text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Welkom bij Maiburg.

Wij zijn een Waalwijks familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Sinds 1886 actief en nog steeds dagelijks bezig om onszelf te verbeteren met als doel om vakmensen zo goed mogelijk vooruit te helpen.

Maiburg is al vijf generaties lang een betrouwbare partner en autoriteit voor vakmensen. Wat betrouwbaarheid voor ons betekent? Persoonlijk contact met gespecialiseerde mensen. We bouwen duurzame relaties op en gaan graag met je in gesprek. Samen bundelen we onze krachten en gaan we op zoek naar het juiste antwoord op jouw vraag.

Maiburg heeft een zeer compleet aanbod in materialen en technieken op gebied van lijmen, schuurmateriaal, plaatmateriaal en installatie en afwerking van vloeren en meubels. Maar we kijken verder dan alleen het aanbod. Onze gepassioneerde mensen, met de benodigde (applicatie)kennis en jarenlange ervaring, helpen je graag vooruit. Hoe we dat doen? Door klaar te staan, mee te denken en iedere levering te beschouwen als een unieke kans. 

Onze pijlers:
•    Duurzaam: een toekomstgerichte visie 
•    Betrouwbaar: al vijf generaties lang. Hofleverancier sinds 2011
•    Klantgericht: persoonlijk contact met gespecialiseerde mensen
•    Compleet: breed aanbod van materialen (toonaangevende merken) en technieken
•    Logistiek: flexibiliteit en snelle levering gegarandeerd
•    Competent: benodigde (applicatie)kennis en ervaring in huis

Wij geloven dat er voor ieder probleem een oplossing te vinden is. Met het juiste aanbod en de juiste gespecialiseerde mensen ligt het antwoord altijd binnen handbereik. 

Maiburg. Wij helpen vakmensen vooruit.

Geschiedenis

De huidige reputatie van de levering van kwalitatief hoogstaande producten, klantvriendelijk dienstverlening en betrouwbaarheid is er een die gedurende de geschiedenis van ons bedrijf is opgebouwd en zorgvuldig wordt bewaakt. In het gebied van de Langstraat, bekend van de economische gerichtheid op de schoenenindustrie, hebben ook wij onze oorsprong in deze bedrijfstak. Vandaag de dag is de schoenindustrie nog steeds een van de pijlers van Maiburg.

Het bedrijf is reeds vijf generaties in handen van dezelfde familie. De leiding over het bedrijf is steeds van ouder op kind doorgegeven. De oorsprong van Maiburg kan gevonden worden in de oprichting van de schoenenfabriek Firma Van der Heijden en Van Grinsven in 1886 door C.G. van der Heijden.


Hofleverancier

Op basis van de bewogen geschiedenis van ons bedrijf en haar uitstekende reputatie heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd om in 2011 aan Maiburg het predicaat Hofleverancier uit te reiken. Deze bijzondere Koninklijke onderscheiding wordt bij uitzondering aan bedrijven toegekend die ten minste 100 jaar oud zijn en die van aanvang aan van 'naam en faam' zijn geweest. Wij zijn enorm trots op het bereiken van deze unieke mijlpaal.

Handtekening Bas Maiburg - Algemeen directeur
                                                                                                               
Bas Maiburg
Algemeen directeur

ISO certificaat

Om de optimale kwaliteit dienstverlening, prijs en betrouwbaarheid van onze diensten te kunnen waarborgen heeft de directie een managementsysteem ontwikkeld en ingevoerd dat voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd in de ISO 9001. Het systeem heeft tot doel te borgen dat het produceren en/of verlenen van diensten onder beheerste omstandigheden plaatsvindt en voldoet aan vooraf vastgelegde eisen.

Op kwaliteitsgebied dient het managementsysteem bij te dragen aan het verbeteren van de dienstverlening van de organisatie waarbij wij onder andere uitgaan van de principes: klantgerichtheid, win-win relatie met leveranciers, betrokkenheid van de medewerkers, procesbenadering, besluitvorming op basis van feiten en een continue verbetering. Daarnaast levert het managementsysteem bijdrage aan de transparantie van onze organisatie door de beschreven werkwijze in procedures, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

Download hier: ISO certificaat

FSC®

Het FSC keurmerk is ontstaan uit de behoefte om het duurzaam oogsten van hout te bevorderen. Het FSC- logo geeft de garantie dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerd bos. Het keurmerk werkt vanuit een algemene standaard van tien Principes, uitgewerkt in Criteria, Indicatoren en Normen. Deze algemene standaard wordt per land of regio door een lokale werkgroep vertaald naar een lokale standaard. Zowel in de algemene vergadering als bij de lokale werkgroepen is het belangrijk dat de verhouding tussen groeperingen die de economische, ecologische en sociale aspecten vertegenwoordigen in evenwicht is. Hierdoor kunnen alle partijen evenveel zeggenschap hebben.

Download hier: FSC certificaat

PEFC™

Een ander belangrijk keurmerk is PEFC, Programme for Endorsement of Forest Certification schemes, voorheen Het Pan European Forest Certificate. Het PEFC-certificaat is een vrijwillige initiatief uit de particuliere sector. Het biedt de verzekering aan de klanten van boseigenaren dat de producten die zij kopen, gecertificeerd zijn door onafhankelijke partijen, op basis van de PEFC-criteria. Deze criteria richten zich op het duurzame beheer van bos. Het doel van het PEFC-boscertificaat is de promotie van een internationaal geloofwaardig frame voor boscertificeringskeurmerken en -initiatieven in Europa en daarbuiten en de wederzijdse erkenning van de keurmerken. Het PEFC Technical Document en de statuten definiëren de basiseisen voor deze boscertificeringskeurmerken.

Download hier: PEFC certificaat