text.skipToContent text.skipToNavigation

BREEAM.

De Dutch Green Building Council (DGBC) streeft naar een verduurzaming van de gebouwde omgeving. Duurzaamheid meetbaar maken is een goed middel om die verduurzaming te stimuleren vindt de DGBC. Dat kan met het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL. De Dutch Green Building Council is ontwikkelaar en beheerder van dit keurmerk. BREEAM-NL is in Nederland dé beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen, gebieden en projecten te bepalen.De beoordeling van een project is opgebouwd uit deelscores van 9 duurzaamheidscategorieën en hebben ieder een eigen weging. Elke categorie en elk onderwerp (genaamd ‘credit’) zijn in detail uitgewerkt. Voor elke credit zijn duurzaamheiddoelstellingen gedefinieerd en criteria waaraan moet worden voldaan. Indien aan de criteria is voldaan kunnen punten worden toegekend. De som van de behaalde punten uitgedrukt in percentages en de weging geeft vervolgens de eindscore en kwalificatie.

BREEAM-conform; plaatmateriaal, lijmen, lakken en oliën  

Wij kunnen je uitstekend helpen bij een BREEAM-conforme invulling van een bestek.

Wij informeren je graag over de eisen die BREEAM stelt aan door ons geleverde productgroepen. Waaronder MDF, multiplex, (gemelamineerd) spaanplaat, HPL en (decoratief) plaatmateriaal van duurzame grondstoffen en lage formaldehyde-emissie. Datzelfde geldt voor lijmen, lakken en oliën met een geringe hoeveelheid oplosmiddelen en lage VOS-emissie.

Natuurlijk zijn wij ook jouw aanspreekpunt voor certificaten e.d. waarmee de producteigenschappen worden aangetoond.

Handige producttabellen

In onze MAIGREEN®-brochure vindt je algemene informatie over duurzaam bouwen, BREEAM, LEED, certificeringen en keurmerken. Daarin ook diverse handige producttabellen waarin wordt aangegeven welke productgroepen voldoen aan BREEAM. Dus een handig naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam bouwen in combinatie met interieur(bouw) en vloerbedekking.