text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Kaindl.

Meer dan 100 jaar ervaring en innovaties. De grote passie voor hout als natuurlijke grondstof is de drijvende kracht achter de innovatieve ideeën en talloze producten van Kaindl. Mede hierdoor is het in Salzburg gevestigde familiebedrijf een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige plaatmaterialen en vloeren. Kaindl is oorspronkelijk opgericht als een zagerij die zich al snel ontwikkelde tot een belangrijke speler in de houtverwerkende industrie. Sinds 1897 heeft Kaindl bewezen hoe innovatief een bedrijf met zoveel geschiedenis, kennis en ervaring kan zijn. 

Kaindl levert een uitgebreid assortiment decoratief plaatmateriaal, gefineerd plaatmateriaal en (bijpassende) laminaatvloeren. Het Kaindl Decor Spectrum kent een breed scala aan kleuren, decors en authentieke oppervlaktestructuren. Uniek zijn de heel mooie Natural Touch gesynchroniseerd decors waarbij de structuur gelijk loopt aan het decor.

Kaindl

Nieuwe Boards Collectie 2020 "Inspired by nature"

De Kaindl BOARDS Collection 2020 zit vol met nieuwe trends. Deze nieuwe trends zijn ontstaan door de creativiteit binnen Kaindl, waardoor er een ongeëvenaarde variëteit ontstaat vanwege de esthetiek en functionaliteit binnen deze collectie. Hierdoor heeft Kaindl zeer goed kunnen inspelen op de actuele behoeften van de markt.

Het Kaindl ontwerpteam in Salzburg volgt voortdurend de nieuwste interieurtrends. Vanuit deze trends presenteert Kaindl vijf nieuwe BOARDS-productcollecties; COLORline, ARTline, REALwood, WOODline en WORKtops. Deze vijf collecties zijn geïnspireerd vanuit de natuur. De kracht van deze collecties zit hem in de unieke decors gecombineerd met bijpassende structuren, waardoor deze het unieke karakter van de natuur benaderen.

Of het nu gaat om een meubelfront van hoge kwaliteit of een keukenwerkblad: Kaindl platen hebben overtuigend authentieke oppervlaktestructuren en creatieve decors. De talrijke decors zijn ook grotendeels als combinaties leverbaar. Zo kun je hetzelfde decor kiezen als HPL, gemelamineerde plaat en ABS-kantenband. Designpartners zoals architecten en interieurbouwers profiteren van de snelle beschikbaarheid van de materialen in het collectieprogramma en de trendsettende ideeën van deze fabrikant uit Salzburg.

Nog geen klant bij Maiburg? Registreer je hier!

Kaindl fineercollectie

Kaindl is het enige fineermerk dat gevoerd wordt door Maiburg. Al meer dan 80 jaar produceert Kaindl gefineerd plaatmateriaal. In samenwerking met Maiburg is er een uitgebreid voorraadprogramma samengesteld, speciaal voor de Nederlandse markt. Het zal niemand verbazen dat het merendeel van deze collectie bestaat uit Europees eiken.

De collectie laat het eiken in al zijn facetten zien, van klassieke vlam tot en met een rauwe, rustieke en massief ogende uitstraling. De voordelen van gefineerd plaatmateriaal zijn behalve de goede verwerkbaarheid ook de vele verschillende uitstralingen die men kan creëren. Van een stijlvolle ruimte met eiken kwartiers, tot aan een zo ruig en ruw mogelijke uitstraling, met de collectie van Maiburg is er voor bijna elk project of ontwerp een passend fineer beschikbaar. Lees hier alles over de Kaindl fineercollectie!

Kaindl vloerencollectie.


Kwaliteitsvloeren. Made in Salzburg. De naam Kaindl staat voor hoogwaardige vloeren die robuust en levendig zijn. In onze collectie ontdek je vloeren met de natuur als voorbeeld en de nieuwste decors met de potentie om echte trendsetters te worden. We bieden een grote collectie vloeren met unieke decors en houtsoorten, tal van structuuropties en verschillende plankformaten - geschikt voor elk doel. Ze brengen levendigheid in jouw vloeroppervlak thuis of in een bedrijfspand. Wij hebben de Kaindl kwaliteitsvloeren vanaf nu in ons assortiment opgenomen.

HPL

Kaindl HPL is leverbaar in vele kleuren en natuurlijke decors. Ontwerp tot in het kleinste detail. Ontdek nu zelf hoe echt de HPL platen van Kaindl aanvoelen! Talloze decors die zijn geïnspireerd door de natuur gecombineerd met tastbare en innovatieve structuren, maken de HPL platen van Kaindl ideaal voor elke toepassing in huis, op de werkplek en in gebouwen. De HPL platen dienen ook als hoogwaardige oppervlakken voor de werkbladen van Kaindl. Nieuw in het programma zijn de HPL platen met antivingerprint. Zie je nog een vingerafdruk? Niet met de speciale coating van de Optimatt-decors. Met het zeer resistente oppervlak tegen vingerafdrukken zijn de materiaalontwerpers van Kaindl erin geslaagd een bijzonder praktische eigenschap te creëren, waardoor matte decors veelvuldig kunnen worden toegepast. Beschikbaar in 7 tijdloze decors.

Gemelamineerd plaatmateriaal

Smaken verschillen! Dit geldt zeker ook voor onze gemelamineerde platen, meer dan 200 creatieve decors. Deze vanuit de natuur geïnspireerde decors met zeer goed bijpassende oppervlaktestructuren geven je creativiteit totale vrijheid. Unikleuren, houtdecors en fantasiedecors zijn allemaal perfect combineerbaar om tot een succesvol interieurontwerp te komen.

Werkbladen en vensterbanken

Vind je werkblad! Kaindl combineert hoogwaardige dragermaterialen met robuuste HPL platen in haar werkbladen om unieke designerstukken te creëren. Ook buiten de keuken hebben ze veel toepassingen; de werkbladen die worden gekenmerkt door hoogwaardige ontwerpen en duurzaamheid, kunnen zeer goed worden toegepast in verschillende projecten. 

Veerkrachtige designerstukken. Ze zijn stootvast, slijtvast en lichtvast - en bovendien helemaal trendy en stijlvol; Kaindl-werkbladen! Variërend van natuurlijk mat tot glanzend, deze hout- en steendecors voelen net zo echt aan als ze eruitzien dankzij authentieke oppervlaktestructuren.

Vensterbanken van Kaindl worden op maat gemaakt voor nieuwbouw en renovatie. Bijzondere kenmerken: oppervlakken zijn bestand tegen slijtage en krassen, naadloos afgeronde hoeken, afgesloten achter randen. Ze zijn ook gemakkelijk te verwerken door een goed verlijmbaar laminaat aan de onderzijde. Deze vensterbanken zijn geen voorraadsartikelen.
 
 

Kaindl informatie