text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Interview Loek Tigchelaar.

Schilder Loek Tigchelaar aan het woord over de schuurcursus van Maiburg met Sia Abrasives

Wekelijks geven Emiel Brevé en Marvin Dutour Geerling trainingen aan schilders om ze te voorzien van tips en informatie over de nieuwste schuurmaterialen van Sia Abrasives. Deze week hebben Emiel en Marvin een training gegeven op het hoofdkantoor van Maiburg aan een groep schilders, welke waren uitgenodigd via Verf Van der Feer B.V. Tijdens deze training hebben de schilders eerst van Marvin een stukje theorie te horen gekregen en zijn ze vervolgens meegegaan naar de demo-ruimte, waar Emiel de theorie verder vertaald heeft naar de praktijk.

Een mooie kans om nieuwe tips te horen.

Vandaag spreken we met Loek Tigchelaar. Loek is al 33 jaar schilder, komt uit Den Helder en heeft sinds 2008 een eenmanszaak. Via een uitnodiging van Verf van der Feer is Loek bij de training van Maiburg terechtgekomen. Tijdens een training leer je altijd wel wat, dacht Loek bij zichzelf en daarom vond hij het zeker interessant om deel te nemen aan de training bij Maiburg. Samen met zijn zoon, welke ook stage loopt bij Loek, is hij vervolgens naar de training in Waalwijk gekomen.

Siavlies spons voor een snelle mattering met een gelijkmatig schuurbeeld

De tips over de Siavlies vond Loek het meest interessant tijdens de training. In het verleden gebruikte Loek deze Siavlies niet zo vaak, af en toe alleen voor een radiator, maar tijdens de training heeft hij gezien dat het gebruik van de Siavlies veel vaker interessant kan zijn, bijvoorbeeld ook bij vlakke deuren. Vorige week heeft Loek bijvoorbeeld nog een aantal vlakke panelen deuren gematteerd met de Siavlies. Deze hoefden alleen maar gekleurd te worden, maar nu heeft hij die alleen gematteerd in plaats van geschuurd (met de kans dat hij door de nog nette laklaag heen gaat). Nu met matteren blijft de nog nette laklaag netjes en heeft hij alleen voor de volgende laklaag een goede hechting gecreëerd.

Loek vond de training zeer goed en duidelijk uitgelegd en is daarom In de toekomst ook zeker van plan vaker een training te gaan volgen. Hij heeft namelijk ook al voorbij zien komen, dat Emiel ook trainingen geeft bij groothandels op locatie. Dat lijkt hem dan ook zeker interessant om bij te wonen.

Bekijk hoe een training verloopt bij Maiburg!


Ook een training volgen bij Maiburg?

Wil jij ook een schuurtraining volgen bij Maiburg? Neem contact op met één van onze schuurspecialisten.

Emiel Brevé
emielbreve@maiburg.nl
+31 (0)6 54 92 36 66

Marvin Dutour Geerling
marvindutourgeerling@maiburg.nl
+31 (0)6 51 22 05 16