text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

WELL BUILDING STANDARD KEURMERK

VOOR DUURZAAM EN GEZOND BOUWEN.

WELL Building Standard is een keurmerk voor duurzaam bouwen met veel aandacht voor gezondheid. Duurzaamheid, gezondheid en welzijn gaan immers hand in hand. Terwijl duurzaamheidskeurmerken als BREEAM en LEED laten zien hoe milieuvriendelijk een pand is, focust WELL op de mensen in het gebouw.

De WELL Building Standard is ontwikkeld door de Amerikaanse vastgoedonderneming Delos. In 2013 is het International WELL Building Institute (IWBI) opgericht om het keurmerk wereldwijd
uit te rollen.

WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWD

De initiatiefnemers van WELL willen met dit keurmerk de markt voor gebouwen stimuleren
waarin mensen gezond kunnen wonen, werken, leren en sporten. Het keurmerk is het resultaat van zeven jaar onderzoek en ontwikkeling in samenwerking met gerenommeerde artsen, wetenschappers en professionals uit de industrie. Zij hebben duizenden studies en onderzoeksrapporten rondom gezondheid binnen gebouwen gelezen en geanalyseerd. Op basis
hiervan zijn de prestatie-eisen gedefinieerd waaraan gezonde, WELL-gecertificeerde gebouwen moeten voldoen. Uit onderzoek van WELL/Delos zijn 10 thema’s naar voren gekomen met een aantoonbaar effect op het welzijn van kantoormedewerkers.

WERKWIJZE EN NIVEAUS VAN CERTIFICERING

Het WELL-beoordelingssysteem werkt met een 10-tal aandachtsgebieden: Air (lucht), Water, Nourishment (voeding), Light (licht), Movement (beweging), Thermal comfort (thermisch comfort), Sound (geluid), Materials (materialen), Mind (geest) en Community (gemeenschap).
 
WELL kent verder drie certificeringsniveaus. Bij alle drie moet aan alle minimale eisen worden voldaan. Met het toepassen van optimalisaties kunnen extra punten worden behaald. Het totaal aantal punten dat het project scoort bepaalt het niveau van certificering. Hierbij geldt dat per categorie minimaal twee en maximaal twaalf punten zijn te verdienen. Voor de tien categorieën samen is een maximum gesteld van honderd te verdienen punten.
-Silver = vanaf 50 punten
-Goud = vanaf 60 punten
-Platinum = vanaf 80 punten


   

WELL-CONFORM; PLAATMATERIAAL, LIJMEN, LAKKEN EN OLIËN

Met ons uitgebreide assortiment kunnen we je uitstekend helpen aan producten die conform zijn aan WELL. We informeren je graag over de eisen die WELL stelt aan de door ons geleverde productgroepen, waaronder MDF, multiplex, (gemelamineerd) spaanplaat, HPL en ander (decoratief) plaatmateriaal met lage emissie van formaldehyde en andere vluchtige organische stoffen. Datzelfde geldt voor lijmen, lakken en oliën met een geringe hoeveelheid oplosmiddelen en lage VOS-emissie. 

Natuurlijk zijn wij jouw aanspreekpunt voor certificaten e.d. waarmee de producteigenschappen worden aangetoond.

BROCHURES MET HANDIGE PRODUCTTABELLEN

In onze MAIGREEN®-brochure vind je algemene informatie over duurzaam bouwen, BREEAM, LEED, certificeringen en keurmerken. Ook is een speciale WELL-editie (PDF-brochure) beschikbaar. In beiden brochures diverse handige producttabellen waarin wordt aangegeven welke producten voldoen aan een bepaalde eis. Het zijn dus handige naslagwerken voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam en gezond bouwen in combinatie met interieur(bouw) en vloerbedekking.


Interesse in deze brochures? Neem dan vrijblijvend contact op via maigreen@maiburg.nl. Wij sturen hem graag naar je op!