text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Sia schuurmaterialen voor de houtverwerkende industrie.

De schuursystemen van Maiburg zijn speciaal ontwikkeld voor de houtverwerkende sector. Door onze jarenlange praktische ervaring kennen wij inmiddels een compleet assortiment schuurmaterialen, -machines en -accessoires voor de bewerking van hout. We adviseren je hierover graag. Zo garanderen we een optimale oppervlaktebehandeling voor een perfect eindresultaat.

Als specialist in jouw vakgebied stel je zeer hoge eisen aan schuurmateriaal, hetgeen we bij Maiburg weten. Vanzelfsprekend is dus dat ons programma altijd up-to-date is en dat markt- en brancheontwikkelingen, in samenwerking met Sia Abrasives, op de voet worden gevolgd. Wij gaan echter nog verder. Zo zijn wij voortdurend bezig met productinnovaties en het ontwikkelen van nieuwe systemen: klantgericht en op praktijktoepassingen afgestemd.

Elke toepassing kent zijn eigen bewerking. We hebben een en ander samengevat in een overzichtelijk toepassingsoverzicht hieronder. Wel zo handig!

 

De beste producten voor het schuren van hout:

Voor meer informatie over onze schuursystemen in de houtverwerkende sector verwijzen wij je graag naar de algemene Sia brochure voor Hout

 

Toepassingsaanbevelingen voor hout

Onze dagelijkse inspanningen en acties zijn er steeds op gericht om een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van jouw werksituatie. Met adviezen en bijvoorbeeld workshops en trainingen zijn de specialisten van Maiburg in staat je te begeleiden bij diverse werkstukken. We geven je op voorhand graag advies over de te doorlopen stappen van een aantal basisbewerkingen in de houtverwerkende sector, gericht op hoogglanslak en minerale materialen. 

Lakfouten in hoogglans

Aanbevolen stappen voor het bewerken van lakfouten in hoogglans.

bewerken van lakfouten in hoogglans

Het wordt aanbevolen om met de siaspeed met korrel 1000 droog te beginnen. Vervolgens schuur je vochtig met de siaair K1500 en siaair K3000 vanwege de drukverdelende schuimstof. Polier vervolgens de lakfouten met het siachrome polijstsysteem voor een glanzende afwerking.

Rondingen uit polieren

Aanbevolen stappen voor het uit polieren van rondingen in een werkstuk.

Stappenplan rondingen uit polieren
Begin hiervoor met het droog schuren met een schuurschijf van Sia Abrasives met een korrel van 240. Hierna wordt aangeraden om vochtig te schuren voor zowel het tussenschuren bij lak als het voorbereiden van het polieren met schuurschijven met een korrel tussen de 320 en 3000. Werk het vervolgens af met het siachrome polijstsysteem.

Polieren van minerale materialen

Aanbevolen stappen voor het nabewerken van minerale materialen.

stappenplan polieren van minerale materialen\

Minerale materialen verdienen extra aandacht. Begin droog met de siaspeed P320 en ga vervolgens vochtig door met de siaair. Gebruik een steeds fijnere korrel en eindig met siaair K3000. Eindig je proces met het siachrome polijstsysteem.