text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Kantenband

Maiburg heeft voor kantenmateriaal gekozen van het merk Döllken. Döllken voorziet meubelproducenten en interieurbouwers over de gehele wereld van kantenmateriaal om gemelamineerd spaanplaat af te werken. Regelmatig wordt het leveringsprogramma uitgebreid en aangepast aan de laatste technieken en trends. Er is altijd een volledige koppeling met de unikleuren, houtdecors en structuren in de design collecties van bekende merken.

Maiburg levert kantenband uit voorraad voor heel veel kleuren en fineren van haar voorraad programma. De de merken die wij uit voorraad leveren zijn Pfleiderer, Formica, Kaindl, Abet en Alvic.

Kantenband aanbrengen

Kantenband gebruik je voor de afwerking van de randen van een basisplaat. Hiermee zie je de basisplaat niet meer. Over het algemeen wordt hiervoor hetzelfde decor gebruikt als op de grote oppervlakten van de plaat. Maiburg heeft ongeveer 1.200 kleuren aan plaatmateriaal op voorraad, waarbij 85% ook als kantenband uit voorraad leverbaar.

Naast alle kleuren is er ook speciaal fineer kantenmateriaal voor gefineerde platen. Standaard worden deze rollen geleverd van 75 meter lang, 23 mm breed en 2 mm dik. De meest gebruikte dikte van ABS-kantenband ligt tussen de 1 en 2 millimeter. Kantenband is in veel verschillende diktes verkrijgbaar. Maiburg levert kantenmateriaal in de volgende diktes:

 • 0,5 mm
 • 0,8 mm
 • 1 mm
 • 1,3 mm
 • 2 mm

Afwijkende diktes en breedtes zijn op bestelling leverbaar.

Kantenband fineer

Voor randafwerking van gefineerde platen heeft Maiburg een uitgebreid assortiment fineer kantenbanden van Kaindl. Verkrijgbaar in 0,5 mm 1 mm, 1,3 mm en 2 mm op rollen van 50 meter.

Verlijming kantenband

Meestal plakt men de kantenband met een plakmachine op de drager van een mobiele afplakmachine, maar met de hand afplakken komt ook nog steeds voor. Hiervoor heeft Maiburg diverse lijmoplossingen. Ook als het handmatig aangebracht gaat worden heeft Maiburg een passende lijm, zoals de Rakoll Supermelt Pro.

Een goede kantenverlijming; belangrijke aandachtspunten:

 • Zorg voor een schoon en goed afgestelde machine.
 • Controleer het kanteband op eventuele vervorming.
 • De drager moet niet te vochtig en voldoende qua dikte zijn.
 • Let op dat je de juiste lijm kiest voor het type machine.
 • Let op de houdbaarheidsdatum van de lijm.
 • Laat de basismaterialen minimaal 24 uur acclimatiseren en minimaal 15°C zijn. Te koude materialen laten de lijm te snel afkoelen, waardoor er een slechte hechting kan ontstaan.
 • Relatieve luchtvochtigheid tussen 45% en 60%.
 • Juiste tempratuur van de lijm.
 • Doorloopsnelheid van de machine.
 • Keuze lijmtechnologie.

Soorten kantenband

Döllken kantenband ABS-, PP-, PVC- en PMMA-kantenmateriaal Het Döllken-leveringsprogramma omvat verschillende soorten thermoplastische kantenmaterialen. Afhankelijk van producttype en/of toepassing wordt ABS, PP, PVC of PMMA (3D) gebruikt als basismateriaal.

In totaal zijn meer dan 250 verschillende afmetingen verkrijgbaar. Samen met het zeer grote aantal in kleuren en decors brengt dit het aantal verschillende artikelen op 25.000.

3D-kantenmateriaal

3D-kanten betreft een volledig nieuwe generatie kantenmateriaal, door Döllken ontwikkeld en gepatenteerd. De 3D-kanten blinkt uit in kleur, contrast en glans en geeft een sensationeel diepte-effect. Dit 3D-effect en de hoge kwaliteit maakt van ieder meubel een object met een bijzondere uitstraling.

Fusion-Edge

Door de stijgende vraag naar nog meer kwaliteit is een nulvoeg ook in keuken-, meubel- en interieurbouw een belangrijk streven. Döllken komt hieraan tegemoet met Fusion-Edge. Een nulvoeg wordt verkregen door kanten aan te brengen zonder gebruik van smeltlijm. Voor deze toepassing was een nieuwe techniek nodig en heeft Döllken Fusion-Edge, een volledig nieuwe generatie kantenmateriaal, ontwikkeld. Fusion-Edge functioneert met alle op dit moment in de industrie gebruikte verbindingstechnieken en warmtebronnen. Dus naast de bekende lasertechnologie zijn ook plasma- en heteluchttechniek geschikt.

Digital Edge

Met behulp van een nieuwe techniek is het mogelijk om kantenmateriaal te voorzien van zelfbedachte individuele motieven (logo's, afbeeldingen, teksten, etc.). Met Digital-Edge van Döllken worden dromen van designers werkelijkheid. Probeer het zelf uit en ontwerp je eigen kantenmateriaal. Digitaal bedrukt kantenmateriaal maakt het voor creatieve meubelproducten of interieurarchitecten mogelijk om in bijvoorbeeld een winkel unieke accenten in het interieur te verwerken. Digitaal bedrukte kanten zorgen voor een meer onderscheidend karakter, personalisering, betere merkuitstraling en kunnen ook bijdragen aan communicatie- en promotiedoelstellingen.

Aqua-Stop-Pen

Dankzij Aqua-stop-pen behoort zwelling van plaatmateriaal tot het verleden. Plaatmateriaal kan door blootstelling aan vocht gaan zwellen. Als dat gebeurt is schade niet meer te voorkomen. Door beschadigingen kan het voorkomen plaatmateriaal en kanten niet perfect op elkaar aansluiten. Dit is niet altijd met het blote oog te zien. Kleine haarscheurtjes geven vocht de kans om in het materiaal te dringen. Met de Aqua-stop-pen van Döllken kan het oppervlak worden afgedicht en garandeert dit een lange levensduur van het meubel.

Eenvoudig in gebruik

De Aqua-stop-pen betreft een speciale huls (tegen uitdrogen) die kan worden bijgevuld. De te behandelen voegen kunnen eenvoudig vochtig worden gemaakt. Na een minuut wachttijd is de voeg al duurzaam afgedicht.