text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true


Koskisen Zero-Panels.

's Werelds eerste 100% op hout gebaseerde meubelpaneel.

Als officiële dealer van Koskisen in Nederland informeert Maiburg je graag over een zeer interessante productontwikkeling. Wij introduceren ’s werelds eerste 100% op hout gebaseerde circulaire meubelplaat. Voor de verlijming wordt een biobased bindmiddel gebruikt, dat volledig van houtreststromen afkomstig is. Het bindmiddel is 100% formaldehydevrij en bevat geen isocyanaten. Uniek in de markt!

Interesse?                                                           

Maiburg heeft dit product toegevoegd aan haar Maigreen-assortiment en is een van de eerste voorraadhoudende dealers ter wereld. Heb je interesse in dit product en wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, stuur dan een e-mail naar maigreen@maiburg.nl of reserveer hieronder alvast een monster!

Creëer een gezonde en veilige werk-/leefomgeving met Koskisen ZERO-PANELS!

-100% circulaire meubelplaat
-100% biobased verlijming, geproduceerd uit houtreststromen
-Extreem lage formaldehyde-emissie
-Geen MDI/isocyanaten

Uitgebreidere toelichting over Zero-panels

'S Werelds eerste 100% op hout gebaseerde meubelplaat is een product uit de circulaire economie, dat is ontstaan uit de samenwerking van Koskisen Oy en Stora Enso. Koskisen is het eerste bedrijf dat het biobased bindmiddel NeoLigno® van Stora Enso, leverancier van herbruikbare materialen, gaat gebruiken in haar nieuwe duurzame productfamilie. De samenwerking van de twee Finse bedrijven resulteert in 's werelds eerste nieuwe volledig op hout gebaseerde meubelplaat, zelfs tot aan de gebruikte lijmen. Zowel de grondstoffen als de bindmaterialen zijn afkomstig uit de productieprocesstromen van beide bedrijven, waardoor dit een volledig circulaire economie-product is.

De Finse houtindustrie levert voorbeeldig werk door duurzame oplossingen te bieden die de industrie product voor product naar een milieuvriendelijkere toekomst stuwen.

Koskisen, de Finse kleine reus van de houtverwerkende industrie, is de eerste producent ter wereld met een meubelplaat die volledig is gemaakt van op hout gebaseerde grondstoffen. De producten, genaamd Zero-platen, vervangen hars op fossiele basis door NeoLigno®, het biobased ligninebindmiddel dat is ontwikkeld door Stora Enso. Naast de milieuvriendelijkheid is NeoLigno® ook vrij van formaldehyde en isocyanaat.

”Onze nieuwe Zero-productfamilie beantwoordt aan de stijgende vraag naar biobased-oplossingen van zowel binnenlandse- als exportmarkten. Deze nieuwe producten stellen meubelfabrikanten in staat om alternatieven te bieden met een betere duurzaamheid en gezondheidszekerheid”, vat Timo Linna, Head of Product Management en R&D bij Koskisen, samen.
 

Optimalisatie van het gebruik van hout.

ZERO Furniture Board, de eerstgeborene uit de Zero-productfamilie, wordt geproduceerd in de Koskisen-fabriek in Järvelä, een uur rijden van Helsinki. Het basismateriaal voor alle Koskisen meubelplaten is afkomstig uit de processtromen van deze panelenfabriek en de zagerij van het bedrijf. Bij alle Zero-producten is de lignine die in het NeoLigno®-bindmiddel wordt gebruikt, geëxtraheerd in het pulpproces van Stora Enso. Hierdoor zijn alle grondstoffen van de plaat volledig op hout gebaseerd.

”De kern van onze milieuvriendelijke strategie is om niet alleen samen met onze partners betere producten te ontwikkelen, maar ook om onze activiteiten naar een duurzamere en CO2-neutrale toekomst te brengen. Dit kunnen we bijvoorbeeld bereiken door fossiele grondstoffen uit te wisselen met hernieuwbare alternatieven en door hout zo optimaal mogelijk in te zetten. De Zero-productfamilie vormt een concreet resultaat dat onze strategie in de dagelijkse praktijk brengt”, zegt Jukka Pahta, CEO Koskisen. Test runs op industriële schaal met definitieve optimalisatie voor de grootschalige productie van meubelplaten zijn al aan de gang en het proces nadert zijn voltooiing.

Aanzienlijke samenwerking voor Stora Enso.

Voorheen werd lignine als bijproduct van de pulpindustrie doorgaans gebruikt als bio-energie bij de productie van energie. NeoLigno® dient als voorbeeld van hoe Stora Enso de toegevoegde waarde van lignine verhoogt zonder het gebruik van hout te verhogen.

"Stora Enso raffineert sinds 2015 commercieel lignine. NeoLigno® is ons eerste eigen bindmiddelproduct dat fossiele lijmen vervangt", zegt Lauri Lehtonen, Head of Innovation van Stora Enso's Biomaterials-divisie.

Koskisen is het eerste bedrijf dat NeoLigno® gebruikt in industriële productie.

De ontwikkeling van Zero Furniture Board bevindt zich momenteel in de afrondingsfase en zal in het najaar van 2022 op de markt komen. Na de meubelplaat zal het volgende lid van de Zero-familie een multiplexplaat zijn.

Wil je meer weten over het verkrijgen van dit product? Neem contact met ons op!

Aanvraag Koskisen Zero Panel .