text.skipToContent text.skipToNavigation

Maiburg werkt aan duurzaamheid

In ons assortimentsbeheer houden wij veel rekening met de effecten van producten en toepassingen op mens en milieu. Continu zijn wij op zoek naar alternatieven met een betere milieuprestatie. Daarbij krijgt ook de inzet van hernieuwbare grondstoffen, recycling en mate van circulariteit steeds meer aandacht. De stap die Pfleiderer heeft gezet sluit daar goed bij aan.

Pfleiderer levert 100% circulair plaatmateriaal 

Pfleiderer heeft de laatste jaren heel veel aandacht besteed aan recycling en hergebruik van grondstoffen. Grote investeringen zijn gedaan in machines om reststromen hout te bewerken; een hoger rendement te krijgen en beter te reinigen. Ook zijn inspanningen gedaan om het volume reststromen hout te vergroten, dat wordt terug gehaald uit de markt. Het resultaat daarvan is volledig circulair plaatmateriaal met dezelfde producteigenschappen en hoge constante kwaliteit.
  • Productie uit 50% Post-Consumer hout reststromen zoals recyclinghout of pallets, dit draagt bij tot het maximaliseren van de levensduur van hout.
  • Gebruik van 35% Pre-Consumer hout reststromen afkomstig uit houtverwerkende industrie zoals schaafkrullen en zaagresten.
  • Inzet van hernieuwbare energiebronnen t.b.v. reductie van CO²-balans.

Download hier de informatiesheet Pfleiderer 100% circulair plaatmateriaal

Zodat u met een gerust geweten met Maiburg en Pfleiderer kunt samenwerken

Verantwoord omgaan met het klimaat, het milieu en grondstoffen is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Pfleiderer is zich maar al te goed bewust van de verantwoordelijkheid voor mens en natuur die het als producerend bedrijf op zijn schouders draagt. Milieubescherming is een stabiel onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Pfleiderer. Onderdeel daarvan zijn: recycling, ISO 14001 gecertificeerd milieubeleid, milieu-informatie over de producten met behulp van een EPD (Environmental Product Declaration), duurzaam hout certificeringen PEFC en FSC.

Certificeringen

  • Emissie-arm – VOS / Vluchtige Organische Stoffen voldoen aan strenge eisen van Baluer Engel en AgBB.
  • Lage formaldehyde-emissie – formaldehyde-emissie certificeringen CARB2/TSCA VI en Blauer Engel.
  • Duurzame grondstof – hout PEFC- of FSC-gecertificeerd.