text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Formica HPL voor decoratieve projecten.

Formica creëert mooie en functionele oppervlakken en is de uitvinder van hogedruklaminaat (HPL). In 2013 vierde Formica haar 100-jarig bestaan en in deze lange periode is enorm veel kennis en expertise opgebouwd. Een garantie voor kwaliteit, betrouwbaarheid en de zekerheid van decoratief plaatmateriaal dat perfect aansluit op iedere interieurtoepassing.

Formica plaat

Formica werkt intensief samen met architecten, ontwerpers en bestekschrijvers. Deze samenwerking leidt regelmatig tot nieuwe innovatieve producten en dat het assortiment aansluit op actuele marktbehoefte en design trends. Als eerbetoon aan onze afkomst als experts in kleur- en materiaaldesign, is de Formica® HPL collectie een verfijnd en inspirerend assortiment van 120 uni-kleuren, 25 Plus Color-kleuren, 81 tijdloze houtstructuren en 62 authentieke fantasie decors. Een verscheidenheid aan innovatieve afwerkingen complementeren deze decors om mooie en duurzame oppervlakken te creëren. Deze collectie heeft alles in huis wat je nodig hebt voor het volgende interieur project.

Met de grootste Formica voorraad in Nederland met honderden verschillende Formica decors in HPL en structuurmogelijkheden op voorraad. Daarbij hebben we bijpassend ABS-kantenmateriaal uit voorraad leverbaar en hebben we een ruim voorraadassortiment basismateriaal om de Formica HPL op te verlijmen. Met deze grote voorraad heb je altijd de kleur die past bij jouw project!

Bestel nu

Nog geen klant bij Maiburg? Registreer je hier!

Formica HPL

Formica levert standaard in FSC Controlled Wood en is ook standaard te krijgen in IMO-certificering. IMO is een certificering (stuurwiel) voor de scheepvaart. Formica HPL heeft een nominale dikte van 0,7mm. 99% van de decors zijn in het HGP of VGP, dus in postformkwaliteit te krijgen. De meest gehanteerde afmeting van Formica HPL is 3050mm x 1300mm
 

Formica informatie

De nieuwe uni kleuren; Greens, Reds en de Night Series hebben een pure en aardse benadering. Bekijk alle unidecors in de brochure:

 Brochure Formica Collection | Colors en Plus Color

Geïnspireerd door Japanse en Scandinavische houtsoorten. Het drijvende thema van de nieuwe hout introducties is een contrast van licht en stemmig donker, bleek en gepigmenteerd.

 Brochure Formica Collection | Woods

Overige informatie:
 Brochure Formica ColorCore
 Formica 100-year tijdlijn
 Formica sustainability
 Formica Younique brochure
 Technische informatie en adviezen

 

Formica kopen

Bestel alle Formica kleuren HPL en kantenmateriaal eenvoudig in de webshop. Het is daarnaast mogelijk om Formica monsters aan te vragen via onze monsterservice.

Formica - ColorCore

ColorCore van Formica Group is een opvallend, buitengewoon oppervlaktemateriaal met een dikte van 1,3 mm, dat net zo sterk presteert als decoratief laminaat van Formica, mét de extra dimensie van door-en-door kleuring. Deze homogene kleur rekent af met donkere lijnen die soms geassocieerd worden met laminaat randafwerkingen. Creëer bovendien decoratieve effecten door te graveren, frezen en zandstralen. ColorCore in Matte 58-textuur is duurzamer, en eventuele beschadigingen en krassen vallen minder op. ColorCore is uitstekend geschikt voor toepassingen als keukenbladen, uitgiftebladen, deuren en werkbladen.

ColorCore is beschikbaar in een selectie decoren uit de Formica Colors-collectie. Door haar speciale eigenschappen zijn exacte kleurmatches tussen ColorCore en Formica Colors misschien niet altijd mogelijk. We raden aan stalen te vergelijken vóór specificatie of productie.
 

Formica - Volkern/Compact

Formica Compact is een structureel hogedruklaminaat, opgebouwd uit meerdere lagen kraftpapier. Het resultaat is laminaat met een dikte van 2 tot 20 mm. Het heeft aan beide zijden een decoratieve afwerking en is ideaal voor interieurtoepassingen, zoals in toiletruimtes of kastdeuren, lambrisering of laboratoriumuitrusting. Dit laminaat kan perfect ingezet worden in uiterst vochtige, zwaar, belaste ruimtes. Met een gewicht van 14.5 kg/m2 (bij een dikte van 10mm) is Compact verbluffend sterk en schadebestendig, en beschikt het over een opmerkelijke structurele stabiliteit. Bij diktes van meer dan 6 mm is het product zelfdragend. Formica Compact is CE-gecertificeerd en voldoet aan of overtreft de Europese vereisten voor de veiligheid en gezondheid van de gebruiker en voor het milieu.

Formica - HPL

Formica -hogedruklaminaat (HPL) wordt gemaakt door meerdere lage geïmpregneerd papier onder hoge druk en bij een hoge temperatuur samen te smelten. Dat resulteert in een stevig, duurzaam en hygiënisch oppervlaktemateriaal. De Formica series Colors, Patterns en Woods bestaan uit hogedruklaminaat en zijn standaard beschikbaar in HGP (horizontaal, postformeerbaar). Brandvertragend HPL (kwaliteit VFP) is ook op aanvraag verkrijgbaar.

Formica - AR Plus

AR Plus van Formica Group biedt een onderhoudsvriendelijk, duurzaam, hoogglanslaminaat dat tweemaal zo sterk presteert als standaard glanslaminaat. De AR Plus-technologie creëert een glansoppervlak dat uitstekend bestand is tegen ontsierende slijtage, waardoor het glanslaminaat langer meegaat. De AR Plus-hoogglanslaminaat is 1,2 mm dik en is postformeerbaar. Door die dikte van het materiaal wordt een minimale radius van 15 mm aanbevolen. Brandvertragend AR Plus-laminaat (kwaliteit FAR) is ook verkrijgbaar op aanvraag. Formica Premium collectie

Formica Premium collectie bestaat uit de beste materialen. Deze collectie biedt vele mogelijkheden om alles naar wens te kunnen ontwerpen.

Homapal - Echt metalen HPL

Het hogedruklaminaat van Homapal is gemaakt van écht metaal. Deze producten worden gedistribueerd door Formica Group en zijn zodoende toegevoegd aan het productgamma. Het resultaat is een verbluffend metaallaminaat dat duurzaam is en tegelijk veel lichter dan plaatmateriaal. Het is hiermee tevens mogelijk om metaal te verwerken in je interieur zonder werk uit te besteden. Je verwerkt de metalen HPL's namelijk gewoon met je normale houtbewerkingsgereedschappen! Op bepaalde soorten metaallaminaat zijn structuren en patronen aangebracht die prachtige effecten creëren. Een volledige serie opvallende kleuren, patronen en afwerkingen is verkrijgbaar. De nominale dikte varieert naargelang het metaal en de structuur.

Homapal - Magnetic Laminate

Homapal Magnetic Laminate is een decoratief laminaat met alle voordelen en de gegarandeerde kwaliteit van traditioneel HPL. Daarnaast is dit laminaat uitstekend geschikt voor communicatie- en demonstratiemateriaal. Homapal Magnetic Laminate tovert uw huis, school of werkplek om tot een praktische, fijne en functionele ruimte. Zorgvuldig gekozen kleuren en een mix van oppervlakteafwerkingen creëren samen een brede waaier aan toepassingen en gebruiksmogelijkheden in omgevingen als winkelpanden, scholen, kantoren en huizen. Deze range heeft een zeer sterk magnetisch effect en is geschikt om op te schrijven met krijt of speciale stiften. Dit maakt het laminaat uitstekend geschikt voor presentatie- en informatieborden. Of als achtergrond om op te projecteren. 
 

 


Formica