text.skipToContent text.skipToNavigation

Gefineerd plaatmateriaal.

Kaindl is het enige fineermerk in het assortiment van Maiburg. Al meer dan 80 jaar produceert Kaindl gefineerd plaatmateriaal. In samenwerking met Maiburg is er een uitgebreid voorraadprogramma samengesteld, speciaal voor de Nederlandse markt. Het zal niemand verbazen dat het merendeel van deze collectie bestaat uit Europees eiken. Eiken wordt al jaren toegepast vanwege de goede verwerkbaarheid en de diversiteit aan uitstralingen. De collectie laat het eiken in al zijn facetten zien, van klassieke vlam tot en met een rauwe, rustieke en massief ogende uitstraling.

De voordelen van gefineerd plaatmateriaal zijn behalve de goede verwerkbaarheid ook de vele verschillende uitstralingen die men kan creëren. Van een stijlvolle ruimte met eiken kwartiers, tot aan een zo ruig en ruw mogelijke uitstraling. Met de collectie van Maiburg is er voor bijna elk project of ontwerp een passend fineer beschikbaar.

Nog geen klant bij Maiburg? Registreer je hier!


 

Kaindl fineer

Toepassingen fineer

Regelmatig krijgen de specialisten van Maiburg de vraag waar en wanneer men gefineerd plaatmateriaal kan toepassen. Gefineerd plaatmateriaal kan, mits goed behandeld bijna overal in het interieur toegepast worden. Keukens, fronten, kasten en meubels zijn favoriete onderdelen van de verwerker en ontwerper waarbij fineer wordt toegepast. Ook voor luxe binnendeuren waarbij men een warme en natuurlijke uitstraling wenst is fineer een goede optie. Vanwege de stabiliteit is gefineerd plaatmateriaal een goed alternatief op massief hout.

Gefineerd plaatmateriaal

De natuur in zijn mooiste vorm. De REALwood-collectie combineert authentieke hout fineren met hoogwaardig vakmanschap om het beste uit het veelzijdige spectrum van moderne natuurlijke houten plaatmaterialen te halen. Verschillende soorten dragermaterialen vormen hiervoor de basis. Het resultaat zijn hoogwaardige projecten van architectuur en design die hun authentieke oorsprong behouden en bijdragen aan een positief binnenklimaat.

De REALwood-collectie is leverbaar in 2 varianten, de Classic en de Charismo. De Classic in de kwaliteiten; A/B, 1A/B en A/B Basic. De Classic lijn wordt standaard gevoegd in boekvorm. De Charismo serie in de kwaliteiten; E(kwartier), N(kwartier en dosse) en S(dosse en halfdosse). De Charismo lijn is altijd mismatch gevoegd. Lees hier alles over de snijwijzen en voegtechnieken van fineer.


 

Eiken
De diversiteit van eiken. Van het lichtgekleurde decor 'European Oak' tot het rustieke hoogtepunt van 'Reclaimed Oak': de eiken fineren van Kaindl passen in elk interieurconcept. Uniek in uiterlijk en gevoel!

Hardhout
Natuurlijk gegroeide ideeën. Iets nieuws ontdekken is een inherent onderdeel van elk idee. Kaindl ‘s nieuwe collectie verenigt het ‘oude’ met het ‘nieuwe’. Transformeert vertrouwde houtsoorten in grondstoffen voor nieuwe producten door de geavanceerde verwerking hiervan.

Zachthout
Ideeën voor verandering. Midden-Europese klassiekers. Rustiek of elegant. Met knoesten of fijne strepen. Bewezen verwerkingsmethoden accentueren kenmerken en creëren een nieuwe stijl. Een moderne interpretatie van traditionele houtsoorten.

Alle soorten fineer voor jouw project

Trends en ontwikkelingen worden door de specialisten van Kaindl op de voet gevolgd. De huidige collectie fineer bestaat voornamelijk uit eiken. Eiken wordt al jaren toegepast vanwege de goede verwerkbaarheid en de diversiteit aan uitstralingen. Wil je een rustige Scandinavische uitstraling creëren pas dan bijvoorbeeld een eiken kwartiers toe.

Eiken kwartiers
Eiken Kwartiers

Moet het juist wat ruwer en massiever zijn, dan is de Wild Eiken of de Antiek Eiken goed toepasbaar. Door de scheuren en noesten te benadrukken krijgt het fineer een stoere en rauwe uitstraling.
Mag het nog ruwer en authentieker ogen, dan is de Historisch Eiken een goede optie. Afkomstig van minimaal 100 jaar Europese eiken stammen, wordt dit fineer gekenmerkt door kleurnuances, scheurtjes en zelfs wormgaatjes. Dit alles zorgt voor een bijzonder ruwe uitstraling in oud eiken. Hout met een verhaal! Past goed met industrieel design, ofwel staal, beton en matte unikleuren.

De collectie bestaat niet alleen uit eiken, want noten / notenlaar is ook weer terug van weggeweest. De warme uitstraling, tekening en kleur maken dit een houtsoort die weer steeds meer wordt toegepast. De noten rustiek heeft een massieve en levendige uitstraling. Een goed en betaalbaar alternatief op massief noten.

Moet het klassieker zijn, dan is de noten dosse een goede optie. Door de grote vlamtekening maakt dit een tijdloze fineersoort.

Aangezien fineer een natuurlijk product is kan er wel wat variatie zitten in de uitvoeringen, dit is nu eenmaal de charme van een natuurlijk product. Voor de ontwerper zijn op aanvraag stalen, brochures en hoge resolutie afbeeldingen beschikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in de inspiratieruimte in Waalwijk, hier staat onder andere de gehele fineercollectie ter beschikking.

Onze fineerspecialisten kunnen je uiteraard ook helpen met alle vragen.
Er zijn meer mogelijkheden dan de standaard voorraadcollectie. Wil je een speciale houtsoort, uitstraling of een andere drager dan MDF? Kaindl is gespecialiseerd in dit soort projecten. Door samenwerking met Maiburg, de korte lijnen en de expertise zijn we in staat om je ontwerpwensen te vertalen naar het juiste fineer. Neem contact op met onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken.

Gefineerd plaatmateriaal bewerken

Gefineerd plaatmateriaal is sterk in opkomst. Door de verschillende manieren van voegen, verwerken en lakken of oliën zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Van strak eiken kwartiers tot massief ogend (Charismo), de collectie is breed toepasbaar. Vraagt je klant om een oude balken uitstraling, dan is de wild eiken een goed alternatief. Wel de uitstraling van massief geleefd hout, maar niet traditionele nadelen van het verwerken. Massief ogende uitstraling met of juist zonder scheuren of noesten? De gefineerd eiken Charismo uitvoeringen zijn hier goed voor te gebruiken. Mismatch gevoegd en hierdoor een goed alternatief op massieve plankdelen.

De Kaindl collectie:
  • Grote voorraad collectie, vandaag besteld volgende leverdag in huis
  • Efficiënte maatvoering, 3050 x 1220 en in veel uitvoeringen 2800 x 2070
  • Hoogwaardige dragers, hierdoor eenvoudig en goed te verwerken
  • Complete collectie kantenmateriaal uit voorraad leverbaar
  • Scherp geprijsd
  • Uitgebreide collectie voor de afwerking in huis met alle lakken en oliën van Lecol. Klik hier voor meer info.
  • Constante uitstraling
  • Snelle stalenservice
De manier van afwerken bepaalt zeker bij een natuurlijk product het uiteindelijke eindresultaat. Om ervoor te zorgen dat het eindresultaat perfect is, heeft Maiburg een compleet assortiment afwerkmogelijkheden in het assortiment, speciaal gericht op gefineerd plaatmateriaal.

Matte transparant of juist een diepe rijke zwarte afwerking? Geen probleem, voor bijna ieder gewenste uitstralingen hebben we een lak of olie in het assortiment. Snel te verwerken, maar nog belangrijker, enorm slijtvast! Neem contact op voor het juiste advies.

De specialisten van schuurmateriaal krijgen dagelijks vragen over hoe het fineer behandeld moet worden alvorens te lakken. Welke korrel, volgorde en aantal schuurgangen zijn veel voorkomende vragen. Ook hiervoor geldt, neem contact op voor het beste eindresultaat!

Maiburg helpt vakmensen vooruit.
 

Kaindl dragers

De voorraadcollectie bestaat uit standaard MDF en vochtwerend MDF als drager. Heb je liever een blokplaat, spaanplaat of multiplex als drager? Geen probleem, op aanvraag zijn er veel mogelijkheden hierin. Informeer bij een van onze fineerspecialisten naar de mogelijkheden die wij hierin kunnen bieden.
 Bestel nu