text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Rabobank De Langstraat - Waalwijk.

Begin 2016 is Rabobank De Langstraat gestart met de bouw van een nieuw, duurzaam hoofdkantoor, direct aan de A59. Het nieuwe gebouw heeft door de centralisatie van alle regiokantoren alle adviseurs op één locatie, ruimere openingstijden, een goede bereikbaarheid en biedt een ontmoetingsplek voor klanten, medewerkers en klanten onderling. Op 25 februari 2016 werd de eerste paal van dit pand geslagen. Begin 2017 heeft de bank zijn intrek genomen in het nieuwe pand dat inmiddels het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat ontvangen heeft.

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe bank is de bankhal, een openbaar gebied van ca. 1.200 m² dat een diversiteit aan functies huisvest en het kloppend hart is van het gebouw. In dit gebied vindt men onder andere de receptie, een aantal servicedesks en spreekkamers, maar ook een werkcafé en instructieruimtes. De inrichting werd met name verzorgd door Heri Interieurprojecten uit Waalwijk.

Hierbij is onder andere gekozen voor gefineerd plaatmateriaal van Kaindl. De platen Charismo Europees eiken pippy oak, geven de meubelstukken een robuust uiterlijk maar garanderen een plaat zonder uitval van noesten. De Leest is de ovaalvormige inbouw in de ontvangstruimte met een knipoog van de architect naar de historische lederindustrie van De Langstraat. Dit object, met recht de eyecatcher in de bankhal, is opgebouwd uit Panguaneta PureGlue multiplex. Een volledig formaldehydevrij verlijmde multiplex met een extreem lage emissie. Door toepassing van deze multiplex kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan terugdringing van emissies en een gezond binnenklimaat. Het sluit hiermee aan op duurzaam bouwen met LEED en BREEAM. Een eis aan dit specifieke project.

 


Extra mooi aan dit project is dat alle primers, egalines en lijmen voor zowel ondervloer, 750m2 duoplank eiken parketvloer als ruim 2000m2 tapijttegels in dit project van Wakol waren. In opdracht van Ben de Graaf projecten is deze klus ook voor ons bedrijfsonderdeel Lecol dus een hartstikke mooie opdracht geweest.

Begin 2017 heeft Rabobank De Langstraat zijn intrek genomen in het nieuwe duurzame hoofdkantoor in Waalwijk aan de A59. Het stofferen van de vloeren lag in handen van Ben de Graaff Project BV. Er is gekozen voor verschillende vloerafwerkingen in het pand. Elk type vloerafwerking kent zijn eigen stappen. De anhydriet dekvloer in de centrale hal is eerst geprimerd met de WAKOL D3055 voor de juiste hechting. Daar bovenop is de houten vloer (kant-en-klaar geleverde multiplanken) verlijmd met de MS Polymeerlijm van WAKOL. De spreek- en computerruimtes op verschillende verdiepingen waar tapijttegels gelegd moesten worden kennen een andere voorbereiding. Deze anhydriet ondervloeren zijn eerst geëgaliseerd met de WAKOL A620 en vervolgens geprimerd met de watergebaseerde WAKOL D3040. Daarop liggen de tapijttegels welke zijn verlijmd met de speciale WAKOL D965 Dispersie Fixeerlijm. De kracht van dit product zit hem in het feit dat het een verwijderbare antisliplijm betreft. Wel zo praktisch met losliggende delen.
 

Rabobank De Langstraat Waalwijk
 

Rabobank De Langstraat Waalwijk
Rabobank De Langstraat Waalwijk
Rabobank De Langstraat Waalwijk