text.skipToContent text.skipToNavigation

Schuurmateriaal.

Sia Abrasives

Geen twijfel mogelijk! Maiburg is de allround specialist op het gebied van (geavanceerde) schuurtechnieken met een zeer compleet assortiment (flexibele) schuurmaterialen en schuursystemen van het Zwitserse merk Sia Abrasives

In samenwerking met Sia Abrasives zijn wij voortdurend bezig met productinnovaties en het ontwikkelen van nieuwe schuursystemen: klantgericht en op praktijktoepassingen afgestemd. In de wereld van oppervlaktebehandeling zijn immers vele branches en toepassingen te onderscheiden, waarvoor unieke werkmethodes vereist zijn. Voor elk segment is een totaalconcept ontwikkeld: schuursystemen die tot in detail op elke praktijksituatie zijn afgestemd. Zo wordt succesvol schuren onvermijdelijk! Meer schuuradvies voor het beste resultaat lees je hier.

Assortiment:

Het complete en hoogwaardige assortiment Sia schuurmaterialen en polijstmaterialen is zeer uitgebreid. De materialen in dit assortiment, hebben ieder haar eigen toepassing en marktsegment waarvoor deze geschikt zijn. Zo hebben wij voor elke toepassing het juiste materiaal beschikbaar. De diversiteit in kwaliteiten, beschikbare groftes, gatenpatronen en toepassingen is dan ook erg groot.
 

Meest actuele prijslijst

De meest actuele prijslijst 2021-2022 kun je hier (Excel) downloaden. Voor gedetailleerde productspecificaties verwijzen wij je graag naar de webshop. 


 
Sia Abrasives, partner van de Bosch Group, is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van hoge kwaliteit schuurmateriaal. Het uit Frauenfeld, Zwitserland afkomstige bedrijf ontwikkelt, fabriceert en vermarkt al 135 jaar complete schuursystemen op maat. In Nederland is Maiburg Schuurtechniek exclusief leverancier van de Sia schuurmaterialen. 
Sia abrasives

Schuurschijven

In het assortiment van Maiburg zitten conventionele schijven en daarnaast zijn er ook doorslijp- en afbraamschijven, SCM- en fiberschijven of bijvoorbeeld schijven met schuim- of vliesmateriaal. 

Schuurstroken

We kennen bijvoorbeeld rechthoek en deltastroken of bijvoorbeeld schuurstroken met schuim- of vliesmateriaal. 

Schuurvellen

Bij Maiburg zijn er naast conventionele schuurvellen ook vellen met flexibel schuim beschikbaar. 
 

Schuurrollen

Het assortiment bestaat uit conventionele rollen en daarnaast ook schuurrollen met schuim- of vliesmateriaal. 

Schuurbanden

Naast conventionele (breed)banden kennen we bijvoorbeeld ook handbanden en lange banden of bijvoorbeeld de SCM en spirabandjes. En zit de juiste maat er niet bij? Geen probleem, in onze eigen bandenmakerij maken we zelfs banden op maat. 

Tapes, machines, poetsmiddelen, en steunschijven behoren bijvoorbeeld ook tot ons kernassortiment.
 

Schuurmateriaal voor Schilder 

De schuursystemen van Maiburg zijn speciaal ontwikkeld voor de schilderssector. Door onze jarenlange praktische ervaring in samenwerking met onze leveranciers en de grote lakproducenten, kennen wij inmiddels een compleet assortiment schuurmaterialen, -machines en -accessoires voor de verwerking van verf en lak.


 

Schuurmateriaal voor jachtbouw

In weinig branches moet een product zóveel verschillende karaktereigenschappen hebben dan in de jachtbouw. Eisen van klanten kenmerken zich door een unieke combinatie van gewenste, duurzame kwaliteit en een verrassend rijk uiterlijk. Voor jachtbouwers een uitdaging, waar wij je graag bij ondersteunen.

Schuurmateriaal voor hout

Ons assortiment bestrijkt de gehele bandbreedte van de oppervlaktebewerking van massief hout, hout- en minerale materialen, verf en lak. Hout staat voor de hoogste woon- en levenskwaliteit. Maar de juiste oppervlaktebewerking laat pas écht de sprekende kleur, de markante kleurcontrasten, de verbazingwekkende nerfstructuren en het unieke karakter van hout of lak tot zijn recht komen.

Schuurmateriaal voor automotive

Voertuigoppervlakken zijn schitterende uithangborden. De perfecte bewerking van carrosseriedelen vereist daarom een omvangrijke proces met de juiste technieken en een systeem met producten die elkaar optimaal aanvullen. Dat systeem hebben wij voor de autoschadeherstelbranche en autospuiterijen voor handen door onze jarenlange ervaring in deze sector.

Schuurmateriaal voor metaal

Wij kennen inmiddels een compleet assortiment schuurmaterialen, -machines en -accessoires voor de metaalbewerking. Het polijsten, slijpen, afbramen en schoonmaken van metalen als aluminium, RVS en staal krijgt hiermee een hoger gebruiksgemak, rendement en gebruikersveiligheid. Onze schuursystemen bieden een hoog prestatievermogen voor alle metaalverwerkende branches en industrieën.

          
          Geert-Jan Wes
          Salesmanager Schuurtechniek