text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Multiplex Okoume

Multiplex Okoume is plaatmateriaal waarbij de plaat bestaat uit verschillende lagen fineer, welke kruislings zijn verlijmd. De houtsoort is Okoume en de verlijming is watervast (WBP). WBP staat voor Water Boiled Proof en het betekend dat de lijm niet loslaat in vochtige omstandigheden. Multiplex Okoume wordt ook wel watervast multiplex of exterieur multiplex genoemd. Multiplex Okoume is geschikt voor buiten en binnen toepassingen en heeft onder andere de diktes 18mm, 12mm, 10mm en 8mm.

Multiplex Okoume zichtkwaliteiten

De Multiplex Okoume is beschikbaar in verschillende zichtkwaliteiten. In ons voorraadassortiment zitten onder andere de volgende kwaliteiten:

A/B

De voorzijde (A) kan blank worden afgewerkt. Het is fineer uit één stuk, zonder kwastjes, knoesten, spleetjes en met weinig kleurverschil. De achterzijde (B) heeft licht kleurverschil en kleine kwastjes zijn toegestaan.

B/BB

De voorzijde (B) heeft licht kleurverschil en kleine kwastjes zijn toegestaan. Bij de achterzijde (BB) zijn kleurverschil, meerdere voegen, kleine gaps en overlaps toegestaan.

Naast multiplex okoumé bevat het assortiment van Maiburg ook multiplex berken en populieren multiplex.