text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Spuitlijmen voor de houtverwerkende industrie

Maiburg contactspray 162

De Maiburg contactspray, contactlijm 162, is zeer goed geschikt voor het met elkaar verlijmen van HPL, dunne metalen platen, (ook rvs) board, fineer, kurk, kunststof en leder op bijvoorbeeld mdf, spaanplaat of multiplex. Onderling verlijmen van textiel, polyetherschuim, leder, karton, Niet geschikt voor zacht pvc en polystyreen (piepschuim)

De Maiburg contactspray 162 kenmerkt zich doordat het aromaatvrij is, en makkelijk te verspuiten. Perfecte combinatie met Walther drukvat populair, Graco Husky pomp of Walther Pilot II F met bovenbeker. Luchtdruk moet worden toegevoegd.

Maiburg contactspray, contactlijm 162, verkrijgbaar in 10-25-200 liter verpakking, is een zeer goed verspuitbare lijm met een lange open tijd. Verkrijgbaar in 2 kleuren, rood en naturel.


 

Canect

Canect vaatjes zijn leverbaar in 22,1 liter, transparant. Kant en klaar voor gebruik. Bijbehorende slangen en een spuitpistool. Er hoeft geen luchtdruk te worden toegevoegd. De Canect Impact II is een heel snelle contactlijm met een grof spuitbeeld. Canect Impact Bio is een contactlijm met een milder oplosmiddel. De canect Flatspray tenslotte, is een contactlijm met een fijn spuitbeeld.


 

Aanbrengen lijm


De lijm dient 2-zijdig kruiselings aangebracht te worden met een pistool met onderaansluiting of een pistool met bovenbeker
Na circa 1-3 minuten uitdampen kunnen de materialen samengevoegd worden. Dit dient wel binnen de open tijd te gebeuren. (circa 30 minuten voor de contactspray 162, max. 60 minuten voor de Canect ) Hierna aandrukken met een HPL aandrukwals of persen.

De bovengenoemde tijden zijn wel afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid, hoeveelheid, type materiaal etc.

Wanneer kun je de beide delen samenvoegen? De lijmfilm mag geen draden meer trekken als je er met de vingers aankomt, maar moet echter nog wel kleverig aanvoelen. Na het samenvoegen van de materialen is correctie niet meer mogelijk. Schoonmaken van de gebruikte apparatuur kan met reinigingsmiddel Löser 10, vaatje 9 kg.