text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Spaanplaat vochtwerend.

Een watervast verlijmde spaanplaat is een vochtwerende constructieplaat van houtspanen en een vochtwerende lijm. Er zijn meerdere benamingen voor dit type plaat, zoals spaanplaat vochtwerend, spaanplaat watervast, spaanplaat v313, spaanplaat v100 of spaanplaat p3. Hiermee bedoelen de meeste mensen dezelfde spaanplaat. De spaanplaat zelf is niet watervast, de verlijming van de plaat zorgt voor de vochtwerende werking. De spaanplaat zet na contact met water of vocht nog wel uit, echter de uitzetting is minimaal, omdat de vochtwerende verlijming de spaandeeltjes bij elkaar houdt.

Spaanplaat watervast bestellen

Maiburg levert spaanplaat watervast als kale spaanplaten van Unilin, maar we hebben ook enkele vochtwerende gemelamineerde spaanplaten van Thermopal (Pfleiderer) en Econ.  Hieronder vind je het assortiment watervast spaanplaat wat direct uit voorraad leverbaar is. Het is mogelijk om andere platen of decoren te leveren die een watervaste verlijming hebben. Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op.
 

Spaanplaat vochtwerend toepassingen

De watervaste spaanplaat is meestal te herkennen aan de groene kleur van de plaat. Dit is een toegevoegde kleurstof tijdens de productie van de plaat om het verschil in verlijming duidelijk te maken. Deze kleurstof heeft geen verdere invloed op de werking van de plaat. Spaanplaat V313 is een veelzijdige plaat die gebruikt kan worden in ruimtes met een verhoogde luchtvochtigheid, ook voor dragende toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn betonbekistingen, wanden, vloeren, daken en meubels voor bijvoorbeeld badkamers en keukens. Let er wel op dat de randen die in contact kunnen komen met de vochtigheid extra goed af te werken om vochtopname te voorkomen.

Bestel nu jouw vochtwerend spaanplaat online. Direct uit voorraad leverbaar, dus wanneer je voor 16:00 bestelt is het de volgende leverdag al bezorgd.