text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Spuitlijmen polyether industrie onbrandbaar.

Maiburg heeft binnen het assortiment polyetherlijmen ook spuitlijmen gebaseerd op SBS-rubber en harsen welke zijn opgelost in het onbrandbare oplosmiddel dichloormethaan ofwel methyleenchloride in het programma.

In de meubelindustrie worden deze lijmen nagenoeg niet meer toegepast vanwege de toxiciteit van dit type lijmen. Echter, in de matrassenindustrie wil men nog wel eens de overweging maken om toch deze lijm in te zetten in verband met het brandgevaar wat door statische elektriciteit tijdens de productie van matrassen ontstaat.

Deze lijmen zijn geschikt voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, metaal, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies, polystyreenschuimdelen en andere weekmakervrije vullingen volgens de contactmethode.

De lijmen worden met een spuitpistool met een opening van 1,5 mm, bij een verneveldruk van circa 5 Bar opgebracht. Dit kan door middel van een bekerpistool, drukvat of lijmpomp. In het algemeen kunnen spanningsvrije verlijmingen éénzijdig plaats vinden. Verlijmingen waar spanning op staat of van zeer poreuze materialen dienen tweezijdig in contact verlijmd te worden. De droogtijd van de lijmen is circa 0,5-2 min. afhankelijk van de hoeveelheid opgebrachte lijm, materiaal en omgevingstemperatuur.
Onderstaand worden de afzonderlijke types besproken in oploop naar hun vaste stof gehalte.

Intercoll L1717U

Intercoll L1717U is een contactlijm met een fijn spuitbeeld. Bij spanningsvrije verlijming van absorberende materialen is het eveneens mogelijk de lijm éénzijdig op te brengen. De lijm vormt een elastische en verouderingsbestendige lijmnaad. De lijm heeft een vaste stofgehalte van 30% . De opentijd is circa 6 minuten in contact en bij éénzijdige opbrengst circa 3 minuten.

Intercoll L1793U

Intercoll L1793U is een bijzonder economische contactlijm met grote warmtebestendigheid. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm éénzijdig aan te brengen. De lijm heeft een vaste stofgehalte van circa 33 %. De open tijd is circa 30 minuten in contact en bij éénzijdige opbrengst circa 4 minuten.

Intercoll L1792U

Intercoll L1792U is een economische contactlijm met grote warmtebestendigheid. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm éénzijdig aan te brengen. De lijm heeft een vaste stofgehalte van circa 40%. De open tijd is circa 30 minuten in contact en bij éénzijdige opbrengst circa 4 minuten.