text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Schuurmateriaal.

Geen twijfel mogelijk! Maiburg is de allround specialist op het gebied van (geavanceerde) schuurtechnieken met een zeer compleet assortiment (flexibele) schuurmaterialen en schuursystemen van het Zwitserse merk Sia Abrasives en schuurmachines van het merk RUPES

In samenwerking met Sia Abrasives zijn wij voortdurend bezig met productinnovaties en het ontwikkelen van nieuwe schuursystemen: klantgericht en op praktijktoepassingen afgestemd. In de wereld van oppervlaktebehandeling zijn immers vele branches en toepassingen te onderscheiden, waarvoor unieke werkmethodes vereist zijn. Voor elk segment is een totaalconcept ontwikkeld: schuursystemen die tot in detail op elke praktijksituatie zijn afgestemd. Zo wordt succesvol schuren onvermijdelijk! Meer schuuradvies voor het beste resultaat lees je hier.

bestel nu

Schuurmateriaal kopen:

Het complete en hoogwaardige assortiment Sia-schuurmaterialen en -polijstmaterialen is zeer uitgebreid. De materialen in dit assortiment, hebben ieder haar eigen toepassing en marktsegment waarvoor deze geschikt zijn. Zo hebben wij voor elke toepassing het juiste materiaal beschikbaar. De diversiteit in kwaliteiten, beschikbare groftes, gatenpatronen en toepassingen is dan ook erg groot.
   

Meest actuele prijslijst

De meest actuele prijslijst - per 1 juli 2024 (Excel) kun je hier downloaden. Voor gedetailleerde productspecificaties verwijzen wij je graag naar de webshop. 

 

Hout schuren

Ons assortiment bestrijkt de gehele bandbreedte van de schuurmaterialen voor hout, massief hout- en minerale materialen, verf en lak. Hout staat voor de hoogste woon- en levenskwaliteit. Maar de juiste oppervlaktebewerking laat pas écht de sprekende kleur, de markante kleurcontrasten, de verbazingwekkende nerfstructuren en het unieke karakter van hout of lak tot zijn recht komen.

Metaal schuren

Wij kennen inmiddels een compleet assortiment schuurmaterialen voor de metaalbewerking. Het polijsten, slijpen, afbramen en schoonmaken van metalen als aluminium, RVS en staal krijgt hiermee een hoger gebruiksgemak, rendement en gebruikersveiligheid. Onze schuursystemen bieden een hoog prestatievermogen voor alle metaalverwerkende branches en industrieën.

Sia Abrasives

Sia Abrasives, partner van de Bosch Group, is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van hoge kwaliteit schuurmateriaal. Het uit Frauenfeld, Zwitserland afkomstige bedrijf ontwikkelt, fabriceert en vermarkt al 135 jaar complete schuursystemen op maat. In Nederland is Maiburg Schuurtechniek exclusief leverancier van de Sia-schuurmaterialen.

 

Sia abrasives
 

RUPES

RUPES S.p.A. uit Vermezzo (Italië) is specialist op het gebied van poetsmachines, schuurmachines en toebehoren. In combinatie met Sia-schuurmateriaal heb je de perfecte match in handen voor iedereen die gaat voor vakwerk. Wij voeren het gehele assortiment van RUPES in de volle breedte, bestaande uit: schuurmachines, polijstmachines, stofzuigers, schuurpads. Daarnaast kun je bij ons terecht voor reparaties en onderdelen.

 

RUPES

Hout schuren en verven

De schuursystemen van Maiburg zijn speciaal ontwikkeld voor de schilders sector. Door onze jarenlange praktische ervaring in samenwerking met onze leveranciers en de grote lakproducenten, kennen wij inmiddels een compleet assortiment schuurmaterialen voor de schilders.

Schuurmateriaal scheepsbouw

In weinig branches moet een product zóveel verschillende karaktereigenschappen hebben dan in de jachtbouw. Eisen van klanten kenmerken zich door een unieke combinatie van gewenste, duurzame kwaliteit en een verrassend rijk uiterlijk. Wij ondersteunen de jachtbouw graag met onze kennis en producten. Zo is ook tijdens de bouw van de prachtige Madame Kate van Damen Yachting gebruik gemaakt van Maiburg schuurmateriaal.

Schuurmateriaal automotive

Voertuigoppervlakken zijn schitterende uithangborden. De perfecte bewerking van carrosseriedelen vereist daarom een omvangrijke proces met de juiste technieken en een systeem met producten die elkaar optimaal aanvullen. Dat systeem hebben wij voor de autoschadeherstelbranche en autospuiterijen voor handen door onze jarenlange ervaring in deze sector. Onze schuurmaterialen zijn ideaal voor de automotive sector.

Schuurbanden op maat

Naast een groot assortiment standaard (breed)banden die we op voorraad hebben liggen, kunnen we ook jouw gewenste afmeting, volgens jouw specificaties, op maat maken. Dat doen we in onze eigen bandenmakerij. Mis je dus iets in de voorraad? Bekijk hier wat voor schuurbanden op maat we voor jou kunnen maken. Wij helpen wij vakmensen nog beter vooruit. 

          Handtekening Geert-Jan
          Geert-Jan Wes
          Salesmanager Schuurtechniek