text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Contactlijmen.

De contactlijmen uit het assortiment van Maiburg hebben ieder hun eigen toepassing. De contactlijmen zijn afkomstig van de merken Wakol en H.B. Fuller. Hieronder is per industrie te zien, waar welke contactlijmen voor worden ingezet.

Contactlijmen houtverwerkend

De contactlijmen houtverwerkend zijn zeer goed geschikt voor het onderling of met elkaar verlijmen van HPL, dunnen platen, (ook rvs) board, fineer, kurk, kunststof en leder. De Maiburg contactlijm kenmerkt zich doordat het aromaatvrij is, kleurloos en makkelijk te verwerken. De lijm is verkrijgbaar in 1-5-14 liter verpakking, is een goed kambare lijm, ook geschikt voor het aanbrengen met een kwast. Het is niet geschikt om te verspuiten. Voor het verspuiten van lijm kan je beter een spuitlijm voor de houtverwerkende industrie gebruiken.

Contactlijmen rubber- transportbandenindustrie

Binnen deze industrie hebben wij een programma contactlijmen voor rubber. Deze lijmen worden gebruikt voor het verlijmen van rubber onderling en rubber met metaal. Deze verlijmingen vinden plaats bij transportbanden, bekleden van metaalwalsen met rubber en bekledingen van trommels.

Spuitlijmen Polyether Industrie Brandbaar

Voor de polyetherindustrie heeft Maiburg een compleet programma brandbare polyetherindustie spuitlijmen gebaseerd op SBS-rubbers en harsen welke zijn opgelost in een mengsel van organische brandbare oplosmiddelen. Al deze lijmen zijn geschikt voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies, polystyreenschuimdelen en andere weekmakervrije vullingen volgens de contactmethode.

Contactlijmen wakol hb fuller

Contactlijmen schoenindustrie en lederwaren

Van oudsher is de firma Maiburg actief in de schoenindustrie. De firma is zelfs ontstaan vanuit deze industrie. Dat heeft er in geresulteerd dat we binnen deze industrie marktleider zijn als toeleverancier in lijmen . De productrange is ook nu nog enorm groot. Zo heeft Maiburg nog steeds speciale contactlijmen voor de schoenenindustrie en lederwaren.  Het overige assortiment bestaat uit verschillende polychloropreenlijmen, polyurethaanlijmen, watergedragen lijmen en verschillende oplosmiddelen, primers en harders.

Contactlijmen schoenreparatie en orthopedie

Voor schoenreparaties en orthopedie zijn er speciaal voor deze branche verschillende universele contactlijmen, speciaal lijmen en ondersteunende producten.

Spuitlijmen Polyether Industrie Onbrandbaar

Maiburg heeft binnen het assortiment polyetherlijmen ook lijmen gebaseerd op SBS-rubber en harsen welke zijn opgelost in het onbrandbare oplosmiddel dichloormethaan ofwel methyleenchloride in het programma. De onbrandbare polyetherindustrie spuitlijmen worden in de meubelindustrie nagenoeg niet meer toegepast vanwege de toxiciteit van dit type lijmen. Echter, in de matrassenindustrie wil men nog wel eens de overweging maken om toch deze lijm in te zetten in verband met het brandgevaar wat door statische elektriciteit tijdens de productie van matrassen ontstaat.

Spuitlijmen houtverwerkend

Voor de houtverwerkende industrie heeft Maiburg de Contactspray 162 en de Canect spuitlijm. Maiburg contactspray, contactlijm 162, verkrijgbaar in 10-25-200 liter verpakking, is een zeer goed verspuitbare lijm met een lange open tijd. Verkrijgbaar in 2 kleuren, rood en naturel. De Canect vaatjes zijn leverbaar in 22,1 liter, transparant en kant en klaar voor gebruik. 

Spuitlijmen watergedragen polyether industrie

Binnen de polyetherindustrie vinden lijmen op waterbasis als alternatief voor sterk oplosmiddelhoudende lijmen hun opmars. Dit kunnen lijmen op polychloropreen latex basis zijn als ook op acrylaatbasis of polyurethaanbasis.