text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Liberty Threads kwaliteitsgarens.

Liberty Threads
Liberty Threads produceert en distribueert sinds 1965 industrieel garen en naaigaren naar de wereldwijde textielindustrie. Liberty Threads is gevestigd in Rotterdam, “Gateway to Europe”. Ideaal gelegen voor internationale handel maar hierdoor zeker ook met een enorme flexibiliteit tot de Nederlandse markt.

Bedding 
Liberty Threads is onze leverancier van kwaliteitsgarens voor alle naaitoepassingen in de beddingindustrie.
Dankzij het gebruik van de juiste kwaliteitsproducten en bijbehorende kennis van de juiste vakmensen ben je verzekerd van matrassen met het allerhoogste kwaliteitsniveau. Garens met de juiste stabiliteit, een consistente lusvorming en een nette, strakke stiknaad geven je matras die uitstraling en zorgen voor een optimale prestatie bij de productie ervan.

Kwaliteitsproducten
Om aan de huidige en toekomstige eisen van de textielindustrie te voldoen, is Liberty Threads voortdurend bezig met het upgraden en uitbreiden van haar productlijnen. De uitgebreide R&D-afdeling is gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerkoplossingen op klantspecificatie. Staat het gewenste garen er niet bij of heb je advies op maat nodig? Neem contact op met Maiburg en wij kijken, eventueel samen met de experts van Liberty Threads, naar de juiste oplossing.Extra informatie:
Brochure Liberty Threads Garens

“WIJ LEVEREN GAREN VOOR  MATRASSEN MET HET ALLERHOOGSTE KWALITEITSNIVEAU.”garens liberty threads

 

Productoverzicht Liberty Threads

Steppgarens

LIBQUILT is een polyester continu filament naaigaren met een hoge sterktegraad. Het garen kent een zacht gesmeerde finish waardoor het een zeer betrouwbaar naaigaren is dat een optimale naaibaarheid biedt. Het garen is speciaal ontwikkeld voor de matrassen industrie. Dit garen wordt aangeboden in de meest gebruikte diktes en op de meest ideale opmaak om een zo’n economisch mogelijk productie te garanderen.

LIBFIL  is een polyester continu filament naaigaren met een hoge sterktegraad. Het garen kent een zacht gesmeerde finish waardoor het een zeer betrouwbaar naaigaren is dat een optimale naaibaarheid biedt in een breed scala aan toepassingen.

SETAL naaigaren is gemaakt van een polyester kern omsponnen met hoge kwaliteit polyester vezels voor een hoge naadsterkte. Dit resulteert in uitstekende naairesultaten en waseigenschappen. 

De hoogwaardige polyester kern geeft extra sterkte in vergelijking met een Spun Polyester garen. Vanwege de speciale finish die voor SETAL garens wordt gebruikt, wordt dit type aanbevolen voor probleemloze verwerking met hoge snelheid en/of multidirectionele naaibewerkingen onder de meest veeleisende omstandigheden.

LIBERTY LIBTEX PES  is een texturized bulk polyester garen met een uitstekende sterkte en naadelasticiteit wat dit garen ideaal maakt om te gebruiken als ondergaren voor de multi-needle quilting van matrassen of als overlockgaren. Geproduceerd volgens Oeko-tex Standard - 100 klasse 1.

Continu filament polyester soft 
 • LIBQUILT garen 80/3 35000m spoel 
 • LIBQUILT 60/3 25000m spoel 
 • LIBQUILT 40/3 16000m spoel 
 • LIBFIL garen 80 20000m spoel

Core Spun Poly Poly Cocoon Bobbins
 • SETAL 120 cocoon bobbins nr 11
 • SETAL 120 cocoon bobbins nr 10

Texturized bulk polyester 
 • LIBTEX PES 20000m spoel

Naaigarens

LIBFIL is een polyester continu filament naaigaren met een hoge sterktegraad. Het garen kent een zacht gesmeerde finish waardoor het een zeer betrouwbaar naaigaren is dat een optimale naaibaarheid biedt in een breed scala aan toepassingen.

TOPFIL is gemaakt van hoogwaardig continu filament gebonden nylon 6.6 garen. Het nylon 6.6-garen geeft de draad een hoge treksterkte in combinatie met een speciaal ontwikkelde bondering om te voorkomen dat het garen tijdens het naaien opendraait. De speciale hechting beschermt de draad en vermindert de naaldwarmte met uitstekende naairesultaten bij snelle en/of multidirectionele naaibewerkingen als resultaat. TOPFIL biedt een uitstekende naadsterkte met een uitstekende slijtvastheid. Vanwege deze eigenschappen is TOPFIL het aanbevolen garen voor veel industrieën.

LIBFIL & TOPFIL naaigarens zijn verkrijgbaar in een uitgebreid aantal diktes, samenstellingen en kleuren. Deze worden geproduceerd volgens Oeko-tex Standard - 100 klasse 1.

Continu filament polyester soft 
 • LIBFIL tkt 30 op 3500m spoel 
 • LIBFIL tkt 40 op 4000m spoel 
 • LIBFIL tkt 80 op 9000m spoel

Continu filament nylon bonded
 • TOPFIL tkt 40 op 3000m spoel 
 • TOPFIL tkt 60 op 4500m spoel

Naai- en lockgarens

Spun Polyester LIBRAN is gemaakt van hoge kwaliteit polyester vezels die een goede vernaaibaarheid en naadsterkte combineert. Dit resulteert in consistente naairesultaten en waseigenschappen.  

SETAL naaigaren is gemaakt van een polyester kern omsponnen met hoge kwaliteit polyester vezels voor een hoge naadsterkte. Dit resulteert in uitstekende naairesultaten en waseigenschappen. De hoogwaardige polyester kern geeft extra sterkte in vergelijking met een Spun Polyester garen. Vanwege de speciale finish die voor SETAL garens wordt gebruikt, wordt dit type aanbevolen voor probleemloze verwerking met hoge snelheid en/of multidirectionele naaibewerkingen onder de meest veeleisende omstandigheden.  

DORAL  is een multifunctionele naaigaren gemaakt van een 
 hoogwaardige polyester kern omsponnen met hoge kwaliteit 
 katoenvezels. Dit resulteert in uitstekende naairesultaten en waseigenschappen met een hoge naadsterkte en een natuurlijke uitstraling. Vanwege de speciale finish die voor  DORAL  garens is ontwikkeld, wordt dit type aanbevolen voor probleemloze verwerking bij hoge snelheden en/of multidirectionele naaibewerkingen door zijn superieure weerstand tegen naaldhitte en slijtage.

LIBRAN, SETAL & DORAL naaigarens zijn verkrijgbaar in een uitgebreid aantal diktes, samenstellingen en kleuren. Deze worden geproduceerd volgens Oeko-tex Standard - 100 klasse 1.   

LIBERTY LIBTEX PES  is een texturized bulk polyester garen met een uitstekende sterkte en naadelasticiteit wat dit garen ideaal maakt om te gebruiken als ondergaren voor de multi-needle quilting van matrassen of als overlockgaren. Geproduceerd volgens  Oeko-tex Standard - 100 klasse 1.

Spun Polyester  
 • LIBRAN 120 op 10000m of 20000m

Core Spun Polyester 
 • SETAL 80 op 5000m of 20000m spoel

Core Spun poly/katoen 
 • DORAL 50 op 5000m of 10000m spoel 
 • DORAL 75 op 5000m of 10000m spoel
Texturized bulk polyester 
 • LIBTEX PES 20000m spoel
Liberty threads