text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Gemelamineerd multiplex.

Gemelamineerd multiplex is een multiplex plaat die aan beide zijden is voorzien van een laag melamine. Deze platen worden voornamelijk gebruikt als decoratief plaatmateriaal, maar met de juiste verlijming kan het ook worden gebruikt als exterieur plaatmateriaal. Het gemelamineerde multiplex wat Maiburg levert is WBP verlijmd voor interieurtoepassingen. Dit houdt in dat het plaatmateriaal wel gebruikt kan worden in vochtige ruimtes. Een prachtig voorbeeld waar gemelamineerd multiplex is gebruikt is Jordy's Bakery in Rotterdam. Het gemelamineerde multiplex wat bij Maiburg uit voorraad leverbaar is komt van het Finse merk Koskisen. Er zijn drie types gemelamineerd plaatmateriaal wat we hiervan leveren: KoskiDecor ECO, KoskiDecor Betonplex en KoskiDecor Transparant.
 

Toepassingen gemelamineerd multiplex

In tegenstelling tot gemelamineerd spaanplaat, waar het basismateriaal niet meer zichtbaar is na de melaminelaag, zijn de karakteristieke eigenschappen van het multiplex nog wel zichtbaar bij gemelamineerd multiplex. Alle het gemelamineerde multiplex heeft een Fins berken basis en zijn WBP verlijmd voor interieurtoepassingen. Dit houdt in dat de platen ook geschikt zijn om te gebruiken in vochtige ruimtes, zoals keukens, badkamers en kelders. Het gemelamineerde multiplex is goed te bewerken en wordt ook veel toegepast in meubels, interieurprojecten, maar ook voor constructies waarbij de hygiëne en krasvastheid voorop staan. 

KoskiDecor ECO

KoskiDecor ECO is gemaakt van Fins berken multiplex. Beide zijden zijn gecoat met een translucente kleur en daarna voorzien van een duurzame transparante melaminefilm. Door deze transparante melaminelaag is de plaat hygiënisch, geurvrij en extra krasvast zijn. Door het multiplex op deze manier te gebruiken wordt er een nadruk gelegd op de karakteristieke eigenschappen van het hout en krijgt het multiplex een vrolijke, spraakmakende kleur die direct kan worden toegepast in decoratieve projecten. Hiermee wordt er een nadruk gelegd op de karakteristieke eigenschappen van het hout. Door de hygiënische eigenschappen van deze plaat zijn ze ook uitstekend te gebruiken in het onderwijs, zorgprojecten,  de voedselindustrie en de horeca. KoskiDecor ECO is verkrijgbaar in 12 unikleuren in de afmeting 1500 x 3000 x 18 mm.

KoskiDecor Betonplex

Net als KoskiDecor ECO wordt er bij KoskiDecor Betonplex gebruik gemaakt van Fins berken multiplex. Deze multiplex heeft aan beide zijden een decoratieve phenolfilm. Dit is een speciale laag waarin kraftpapier is verzadigd met phenol-foraldehydehars. Daarnaast zitten er in de hars ook pigmenten of kleurstoffen, waardoor de plaat een mooie kleur krijgt. Hoewel dit materiaal niet geschikt is voor bijvoorbeeld bekistingen wordt wel het soortgelijk effect van een betonplex verkregen voor een specifieke decoratieve toepassing. Hoewel dit materiaal niet geschikt is voor bijvoorbeeld bekistingen wordt wel het soortgelijk effect van een betonplex verkregen voor een specifieke decoratieve toepassing. Het betonplex heeft een decoratieve berken uitstraling, waarbij de phenolfilmlaag zorgt voor slijtvastheid. De plaat heeft een zacht, zijdeglans structuur zonder oneffenheden en kleurenverschillen, zoals bij een regulieren betonplex. Deze platen zijn net als de ECO platen besmettelijk- en geurvrij en eenvoudig schoon te maken. Maiburg levert 4 unikleuren KoskiDecor betonplex (120grams) uit voorraad in de afmeting 1250 x 2500 x 18 mm.

KoskiDecor Transparant

KoskiDecor transparant is gemaakt van Fins berken multiplex met verbeterde zicht- en kernfineer. Beide zijden zijn voorzien van een transparante melaminefilm. Door de transparante melaminelaag blijft de decoratieve berken uitstraling zichtbaar en kan het direct worden gebruikt in decoratieve projecten. Deze laag zorgt voor een zachte, zijdeglans structuur en is net als de ECO en Betonplex een hygiënische plaat die makkelijk schoon te maken is. Het ideale materiaal voor meubel-, bouw- en interieurtoepassingen. KoskiDecor transparant kan in drie verschillende afmetingen uit voorraad worden geleverd: 1500 x 3000 mm met een dikte van 12, 15 en 18 mm.