text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Nieuws.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze organisatie en onze producten en diensten. Op deze pagina vind je het laatste nieuws.

Openingstijden Zomerperiode.

28-06-2024
In verband met de zomerperiode zijn onze openingstijden en leveringen bij Maiburg en Lecol van week 30 t/m week 34 gewijzigd. Graag willen wij je hierop alvast attenderen.

Lees verder

Meer grip op je werk en sneller thuis?

13-06-2024
Mis geen enkel moment van de komende edities van het EK, de Tour de France en de Olympische Spelen. Want met onze nieuwe ongepoederde nitril handschoenen van PumaGrip werk je extra snel en toch secuur dankzij de uitstekende grip, zelfs als de handschoenen nat en vet zijn. Profiteer nu van onze oranje sportzomeractie 4+1.

Lees verder

Ontdek de nieuwe Finsa STUDIO-Collectie

16-05-2024
Stel je voor: een collectie die niet alleen het oog streelt, maar ook de tactiele zintuigen prikkelt. Een assortiment dat de standaard in interieurdesign opnieuw definieert. Maak kennis met de Studio-Collectie van Finsa – een waar meesterwerk in een koppeling tussen melamine- en HPL tijdens de Finsa STUDIO themaweek in onze showroom van 10-14 juni.

Lees verder

Op pad met Maiburg - Aflevering 7

16-04-2024
Deze keer krijgt Gina een kijkje achter de schermen bij Linssen Yachts. Zij bouwen al 75 jaar luxe stalen motorjachten van 9-16 meter van A tot Z. Mooi om te zien wat er allemaal bij komt kijken en hoe wij vakmensen binnen de jachtbouw vooruit helpen. Kijk je mee?

Lees verder

Vanaf nu verkrijgbaar bij Maiburg: de Formica® Patterns Collectie.

15-04-2024
Formica Group, de eerste en originele laminaatfabrikant, presenteert met trots haar nieuwste innovatie: de nieuwe Formica® Patterns Collectie. Meld je aan voor de Formica Inspiratiedagen van 6 t/m 14 mei a.s. en bekijk de nieuwe collectie.

Lees verder

Loop de MAIGREEN-route op Material District 2024!

01-02-2024
Maiburg neemt deel aan de aankomende editie van Material District van 6 t/m 8 maart 2024. Bezoek ons op standnr. D12 voor alle informatie over HONEXT® en andere duurzame materialen in ons assortiment. Behalve onze eigen stand zijn ook vele van onze partners aanwezig. Loop de Maigreen®-route en ontdek de meest recente innovaties!

Lees verder

Creëer een gezonde en veilige werk-/leefomgeving met Koskisen ZERO-PANELS!

29-01-2024
Als officiële dealer van Koskisen in Nederland informeert Maiburg je graag over een zeer interessante productontwikkeling. Wij introduceren ’s werelds eerste 100% op hout gebaseerde circulaire meubelplaat. Voor de verlijming wordt een biobased bindmiddel gebruikt, dat volledig van houtreststromen afkomstig is. Het bindmiddel is 100% formaldehydevrij en bevat geen isocyanaten. Uniek in de markt!

Lees verder

Op pad met Maiburg - Aflevering 6

17-01-2024
Iedere aflevering neemt Gina je mee om te zien hoe Maiburg vakmensen vooruit helpt. Deze keer richten we onze blik niet alleen op de vakmensen van vandaag, maar juist op die van morgen. Het thema? Duurzaamheid! We nemen je mee in het proces van oud resthout naar een nieuwe spaanplaat en bespreken de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van duurzame materialen. 

Lees verder

NIEUW : PFLEIDERER DEEPFLOW.

10-11-2023
De perfecte combinatie van kwaliteit en realisme: DeepFlow van Pfleiderer brengt natuurlijke, diepe structuren naar alle oppervlakken die er realistisch uit moeten zien en speciaal moeten aanvoelen. Voor een unieke voelbare ervaring en een uitzonderlijk interieurontwerp dat jarenlang blijft boeien. Pfleiderer Deepflow is uit voorraad verkrijgbaar in 3 nieuwe aantrekkelijke structuren.

Lees verder

Econ-assortiment vernieuwd; prijzen verlaagd.

8-11-2023
Het ECON-programma bestaat uit alle hardlopende decors in HPL, gemelamineerd MDF of spaanplaat, bijpassende kantenband en een zeer populair assortiment standaard meubelpanelen tegen de allerscherpste prijzen. Wij hebben het ECON-assortiment nu vernieuwd en onze prijzen per direct flink verlaagd.

Lees verder

Op pad met Maiburg - Aflevering 5

11-10-2023
Gina neemt je mee op een inspirerende reis waarin we ontdekken hoe Maiburg vakmensen vooruit helpt. Deze aflevering staat volledig in het teken van Lecol en de producten en diensten die daarbij horen.

Lees verder
 

NIEUW: Track-and-Trace nu in bijna alle regio's beschikbaar.

04-09-2023
Wij introduceren vanaf nu Track & Trace op al jouw zendingen plaatmateriaal als nieuwe service binnen onze dienstverlening. Met het realtime volgen van jouw order zet Maiburg een volgende stap in haar ambitie om jou iedere dag vooruit te kunnen helpen in je werk.

Lees verder
 

Op pad met Maiburg - Aflevering 4

21-06-2023
In deze aflevering gaan we op onderzoek uit naar het DNA van Maiburg en zien we hoe het helpen van vakmensen al generaties lang in de genen van ons bedrijf zit.

Lees verder
 

Geen vuiltje aan de lucht met Veidec

20-04-2023
Maak kennis met het VEIDEC-assortiment; een lijn van revolutionaire reinigingsmiddelen die beter zijn voor het milieu en jouw gezondheid!

Lees verder
 

Volop voorjaarsdeals RUPES en Sia.

13-04-2023
Is jouw machine aan vervanging toe of wil je juist je eigen assortiment uitbreiden? We hebben leuke deals met diverse machines die jouw schuur- of polijstklussen een stuk makkelijker maken. Profiteer nu!

Lees verder
 

NIEUW: MDF Fibralux Biobased.

02-03-2023
Een MDF-plaat die het hoofd biedt aan de uitdagingen rond het gebruik van fossiele grondstoffen, de klimaatopwarming en gezondheid? Dat is Fibralux Biobased! Fibralux Biobased is een uniek product, gemaakt uit 100% herwonnen hout en plantaardige lijm. 

Lees verder
 

NIEUW: Pfleiderer OrganicBoard.

01-02-2023
OrganicBoard is spaanplaat met aan beide zijden een decoratieve gemelamineerde toplaag met een uniek toekomstgericht grondstofconcept, waarin circa 50% OrganicGlue (biogene of "biobased" lijm) gebruikt is. 

Lees verder

KAINDL Boards Collection 
LEADing trends 2022.

24-10-2022
De nieuwe Kaindl BOARDS-collectie LEAD 2022 wordt gekenmerkt door buitengewoon aantrekkelijke zachthoutdecors, herinterpretaties van de klassiekers en ongeëvenaarde mogelijke combinaties met unikleuren.

Lees verder

Assortiment Alvic Zenit uitgebreid.

10-10-2022
Alvic plaatmateriaal is het hoogwaardige alternatief voor het spuiten van meubelstukken. Deze week hebben wij 7 nieuwe trendkleuren, waaronder een aantal hele fraaie pasteltinten, toegevoegd aan dit programma.

Lees verder

Brabantse gastvrijheid op Houtpro+.

27-09-2022
Maiburg heet haar al bestaande relaties van harte welkom op Houtpro+ voor een hapje en een drankje en een aantal van onze laatste noviteiten. Je vind ons in Hal 5, standnr. 5402. Vraag hier je gratis toegangskaarten aan!

Lees verder

Finsa Technical Matt reeks uitgebreid, nu negen designs beschikbaar.

15-09-2022
De introductie van Finsa’s Technical Matt bij Maiburg is alweer zo’n jaar geleden. Hoog tijd voor een uitbreiding van de kleurkeuzes. Wij zijn dan ook blij om te melden dat wij vanaf nu negen verschillende decors rechtstreeks uit voorraad kunnen aanbieden!

Lees verder

Op pad met Maiburg - Aflevering 1.

05-09-2022
Wij konden haast niet wachten, maar nu de vakanties nagenoeg voorbij zijn kunnen wij jou de eerste video in onze serie 'OP PAD MET MAIBURG' tonen. In deze eerste video van deze serie gaat Gina op pad naar de showroom van Pfleiderer Benelux in 's-Hertogenbosch.

Lees verder

Ga ook voor de topkwaliteit van RUPES-accuschuurmachines.

28-06-2022
Wil jij ook jullie assortiment uitbreiden met topkwaliteit accuschuurmachines? Bekijk dan eens onze RUPES-accuschuurmachines. Ontvang GRATIS 4 dozen 1950 Siaspeed à 50 stuks (P120 of fijner) bij een van de drie eerder genoemde RUPES-accuschuurmachines. Profiteer dus nog wat langer van dit aanbod!

Lees verder

Standaard meubelpanelen nu ook verkrijgbaar in zwart.

31-03-2022
Een meubelpaneel is een kant-en-klaar paneel, voorzien van ABS-kantenband, in standaard afmetingen en kleuren, waarmee het corpus van bijvoorbeeld kledingkasten, keukenkastjes of andere maatwerkmeubels direct kunnen worden gemonteerd. Met meubelpanelen kun je kostbare tijd besparen in je werkplaats! Kwalitatieve hoogwaardige meubelpanelen bieden wij aan in ons Econ-assortiment en zijn nu ook verkrijgbaar in zwart!

Lees verder

Belangrijke mededeling rondom prijsschommelingen in de markt.

28-03-2022
Het afgelopen jaar was een ongekend bewogen jaar waarin de markt ons reeds meerdere forse prijsstijgingen heeft opgelegd. De laatste weken en dagen ontvangen wij van onze leveranciers alarmerende berichten rond de beperkte beschikbaarheid en prijsstijging van de grondstoffen die noodzakelijk zijn om onze plaatmaterialen te vervaardigen.

Lees verder

Creëer een gezonde en veilige werk-/leefomgeving met Koskisen ZERO-PANELS!

09-02-2022
Als officiële dealer van Koskisen in Nederland informeert Maiburg je graag over een zeer interessante productontwikkeling. Later dit jaar introduceren wij namelijk ’s werelds eerste 100% op hout gebaseerde circulaire meubelplaat. Voor de verlijming wordt een biobased bindmiddel gebruikt, dat volledig van houtreststromen afkomstig is. Het bindmiddel is 100% formaldehydevrij en bevat geen isocyanaten. Uniek in de markt!

Lees verder

Verrassende ontwerpmogelijkheden met de Betacryl Venus-decors.

27-01-2022
Marmer blijft onverminderd populair en met de door-en-door zichtbare aders in de solid surface platen uit de Venus-serie van Betacryl kun je het natuurlijke effect van marmer perfect nabootsen. Met de drie nieuw toegevoegde marmerdecors creëer je eenvoudig ronde vormen in een natuursteen-uitstraling wat zeer verrassende ontwerpen op kan leveren. 

Lees verder
 

1886 - 2021 | 135 jaar MAIBURG

12-01-2022
Afgelopen jaar bestond ons familiebedrijf alweer 135 jaar. Een rijke historie waarin wij zijn uitgegroeid naar een betrouwbare partner voor onze klanten. Lees het interview met Vakblad Interieurbouw voor een terugblik op die jaren en waar wij anno 2022 voor staan!

Lees verder
 

Nieuw in ons assortiment: Latho Panels

25-11-2021
Latho panels biedt jou als moderne ontwerper een paneel met een nieuwe driedimensionale belevenis. Door freestechnieken worden unieke meubelpanelen gecreëerd.

Lees verder
 

Formica-collectie 2021 gelanceerd


17-11-2021
De nieuwe collectie van Formica, de uitvinder van HPL, is gelanceerd! Geïnspireerd door het leven. Evoluerend met de tijd. Bekijk de nieuwe collectie met diverse trends op interieurgebied en vraag je documentatie bij ons aan!

Lees verder
 

Nieuw voorraadprogramma Econ

04-11-2021
Kwaliteit tegen de allerscherpste prijzen! Een mooi pakket met alle hardlopende decoratieve plaatmaterialen, de meest gebruikte basismaterialen en artikelen zoals bijvoorbeeld standaard meubelpanelen, zijn terug te vinden in onze nieuwe Econ-monsterkaart. Bestel hem snel!

Lees verder
 

NIEUW: Trenddecors Alvic Syncron 2021/2022

11-10-2021
Kies voor Alvic en beschik over gemelamineerd spaanplaat met een zeer natuurlijke finish welke bovendien zeer krasvast is. Hiermee is Alvic Syncron een uitstekende reproductie van het originele materiaal.

Lees verder
 

NIEUW: FINSA TECHNICAL MATT.

29-06-2021
Maiburg introduceert Technical Matt by FINSA. Een ultra matte decoratieve plaat met anti-vingerafdruk en fluweelzachte touch geschikt voor horizontaal of verticaal gebruik. Door middel van hitte zijn kleine krassen in deze mooie plaat eenvoudig herstelbaar.

Lees verder
 

Maiburg wordt premium partner FINSA plaatmateriaal.


01-06-2021
Maiburg is blij te melden dat wij de nieuwe premium partner worden voor FINSA plaatmateriaal in Nederland. Maiburg start het partnerschap door de introductie van diverse dragermaterialen en een compacte Gama Duo Essentials-collectie op decoratief gebied. 

Lees verder
 

Ontdek Formica® Birchply

25-05-2021
Door een combinatie van vele omstandigheden staat de levering van multiplex momenteel enorm onder druk. Productie en transport lopen enorme vertragingen op en prijzen gaan als gevolg hiervan steeds verder omhoog. Formica biedt nu een alternatief met de Formica® Birchply serie!

Lees verder
 

Nieuwe catalogus lijmen houtverwerkende industrie

13-04-2021
Wil je weten welke lijmen wij zoal aanbieden? Onze gloednieuwe catalogus met ons voorraadassortiment lijmen voor de houtverwerkende industrie is uit! Vraag hem vandaag nog bij ons aan en ontvang tijdelijk GRATIS een flacon Rakoll® 4933 witte houtlijm.

Lees verder
 

Ontdek DecoMetal® by Formica Group

08-04-2021
Combineer echt metaal met de flexibiliteit en de praktische eigenschappen van HPL. De DecoMetal®-collectie van Formica gaat in op de laatste trends door het gebruik van geschulpte, geborstelde en gehamerde structuren in combinatie met hedendaagse metaalkleuren. Creëer jouw unieke eyecatcher!

Lees verder
 

Marktontwikkelingen

01-04-2021
Voor plaatmateriaal, in de volle breedte van ons assortiment, en houtlijmen worden wij momenteel helaas vrijwel wekelijks geconfronteerd met forse verhogingen van onze inkooprijzen en dagelijks met oplopende levertijden. Een laatste stand van zaken over deze marktontwikkelingen.

Lees verder
  

RUPES-schuurmachines in het assortiment

16-02-2021
Met gepaste trots informeren we je hierbij dat RUPES S.p,A uit Vermezzo (Italië) een strategische samenwerking met ons is aangegaan. Dit betekent dat Maiburg hoofddistributeur voor RUPES in Nederland is geworden. Sia-schuurmateriaal en RUPES-schuurmachines en -toebehoren zijn een perfecte match voor iedereen die gaat voor vakwerk. 

Lees verder
 

Nieuwe matte structuur Econ Softmat

28-01-2021
Wij bieden je nu een zevental decors in een nieuwe zeer matte structuur Softmat. Deze materialen zijn standaard uit voorraad verkrijgbaar in zowel gemelamineerd spaanplaat 2800 x 2070 x 18mm. P2- als in een vochtwerende P3-kwaliteit en in HPL 3050 x 1300 x 0,8mm.

Lees verder
 

Ontdek de nieuwe Pfleiderer DST-collectie 2021-2024

21-01-2021
De nieuwe collectie van Duropal HPL en Thermopal gemelamineerd spaanplaat 2021-2024 is direct uit voorraad leverbaar bij Maiburg! In de nieuwe collectie presenteren we je 284 decors, die stuk voor stuk beschikbaar zijn in Duropal HPL en in 100% circulaire Thermopal gemelamineerd spaanplaat.

Lees verder
 

Loba-afwerkingsproducten voor massief houten- en gefineerde meubelstukken

16-10-2020
Waarom woorden vuil maken aan iets dat je zelf kunt testen? Live demonstraties zijn geen enkel probleem, dus neem contact met ons op en overtuig jezelf!  

Lees verder
 

Actie gratis powerfile schuurmachine.

01-10-2020
Ontvang nu tijdelijk een gratis 10mm powerfile schuurmachine bij afname van 300 powerfile schuurbandjes 10x330mm!

Lees verder
 

Actie flexibel schuurblok.

31-08-2020
Ontvang nu tijdelijk een gratis flexibel schuurblok 70x125mm bij afname van 2 dozen schuurstrookjes 1948 Siaflex of 1950 Siaspeed.

Lees verder
 

NIEUW: Kaindl BOARDS collectie 2020.

28-04-2020
Kaindl presenteerde onlangs haar nieuwste collectie decoratief plaatmateriaal met een aantal zeer spraakmakende en unieke decors, inspired by nature.

Lees verder
 

Blauer Engel milieucertificaat als eerste behaald door Pfleiderer.

03-04-2020
Wij zijn blij je te kunnen meedelen dat Pfleiderer als eerste HPL-fabrikant voor het emissiearme Duropal-HPL, Duropal-HPL Compact en Duropal-sandwichpaneel P2 het milieucertificaat Blauer Engel (DE UZ 76) heeft behaald.

Lees verder


MDF zonder toegevoegde formaldehyde

28-02-2020
Speciaal voor omgevingen die gevoelig zijn voor formaldehyde-emissies, zoals scholen, kinderdagverblijven, musea, etc. biedt de MEDITE CLEAR MDF-plaat zonder toegevoegde formaldehyde uitkomst. Zoals alle Medite-producten is ook deze FSC-gecertificeerd.

Lees verder
 

Cursus Krasvrij schuren van je vloer

27-02-2020
Een perfect eindresultaat? Dat begint met goed schuren! Steeds meer vloeren worden ingekleurd (met een olie of een lak). De kwaliteit van het schuren is daardoor veel kritischer en essentiëler geworden. Volg de cursus Krasvrij schuren als jij ook gaat voor perfectie.

Lees verder

Nieuw en Natuurlijk; Maigreen® Handcleaner

01-02-2020
De Maigreen® Handcleaner vormt dé innovatieve oplossing voor het reinigen van jouw handen als alternatief op de diverse bestaande handreinigers. Waar chemische middelen zoals bijvoorbeeld terpentine of handreinigers zoals garagezeep zorgen voor ruwe handen, kloven en nare geurresten, ruimt de Maigreen® Handcleaner deze vervelende producteigenschappen als eerste handreiniger definitief uit de weg!

Lees verder
 

Najaarsactie Maiburg Gluetender / Rakoll® 4933

25-10-2019
De Maiburg Gluetender vormt een echte noviteit op het gebied van afvullen van kleinere verpakkingen PVAC-lijm. Momenteel hebben wij een interessante najaarsactie op dit pompsysteem i.c.m. onze 100% formaldehydevrije houtlijm Rakoll® 4933. Bekijk hem snel!

Lees verder
 

Eerste Maiburg-producten in Inside/Inside

11-10-2019
De eerste topmerken uit ons assortiment, zoals Pfleiderer, Kaindl en Wakol hebben inmiddels producten in duurzaamheidstool Inside/Inside staan. Lees meer en stel jouw duurzame interieur samen!

Lees verder
 

NIEUW: Kaindl Vloerencollectie

30-9-2019 
Kwaliteitsvloeren. Made in Salzburg. De naam Kaindl staat voor hoogwaardige vloeren die robuust en levendig zijn. Vanaf dit moment hebben wij de kwaliteitsvloeren van Kaindl ook in ons assortiment opgenomen.

Lees verder
 

Introductie Siavlies schuurspons

26-9-2019 
Siavlies sponsen zorgen voor een perfecte finish wat resulteert in een hoge glansgraad van de lak. Deze sponsen zijn nu ook dubbelzijdig verkrijgbaar. Profiteer nu van onze speciale introductieactie.

Lees verder
 

Hoogglans spuitwerk is als een pizza


15-8-2019
We zien behoorlijk wat parallellen tussen het bakken van een pizza en het spuitwerk van veel interieurs. 

Lees verder
 

Pfleiderer levert 100% circulair plaatmateriaal


11-6-2019
Pfleiderer is een belangrijke leverancier van Maiburg die milieu en duurzaamheid zeer serieus neemt. Circulariteit en optimaal gebruik van grondstoffen is een van haar speerpunten. Vanaf nu is Pfleiderer-plaatmateriaal voor 100% samengesteld uit hergebruikt hout. De hoge constante kwaliteit blijft gegarandeerd.

Lees verder
 

100% formaldehydevrije Rakoll® 4933; zorgt voor schonere lucht in productie- en werkomgeving 


5-4-2019
Met de introductie van deze nieuwe PVAc-lijm voor vlakverlijming en montagetoepassingen, bieden wij klanten de zekerheid van een sterke en betrouwbare lijmverbinding die tevens bijdraagt aan het verlagen van schadelijke emissies.   

Lees verder
 

Structuurnoviteiten Pfleiderer

30-11-2018
De twee laatste structuurnoviteiten van topmerk Pfleiderer zijn vanaf januari 2019 standaard verkrijgbaar maar in een aantal gekozen decors nu al uit voorraad bij Maiburg! 

Lees verder
 

Met Maiburg en Pfleiderer naar een circulaire productieproces

31-10-2018
Onder ons eigen label Maigreen zijn wij de afgelopen jaren actief betrokken in het creëren van het circulaire productieproces. Marktleider Pfleiderer werkt hier al jaren aan mee omdat het overtuigd is van het circulaire gedachtengoed. Van afval weer grondstof maken voor nieuwe spaanplaten. 

Lees verder
 

Met Maiburg een duurzaam, gezond en circulair interieur realiseren

09-07-2018
Maiburg levert actief een bijdrage aan een duurzamere wereld. Reden voor Maiburg om steeds meer informatie over producten te verzamelen en haar kennis daarover te delen. O.a. via hét onafhankelijke platform voor de interieurontwerper InsideInside. 

Lees verder
 

Cursisten met een zeer goed gevoel (en een certificaat!) de deur uit!

05-06-2018
Onder begeleiding van Lecol-deskundigen (als ook een zeer bekwame afgevaardigde van leverancier Wakol) werden de cursisten aan de hand meegenomen om probleemloos te leren egaliseren. Een zeer geslaagde cursusdag! 

Lees verder
 

Maiburg introduceert nieuwe houtstructuur Pfleiderer: Natural Wood (NW)

02-05-2018
Natuurlijkheid en precisie vormen de voel- en zichtbare houtstructuur Natural Wood (NW) van Pfleiderer. Nu 12 decors standaard uit voorraad bij Maiburg. 

Lees verder

 

Maiburg Informatieservice.