text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

MDF Lichtgewicht.

Lichtgewicht MDF is afkomstig van de merken Econ en Unilin. Het gaat hierbij om een light en een ultralight versie. Dit wordt bepaald door de lichtere houtsoorten en soms ook door een andere persing. Het verschil met standaard MDF zit in de hoeveelheid vezels in de kern van de plaat. Afmetingen die veel voorkomen bij MDF lichtgewicht zijn de afmetingen 3050 x 1220 en 3050 x 1300.

 

Lichtgewicht MDF toepassingen

Lichtgewicht MDF is makkelijk hanteerbaar, te bewerken en te verwerken. Het wordt voornamelijk gebruikt als er meubels of onderdelen zijn die veel verplaatst worden of naar een andere etage moeten worden getild. In werkbladen zien we hierin ook een trend ontstaan. Met name voor de dikkere elementen wijkt men vaak uit naar een lichtere oplossing. Naast de interieurinrichting voor meubels en inbouwelementen wordt het ook veel gebruikt in de winkel- en beursbouw, net als in de hotel- en scheepsinrichting.

MDF Light

MDF lichtgewicht met een dichtheid tussen de 550-650 kg/m3. Voor gebruik van industriële verwerking van binnenhuisinrichting tot meubelproductie.

MDF Light V313

Lichtgewicht met een dichtheid tussen 550 - 650 kg/m3, de verlijming is hierbij vochtwerend. MDF Ultralight MDF met een dichtheid van 450 tot 550 kg/m3

MDF Ultralight

MDF Ultralight is geschikt interieurinrichting, industriële verwerking en meubelproductie. Deze plaat kan geschilderd worden of afgewerkt worden met fineer, HPL, folie en papier.

MDF Econ

Het programma van Econ met lichtgewicht MDF bestaat uit de MDF D600, MDF D610 en MDF overlakbaar.