text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Koskisen.

Koskisen is een familiebedrijf dat al 100 jaar actief is in de houtindustrie. Het personeel deelt een passie en toewijding voor hout en klanten. In de afgelopen decennia is Koskisen uitgegroeid tot een expert in de houtindustrie.

Toegewijd aan hout!

De activiteiten van Koskisen worden geleid door kernwaarden zoals; integriteit, moed, creativiteit en winstgevendheid. Het doel van Koskisen is om elke keer de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. We weten alles van de eisen die aan het eindgebruik van de producten worden gesteld en we ondersteunen de bedrijven van onze klanten door middel van innovatieve product- en serviceoplossingen. Om te kunnen uitblinken heb je volledige inzet nodig. Daarom is Koskisen toegewijd aan hout!

Producten met een zeer lage emissie

Alle Koskisen producten zijn standaard CARB2 TSCA Title VI, dit betekent een zeer lage formaldehyde-emissie. Daarnaast voldoen alle KoskiStandard producten (dus kale multiplex) aan de M1-certificering. Dit is de hoogste categorie Finse VOS-emissie bouwmaterialen.
 

Maiburg is de exclusieve leverancier voor Koskisen multiplex. Berken multiplex is duurzaam, sterk en geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Het lichte en strakke oppervlak van berken multiplex is uitermate geschikt voor interieurdesign en meubelproductie. Maiburg levert een viertal verschillende productgroepen uit het totaalprogramma direct uit voorraad die je snel in huis kunt hebben.

KoskiDecor ECO Transparant

KoskiDecor Eco Transparant is gemaakt van Fins berkenmultiplex. Beide zijden zijn voorzien van een transparant gekleurd ECOCOLOUR, waardoor de natuurlijke uitstraling en dus de houtnerf zichtbaar blijft. Bovendien is het bedekt met een duurzame transparante melaminefilm, is het vlek- en geurvrij, gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in een groot aantal standaard en speciale kleuren. KoskiDecor Eco Transparant is een ideaal materiaal voor toepassingen in (kinder)meubels en interieurbouw. Dankzij het slijtvaste en scheurvaste heldere melamine oppervlak zorgen de eigenschappen voor gladde en superieure oppervlakken, klaar voor gebruik voor toepassingen in onder andere onderwijs- en zorgprojecten.

KoskiDecor transparant

KoskiDecor Transparant is gemaakt van Fins berkenmultiplex met verbeterde toplaag en kernlagen. Hierdoor ontstaat er een sterk en duurzaam decoratief plaatmateriaal wat de schoonheid van geschild berkenfineer in zijn natuurlijke kleur laat zien met een zachte zijdeglans structuur. Net als bij KoskiDecor Eco Transparant zijn beide zijden voorzien van een transparante melaminefilm, waardoor deze plaat dezelfde sterke eigenschappen heeft als de KoskiDecor Eco Transparant. De plaat is hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken, bederf- en geurvrij. Dit zorgt ervoor dat dit het ideale materiaal is voor de meubel- en interieurindustrie voor visueel veeleisende toepassingen bij de inrichting voor keukens, kantoren, winkels, zorginstellingen, scholen en nog veel meer!

Koskisen Zero-Panels

Wij introduceren 's werelds eerste 100% op hout gebaseerde circulaire meubelplaat. Voor de verlijming wordt een biobased bindmiddel gebruikt, dat volledig van houtreststromen afkomstig is. Het bindmiddel is 100% formaldehydevrij en bevat geen isocyanaten. Uniek in de markt! 

De Zero-Panels zijn gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen, waaronder hout, lignine en water. De houtvezels worden verlijmd met NeoLigno®, dat is gemaakt van lignine, een natuurlijk bindmiddel dat vrijkomt bij de productie van papier. De panelen zijn dus volledig recyclebaar en kunnen eindeloos opnieuw worden gebruikt. 

De Zero-Panels zijn beschikbaar in verschillende diktes en afmetingen. Ze zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals meubels, keukens en interieurbouw. 

KoskiDecor betonplex voor interieurtoepassingen

KoskiDecor betonplex is gemaakt van Fins berken multiplex waarbij beide zijden gecoat met een slijtvaste, doorschijnende, gekleurde Phenol film die ervoor zorgt dat de houtnerf zichtbaar blijft. Hoewel dit materiaal niet geschikt is voor bijvoorbeeld bekistingen, wordt wel het soortgelijk effect van een betonplex verkregen voor een specifieke decoratieve toepassing. Er zijn geen kleurafwijkingen zoals een reguliere betonplex.

Koskisen Multiplex Fins berken kaal

Standaard multiplex platen zijn samengesteld uit een oneven aantal dunne fineren die onder druk kruislings aan elkaar zijn gelijmd rekening houdend met de nerfrichting van de opeenvolgende lagen. Multiplex staat bekend om zijn sterkte, duurzaamheid, lichtheid, stijfheid en weerstand tegen splijten en kromtrekken. Het kan in gebogen of onregelmatige vormen worden gegoten of er kunnen grote panelen van worden gemaakt die geschikt zijn voor structureel gebruik. Multiplex wordt gebruikt waar speciale sterkte en hoge kwaliteit vereist zijn, specifiek voor constructieve- en interieurtoepassingen.

Het berken multiplex van Koskisen kenmerkt zich in kwaliteit, maar zeker ook in afmeting! Voorbeelden hiervan zijn; 1525x4100x18mm, 1525x3050x18mm en zeker ook de 2070x2800x18mm, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor het verlijmen van verschillende HPL maatvoeringen op deze multiplex.

Nog geen klant bij Maiburg? Registreer je hier!