text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Het duurzame assortiment van Maiburg: Maigreen®.

Als importeur en groothandel is assortimentsbeheer voor Maiburg een dagelijkse bezigheid. Belangrijk aandachtspunt bij de samenstelling van ons assortiment is de mate van duurzaamheid van onze producten. We houden rekening met de effecten van de producten en toepassingen op mens en milieu. Onze uitdaging: continu op zoek naar een betere milieuprestatie. Daarom stimuleren we de productontwikkeling bij onze leveranciers, proberen we waar mogelijk is de wettelijk opgelegde grenswaarden (ruim) te overtreffen en geven wij nieuwe innovatieve producten een kans en steun in de rug.


Sinds vele jaren is Maiburg Hout FSC® en PEFC™ gecertificeerd. Wij ondersteunen en bevorderen hiermee de keuze voor plaatmateriaal geproduceerd van verantwoord hout. Op dit moment beschikt bijna ons complete voorraadassortiment plaatmateriaal over een van deze certificeringen. Zie ook onze beleidsverklaring en certificaten.
 

Certificaten downloaden kan hier:

FSC Chain of Custody (COC)
PEFC - Chain of Custody

Maiburg MAIGREEN®

Maiburg levert constructief en decoratief plaatmateriaal, schuurmateriaal, lijmen en producten voor de installatie, afwerking, renovatie en onderhoud van vloeren. In het kader van duurzaamheid spelen bij deze productgroepen (natuurlijke of herwinbare) grondstoffen, oplosmiddelen, emissies en vluchtige organische stoffen (VOS) een rol. Daarom hebben we een speciaal MAIGREEN®-label voor alle productgroepen uit ons assortiment die beter dan gemiddeld scoren op gebied van duurzaamheid. Waar mogelijk worden zo veel mogelijk producten vervangen door de meer milieuvriendelijke MAIGREEN producten.
Zo is bijvoorbeeld ons complete assortiment lakken en onderhoudsproducten voor houten vloeren op waterbasis. Wij willen onze relaties graag goed informeren over producten en duurzaamheid en helpen om betere keuzes te maken. Daarom is een brochure gemaakt met daarin veel nuttige informatie. Je vindt hierin informatie over duurzame grondstoffen, emissies, oplosmiddelen, keurmerken en duurzaam bouwen met LEED / BREEAM / WELL. Verder vind je hier ons MAIGREEN®-assortiment met daarin alle productgroepen uit ons assortiment die beter dan gemiddeld scoren op gebied van duurzaamheid. Deze brochure kan je vrijblijvend aanvragen door een mail te sturen naar maigreen@maiburg.nl.

Uitgebreide informatie over MAIGREEN® 

Wij stimuleren onze leveranciers en partners om veel aandacht te besteden aan duurzaamheid en het ontwikkelen van producten die minder belastend zijn voor milieu en/of risico's vormen voor de gezondheid. Aandachtsgebieden zijn onder andere het toepassen van natuurlijke (hernieuwbare) grondstoffen, terugdringen van de hoeveelheid oplosmiddelen in producten, aandacht voor veiligheid en gezondheid en het terugdringen van formaldehyde- en andere emissies.

Duurzaamheid speelt in ons assortimentsbeleid een grote rol. Waar mogelijk worden producten vervangen door producten die beter dan gemiddeld scoren op milieu-aspecten. Inmiddels is bijvoorbeeld ons complete assortiment lakken en onderhoudsproducten voor houten vloeren op waterbasis.

circulaire kringloop maigreen

Circulaire kringloop

Het circulaire gedachtegoed krijgt veel aandacht bij Maiburg. Wij spannen ons in om met klanten en leveranciers hergebruik van grondstoffen te bevorderen. Al vele jaren halen wij verpakkingsmateriaal op, zoals vaten, retour voor hergebruik. Daarnaast proberen wij met partners kringlopen te sluiten. Bijvoorbeeld door bij klanten resthout in te zamelen en te verwerken tot nieuwe spaanplaat. Klik hier voor meer informatie.    

Op de volgende pagina vind je een aantal voorbeelden van getroffen milieumaatregelen. Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk dan het overzicht met duurzaam plaatmateriaal.


 


Leon van Dun
Coördinator Duurzaamheid