text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Spuitlijmen watergedragen polyether industrie

Binnen de polyetherindustrie vinden spuitlijmen op waterbasis als alternatief voor sterk oplosmiddelhoudende lijmen hun opmars. Dit kunnen lijmen op polychloropreen latex basis zijn als ook op acrylaatbasis of polyurethaanbasis.

Het is belangrijk om te weten welke lijm je het best kan gebruiken. Wordt het een eencompementen of tweecompomenten lijm? Er zit namelijk een groot verschil tussen deze twee lijmen. Dit verschil hangt samen met de chemische reactie van de lijm, verwerkingstijd en uithardingstijd.Binnen het programma van Maiburg vind je de onderstaande producten.

Ééncomponenten watergedragen lijmen

Ééncomponentlijmen drogen meestal uit door vocht. Het kan gezegd worden dat deze vochtigheid als een tweede component fungeert. Eencomponentlijmen zijn niet-structurele lijmen. Hierdoor zijn ze minder sterk en kunnen ze minder kracht overbrengen, maar zijn wel heel flexibel. Deze lijmen zijn voor het verlijmen van schuimstoffen met schuim, bekledingsstoffen, leder, hout, hardboard, karton, vliesmateriaal en soortgelijke zuigende materialen d.m.v. een éénzijdige verlijming of tweezijdig, volgens het contactlijm procedé.

Intercoll D3460

Intercoll D3640 is een phalaat- en oplosmiddelvrije contactlijm. De lijm biedt een elastische en verouderingsbestendige lijmvoeg. Door zijn snelle krachtopbouw zijn spanningsverlijmingen op schuim binnen zeer korte tijd mogelijk. De open tijd is circa 25 minuten in contact, afhankelijk van het verbruik, de omgevingstemperatuur en relatieve luchtvochtigheid. De lijm wordt met een spuitpistool met het valsysteem opgebracht. Viscositeit 25 mPas.

Intercoll D3470

Intercoll D3470 onderscheid zich ten opzichte van D3460 dat hij minder overspray geeft bij het verspuiten. De open tijd is circa 20 minuten in contact. De viscositeit is 260 mPas.

Intercoll D3466

Intercoll D3466 onderscheid zich in zijn hoge warmtebestendigheid. De lijm kan zowel door middel van een dubbelwals applicatie als met een spuitpistool met het valsysteem opgebracht worden. De open tijd is circa 20 minuten in contact. De viscositeit is 2.500 mPas.

Intercoll D3442

Intercoll D3442 heeft een zeer snelle en hoge aanvangshechting. De lijm wordt door middel van dubbelwals applicatie of met een spuitpistool met het valsysteem opgebracht. De open tijd is circa 10 minuten bij éénzijdige opbrengst en 25 minuten in contact. De viscositeit is 1.200 mPas.

Intercoll D3451

Intercoll D3451 is geoptimaliseerd voor het lijmen van Visco schuimen en Latex schuim. De lijm wordt door middel van dubbelwals applicatie of met een spuitpistool opgebracht. De open tijd is circa 10 min. bij eenzijdige opbrengst en 25 minuten in contact. De viscositeit is 1.800 mPas.

Intercoll D3386

Intercoll D3386 is een lijm op acrylaatbasis, heeft een zachte lijmnaad, hoge verouderingsbestendigheid en kan met dubbelwals applicatie, wals met rakel en met een spuitistool (verpompt of via drukvat) verwerkt worden. De lijm wordt door I.R. straling gedroogd om zo in een doorloopproces verwerkt te worden. De open tijd is 25 minuten in contact en 10 minuten bij een éénzijdige opbrengst. De viscositeit is 13.000 mPas.

Tweecomponenten watergedragen lijmen

Het uitharden van tweecomponentenlijmen vindt plaats doordat de twee componenten van de lijm met elkaar reageren. Dit doe je door de twee componenten met elkaar te mengen. Tweecomponentenlijmen zijn meestal structurele lijmen. Dus als je grote krachten of andere extreme belastingen verwacht, kun je beter gebruik van een tweecomponentenlijm maken. Deze lijmen worden ook vaak in de meubel- en matrassenindustrie toegepast. Het is geschikt voor de verlijming van absorberende en niet absorberende materialen, zoals polyurethaanschuim, latexschuim, textiel, vilt, diverse kunststoffen en hout. De lijm wordt in combinatie met Intercoll D3435 Aktivator of Intercoll D3437 Aktivator gebruikt. De lijm kan alleen als contactlijm worden aangebracht en kan door zijn hoge aanvangshechting hoge spanningen weerstaan. De gedroogde lijmfilm is zeer flexibel en heeft een hoge verouderingsbestendigheid.

Intercoll D3454

Intercoll D3454 is een dispersielijm op CR-dispersie-basis voor de 2- componenten applicatie met spray-mix apparatuur. De lijm wordt in combinatie met Intercoll D3435 Aktivator of Intercoll D3437 Aktivator gebruikt. De lijm wordt als contactlijm aangebracht en kan door zijn hoge aanvangshechting hoge spanningen weerstaan. De gedroogde lijmfilm is zeer flexibel en heeft een hoge verouderingsbestendigheid. De lijm heeft een hoog vaste stof gehalte. De open tijd van de lijm is circa 15 minuten en de viscositeit is 35 mPas. Beschikbaar in 10KG en 120KG.

Intercoll D3453

Intercoll D3453 is een dispersielijm op CR-dispersie-basis voor de 2- componenten applicatie met spray-mix apparatuur. De lijm wordt in combinatie met Intercoll D3435 Aktivator of Intercoll D3437 Aktivator gebruikt. De lijm wordt als contactlijm aangebracht en kan door zijn hoge aanvangshechting hoge spanningen weerstaan. De gedroogde lijmfilm is zeer flexibel en heeft een hoge verouderingsbestendigheid. De lijm is reukarm. De open tijd is circa 10 minuten en de viscositeit is 20 mPas.

Intercoll D3455

Intercoll D3555 is een oplosmiddelvrije contactlijm en wordt in combinatie met Intercoll Aktivator D3435 of Intercoll D3437 Aktivator door middel van spray-mix apparatuur aangebracht. Er ontstaat een elastische en verouderingsbestendige lijmvoeg. Door zijn snelle krachtopbouw zijn spanningsverlijmingen op schuim binnen een zeer korte tijd mogelijk. De open tijd van de lijm is circa 10 minuten en de viscositeit is 20 mPas.