text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Constructief plaatmateriaal.

Wij bieden op gebied van constructief plaatmateriaal alles wat professionals voor onder andere interieurbouw, keukens, meubels, standbouw en scheepsbetimmering nodig hebben.

Jouw project op efficiënte wijze realiseren en kosten besparen

In ons ruime voorraadassortiment vind je altijd de ideale plaat voor je project. Denk daarbij aan afmetingen (beperken zaagverlies), diktes (6 tot en met 38 mm), persing/gewicht, houtsoorten, vochtbestendigheid en brandwerendheid, duurzaamheid en certificeringen. 

Snelle levering direct uit voorraad

Onze efficiënte opslag en orderproces in combinatie met een geoliede logistiek zorgt voor een betrouwbare en snelle levering in heel Nederland.  eco boardseconkoskisenmeditepanguanetapfleiderer


 

Ruime keuze in:

  • Basismaterialen; spaanplaat, MDF, HDF, multiplex, massief, bamboe, Ecoboards 
  • Afmetingen
  • Persing
  • Brandvertraging
  • Vochtbestendigheid
  • Formaldehyde-emissie

Circulaire kringloop

Het circulaire gedachtegoed krijgt bij Maiburg veel aandacht. Wij spannen ons in om samen met klanten en leveranciers hergebruik van grondstoffen te bevorderen. Al vele jaren halen wij verpakkingsmateriaal op zoals vaten, retour voor hergebruik. Daarnaast proberen wij met partners kringlopen te sluiten. Bijvoorbeeld door bij klanten resthout in te zamelen en te verwerken tot nieuwe spaanplaten. Klik hier voor meer informatie over ons circulaire proces.    

Sinds vele jaren is Maiburg Hout FSC® en PEFC™ gecertificeerd. Wij ondersteunen en bevorderen hiermee de keuze voor plaatmateriaal geproduceerd van verantwoord hout. Op dit moment beschikt bijna ons complete voorraadassortiment plaatmateriaal over een van deze certificeringen. Zie ook onze beleidsverklaring en certificaten (rondom het circulaire proces.

Certificaten:
FSC Chain of Custody (COC)
PEFC - Chain of Custody

Nog geen klant bij Maiburg? Registreer je hier!
 

Overzicht constructief plaatmateriaal:

Brandwerend plaatmateriaal

Voor alle toepassingen waarbij de interieurbouw, standbouw en scheepsbetimmering te maken krijgt met brandwerendheid heeft Maiburg een oplossing. Met materialen welke brandwerende eigenschappen hebben tot en met materialen die geheel onbrandbaar. Plaatmateriaal waarmee je aan de gestelde projectnormen tegemoet kunt komen.

Lichtgewicht plaatmateriaal

Bij iedere toepassing in o.a. de interieurbouw, standbouw, keukens, scheepsbetimmering en meubelindustrie is het belangrijk dat de gebruikte materialen de juiste producteigenschappen hebben. Soms is een laag gewicht daarbij een belangrijke eis, maar wil men natuurlijk geen concessies doen aan ontwerp en uitstraling. Maiburg biedt verschillende mogelijkheden.

MDF

Voor een ruime sortering MDF plaatmateriaal ben je bij Maiburg op het juiste adres. Onze voorraad dekt voor veel gebruikers de standaard dagelijkse behoefte af. Zo bieden we onder andere lichtgewicht MDF, brandvertragend, vochtwerend, gefineerd MDF maar nog veel meer!

Multiplex

Multiplex wordt overal wel gebruikt: bouw, interieurbouw, jachtbouw, carrosserie, meubel, verpakkingsindustrie en nog veel meer. Wat wij als Maiburg voornamelijk verkopen is berken, vuren, grenen, beuken en populieren multiplex in diverse uitvoeringen en afmetingen.

Spaanplaat

Spaanplaten voor zowel constructieve als niet-constructieve toepassingen. Met onze ruime keuze aan diktes variërend van 8mm tot en met 38mm vind je altijd de juiste platen voor jouw project. We hebben daarnaast ook vochtwerende en brandvertragende spaanplaten en (decoratieve) gemelamineerde spaanplaten.

Duurzaam plaatmateriaal

Wil je producten toepassen die minder belastend zijn voor het milieu of wil je meer rekening houden met de risico's voor gezondheid? Wil je een positieve bijdrage leveren aan een gezonder binnenklimaat of heb je producten nodig die aansluiten op duurzaam bouwen met LEED en/of BREEAM? Wij hebben op al deze vragen het antwoord.