text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Spuitlijmen.

Spuitlijmen houtverwerkend

Voor de houtverwerkende industrie heeft Maiburg de Contactspray 162 en de Canect contactlijm. Dit is de ideale spuitlijm voor houtverwerking

Hoe breng je de lijm aan?

De lijm dient 2-zijdig kruiselings aangebracht te worden met een pistool met onderaansluiting of een pistool met bovenbeker. Wanneer kun je de beide delen nu samenvoegen? Je mag beide delen samenvoegen als de lijmfilm geen draden meer trekt, als je er met de vingers aankomt, maar de lijm moet echter nog wel kleverig aanvoelen. Doe het samenvoegen van de delen zorgvuldig. Want na het samenvoegen van de materialen is correctie niet meer mogelijk. Schoonmaken van de gebruikte apparatuur kan met reinigingsmiddel Löser 10, vaatje 9 kg.  
 

Spuitlijmen watergedragen polyether industrie

Binnen de polyetherindustrie vinden lijmen op waterbasis als alternatief voor sterk oplosmiddelhoudende lijmen hun opmars. Dit kunnen lijmen op polychloropreen latex basis zijn als ook op acrylaatbasis of polyurethaanbasis.

Kies ik voor ééncompementen- of tweecompementenlijm?

Het is belangrijk om te weten welke lijm je het best kan gebruiken. Wordt het een ééncompementen- of tweecompomenten lijm? Er zit namelijk een groot verschil tussen deze twee lijmen. Dit verschil hangt samen met de chemische reactie van de lijm, verwerkingstijd en uithardingstijd.

Spuitlijmen Polyether Industrie Onbrandbaar

Maiburg heeft binnen het assortiment polyetherlijmen ook lijmen gebaseerd op SBS-rubber en harsen welke zijn opgelost in het onbrandbare oplosmiddel dichloormethaan ofwel methyleenchloride in het programma. De onbrandbare polyetherindustrie spuitlijmen worden in de meubelindustrie nagenoeg niet meer toegepast vanwege de toxiciteit van dit type lijmen. Echter, in de matrassenindustrie wil men nog wel eens de overweging maken om toch deze lijm in te zetten in verband met het brandgevaar wat door statische elektriciteit tijdens de productie van matrassen ontstaat.
 

Spuitlijmen Polyether Industrie Brandbaar

Voor de polyetherindustrie heeft Maiburg een compleet programma brandbare polyetherindustie spuitlijmen gebaseerd op SBS-rubbers en harsen welke zijn opgelost in een mengsel van organische brandbare oplosmiddelen. Al deze lijmen zijn geschikt voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies, polystyreenschuimdelen en andere weekmakervrije vullingen volgens de contactmethode.