text.skipToContent text.skipToNavigation

Contactlijmen.

De contactlijmen uit het assortiment van Maiburg hebben ieder hun eigen toepassing. De contactlijmen zijn afkomstig van de merken Wakol en H.B. Fuller. Hieronder is per industrie te zien, waar welke contactlijmen voor worden ingezet.

Contactlijmen houtverwerkend

De contactlijmen houtverwerkend zijn zeer goed geschikt voor het onderling of met elkaar verlijmen van HPL, dunnen platen, (ook rvs) board, fineer, kurk, kunststof en leder.
Lees meer...

Contactlijmen rubber- transportbandenindustrie

Binnen deze industrie hebben wij een programma lijmen voor het verlijmen van rubber onderling en rubber met metaal. Deze verlijmingen vinden plaats bij transportbanden, bekleden van metaalwalsen met rubber en bekledingen van trommels.
Lees meer...

Contactlijmen schoenindustrie en lederwaren

Voor de schoenenindustrie en lederwaren hebben we in het assortiment verschillende polychloropreenlijmen, polyurethaanlijmen, watergedragen lijmen en verschillende oplosmiddelen, primers en harders.
Lees meer...

Contactlijmen schoenreparatie en orthopedie

Voor schoenreparaties en orthopedie zijn er verschillende universele contactlijmen, speciaal lijmen en ondersteunende producten.
​​​​​​​Lees meer...

Spuitlijmen Polyether Industrie Brandbaar

Voor de polyetherindustrie heeft Maiburg een compleet programma spuitlijmen gebaseerd op SBS-rubbers en harsen welke zijn opgelost in een mengsel van organische brandbare oplosmiddelen. Al deze lijmen zijn geschikt voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies, polystyreenschuimdelen en andere weekmakervrije vullingen volgens de contactmethode.
Lees hier meer...

Spuitlijmen Polyether Industrie Onbrandbaar

Maiburg heeft binnen het assortiment polyetherlijmen ook lijmen gebaseerd op SBS-rubber en harsen welke zijn opgelost in het onbrandbare oplosmiddel dichloormethaan ofwel methyleenchloride in het programma. In de meubelindustrie worden deze lijmen nagenoeg niet meer toegepast vanwege de toxiciteit van dit type lijmen. Echter, in de matrassenindustrie wil men nog wel eens de overweging maken om toch deze lijm in te zetten in verband met het brandgevaar wat door statische elektriciteit tijdens de productie van matrassen ontstaat.
Lees hier meer...

Spuitlijmen houtverwerkend

Voor de houtverwerkende industrie heeft Maiburg de Contactspray 162 en de Canect contactlijm.
Lees hier meer...

Spuitlijmen watergedragen polyether industrie

Binnen de polyetherindustrie vinden lijmen op waterbasis als alternatief voor sterk oplosmiddelhoudende lijmen hun opmars. Dit kunnen lijmen op polychloropreen latex basis zijn als ook op acrylaatbasis of polyurethaanbasis.
Lees hier meer...