text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Training schuurtechniek organiseren

Tijdens deze training leren we de schilders de kneepjes van het vak met betrekking tot schuurmateriaal, schuren en schuurmachines die van belang zijn voor een professionele schilder.

We behandelen de belangrijke punten, zodat een schilder na deze training meer inzicht heeft in schuursystemen en in staat is om een perfecte eindresultaat te realiseren. Een zeer nuttige training voor iedere professionele schilder! 

 

Wat vonden anderen van onze trainingen

Menno Wakkers van Menno Wakkers Schilderwerken. 
 ''Ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Door middel van deze training leer ik nieuwe dingen en ga ik mee met de tijd. Tijdens de training heb ik o.a. gezien hoe ik met Siavlies hoogglans kan behalen'' Lees het volledige interview.

Loek Tigchelaar, Schildersbedrijf Loek Tigchelaar.
''Ik vond de training zeer goed en duidelijk uitgelegd. Ik ben ook zeker van plan om in de toekomst vaker een training te volgen. Ik heb ook voorbij zien komen dat Emiel trainingen geeft bij groothandels op locatie. Dat lijkt mij zeker interessant om bij te wonen.'' Lees het volledige interview.

Hoe ziet onze training eruit?

Onze schuurtraining bestaat uit twee onderdelen. Theorie en praktijk. Tijdens het theoriegedeelte behandelen we een stukje geschiedenis, opbouw van de producten, het belang van schuren en alles wat daarmee te maken heeft. Tijdens de praktijktraining gaan we uitgebreid aan de slag met onze producten.

We laten de producten zien, we leggen ze per soort uit en we demonstreren ze. Op die manier krijgen de schilders een goed beeld van het product en zelfs de mogelijkheid om het product zelf uit te proberen. Tijdens de demonstratie laten we de producten onder verschillende omstandigheden zien. Verder demonstreren we ook andere zaken waar een schilder mee te maken kan krijgen. Zo laten we bijvoorbeeld zien hoe je houtrot kunt repareren met een freesmachine. Daarnaast kunnen we op aanvraag ook andere dingen demonstreren. Of de training nu bij Maiburg of bij jou op locatie wordt gegeven, maakt geen verschil. Wij zorgen ervoor dat we alle belangrijke producten zo duidelijk mogelijk kunnen demonstreren en al je vragen kunnen beantwoorden.

Wat behandelen we tijden onze trainingen?

We beginnen met het reinigen van het oppervlak en het gebruik van de juiste schuursponzen daarvoor. We leggen uit waar deze voor zijn en wanneer en waarvoor je deze kunt gebruiken. Daarna gaan we over naar de Siavlies-collectie. Dit is een uitgebreide collectie dat bestaat uit sponzen, schijven, stroken, delta en rechthoek handvellen in verschillende groftes.

Vervolgens gaan we verder met de verschillende kwaliteiten, zoals de Siaflex, Siaspeed, Sianet en de Sia-tussenpads. We bespreken de voor- en nadelen van elke kwaliteit en geven je tips hoe het beste hiermee te werken. Het reguliere schilderwerk schuren we doorgaans met Siaspeed.

Om te demonstreren gebruik we de RUPES delta- en vlakschuurmachine en natuurlijk de excentrisch roterende schuurmachine. We demonstreren schuurmateriaal in combinatie met gebruik van Siavlies en een Siavlies-schuurpad. Zo kun je goed zien wat de verschillen zijn en waar je voordeel uit kunt halen.


Een training organiseren met Maiburg?

Neem contact op met één van onze schuurspecialisten om de mogelijkheden te bespreken! 


Emiel Brevé

emielbreve@maiburg.nl
+31 (0)6 54 92 36 66


Marvin Dutour Geerling

marvindutourgeerling@maiburg.nl
+31 (0)6 51 22 05 16
 

Erik Wildering

erikwildering@maiburg.nl
+31 (0)6 10 93 94 57

Bekijk hoe een training bij Maiburg verloopt!