text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Spuitlijmen polyether industrie met brandbare oplosmiddelen.

Voor de polyetherindustrie heeft Maiburg een compleet programma spuitlijmen gebaseerd op SBS-rubbers en harsen welke zijn opgelost in een mengsel van organische brandbare oplosmiddelen. Al deze lijmen zijn geschikt voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies, polystyreenschuimdelen en andere weekmakervrije vullingen volgens de contactmethode.

De lijmen worden met een spuitpistool met een opening van 1,5 mm, bij een verneveldruk van circa 5 Bar opgebracht. Dit kan door middel van een bekerpistool, drukvat of lijmpomp.

In het algemeen kunnen spanningsvrije verlijmingen éénzijdig plaats vinden. Verlijmingen waar spanning op staat of zeer poreuze materialen dienen tweezijdig in contact verlijmd te worden. De droogtijd van de lijmen is circa 0,5-2 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid opgebrachte lijm, materiaal en omgevingstemperatuur.

Maiburg assortiment

Onderstaand worden de afzonderlijke types besproken in oploop naar hun vaste stof gehalte.

Brandbare spuitlijmen op SBS-basis

Intercoll L1737


Intercoll L1737 is een bijzonder economische contactlijm met grote warmtebestendigheid. De lijm vormt elastische en verouderingsbestendige lijmnaden. De lijm bevat circa 31 % vaste stof en heeft een open tijd van circa 30 minuten in contact. Bijzonder geschikt voor het verlijmen van polystyreen.

Intercoll L1720

Intercoll L1720 is een snel uithardende, gemakkelijke spuitbare contactlijm met een hoge aanvangshechting. De lijm vormt elastische en verouderingsbestendige lijmnaden. De lijm bevat circa 50 % vaste stof en heeft een open tijd van circa 15 minuten in contact. Universeel en gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Intercoll L1732

Intercoll L1732 is een snel uithardende, gemakkelijk spuitbare contactlijm met een hoge aanvangshechting. De lijm vormt elastische en verouderingsbestendige lijmnaden. De lijm bevat circa 50 % vaste stof en heeft een open tijd van circa 15 minuten in contact. De lijm onderscheid zich in zijn droge lijmfilm.

Intercoll L1707

Intercoll L1707 is een bijzonder economische contactlijm met grote warmtebestendigheid. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm éénzijdig aan te brengen. De lijm bevat circa 57 % vaste stof en heeft een open tijd van circa 10 minuten in contact.

Intercoll L1708

Intercoll L1708 is een bijzonder economische contactlijm met grote warmtebestendigheid. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm éénzijdig aan te brengen. De lijm bevat circa 60 % vaste stof en heeft een open tijd van circa 20 minuten in contact. De lijm onderscheid zich in zijn kleverigheid.

Intercoll L1739

Intercoll L1739 is een gemakkelijk spuitbare contactlijm met een lange open tijd. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm éénzijdig aan te brengen. De lijm vormt elastische lijmnaden. De lijm bevat circa 60% vaste stof en heeft een open tijd van circa 15 minuten in contact. De lijm onderscheid zich in zijn extreem lange ouderdomsbestendigheid.

Intercoll L1706

Intercoll L1706 heeft een snelle aanvangskleefkracht en is een gemakkelijk te spuiten contactlijm. Bij het spanningsvrije verlijmen van zuigende materialen is de lijm ook éénzijdig op te brengen. De lijm bevat circa 64 % vaste stof en heeft een open tijd van circa 20 minuten in contact. Wordt veelal in de matrassenindustrie ingezet.

Intercoll L1703

Intercoll L1703 is een bijzonder economische contactlijm met grote warmtebestendigheid. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm éénzijdig aan te brengen. De lijm bevat 65 % vaste stof en heeft een open tijd van circa 20 minuten. Wordt veelal in de matrassenindustrie ingezet.

Brandbare spuitlijmen op PU en polychloropreen basis

Naast spuitlijmen op SBS-basis hebben we binnen ons programma ook nog brandbare spuitlijmen op PU en Polychloropreen basis.

Intercoll L1325

Intercoll L1325 is een gemakkelijk spuitbare polyurethaan-lijm welke zowel als ééncomponenten lijm als ook als tweecomponenten lijm te verwerken is. De lijm word op beide delen (in kruislaag) opgebracht. Nadat de lijmfilm geheel droog is wordt deze door middel van warmte activering verlijmd. Doordat de lijmfilm geheel droog is wordt deze lijm vaak ingezet om hoezen te verlijmen van holle rugleuningen. De lijm heeft een vaste stof gehalte van circa 14% . De potlife-tijd bij toevoeging van 5 – 10 % Harder H is circa 5 uur. Hiermee wordt een nog betere bestendigheid verkregen tegen weekmakers, hoge temperaturen en oliën en vetten.

Intercoll L1421

Intercoll L1421 is een gemakkelijk spuitbare contactlijm op basis van polychloropreen rubber met een lange open tijd en een hoge warmtebestendigheid. De lijm vormt een elastische en verouderingsbestendige lijmvoeg. Het vaste stof gehalte is circa 18%. De opentijd is circa 20 minuten in contact. De lijm wordt veelal toegepast in de automobiel industrie en voor het verlijmen van kunstleder met een geweven achterkant. Ook voor constructieve verlijmingen en verlijmingen met een extreem hoge spanning.