text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

MOSO duurzaam bamboe plaatmateriaal.

MOSO Bamboe ziet in bamboe de oplossing om ontbossing van tropische regenwouden tegen te gaan. Met eigenschappen gelijkwaardig of zelfs beter dan hardhout, is MOSO Bamboe het ideale alternatief voor steeds schaarser tropisch hardhout.
 

Duurzaam bamboe-materiaal

Bamboe is één van de snelst groeiende hernieuwbare grondstoffen ter wereld. Het neemt in grote hoeveelheden CO2 op tijdens de groei. Met bewezen duurzame bamboe producten biedt MOSO Bamboe een natuurlijk, snelgroeiend alternatief voor onder andere vloeren, balken en werkbladen. MOSO Bamboe producten leveren ook een bijdrage aan duurzaam bouwen volgens de certificeringssystemen BREEAM en LEED. MOSO Bamboe heeft een lange levensduur, is uitstekend te recyclen en is CO2-neutraal of beter. 

Bekijk de decoratieve en ecologische platen die wij van MOSO Bamboe aanbieden in de webshop.

    MOSO bamboe plaatmateriaal
      Maiburg geeft al vele jaren op allerlei manieren aandacht en inhoud aan het thema duurzaamheid. Daarbij kijken we naar onze bedrijfsprocessen en de milieu-impact van de producten die we aanbieden. Al onze plaatmaterialen hebben al een FSC- of PEFC-certificaat. Een ander voorbeeld is ons Maigreen®-assortiment, dat via BREEAM, LEED en WELL aansluit op duurzame gebouwen. Maar we geven klanten ook informatie over betrouwbare keurmerken en geven ze inzicht in de milieu- en gezondheidseffecten van producten. Een relatief nieuw en belangrijk aandachtsgebied is het terugwinnen en recyclen van overtollig hout, waarbij hergebruik, waardebehoud van grondstoffen en het voorkomen van afval centraal staan. Daarbij zoeken we samenwerking met andere marktpartijen.