text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

JOUW RESTHOUT 
IN NIEUWE SPAANPLAAT!

Maiburg is in de afgelopen jaren ook actief betrokken geweest bij het creëren van het circulaire productieproces. Marktleider Pfleiderer werkt hier al jaren aan mee, omdat zij overtuigd zijn van het circulaire gedachtengoed. Van afval weer 
grondstof maken voor nieuwe spaanplaten.

Om onze relaties te ondersteunen met het actief recyclen van resthout, kan Pfleiderer met haar partner Greenwaste een container plaatsen bij jou op locatie. Deze wordt regelmatig geleegd waarna het resthout in Nederland wordt bewerkt en vervolgens naar een Pfleiderer-productielocatie van spaanplaat gaat. 


Ga jij samen met Maiburg, Pfleiderer en haar vertrouwde partners voor een circulair productieproces? Neem dan contact met ons op. Bel met onze afdeling verkoop 0416 566570 of stuur een mail naar verkoop@maiburg.nl. 
 

PFLEIDERER 
CIRCULAIRE SPAANPLAAT.

De herbruikbare, natuurlijke en gezonde grondstof hout is het “groene materiaal” dat Pfleiderer gebruikt voor haar (decoratieve) producten. Daarnaast neemt Pfleiderer op verschillende manieren verantwoordelijkheid voor mens, milieu en hulpbronnen. Vanaf de oorsprong van de grondstof hout tot aan de milieuvriendelijke verwerking en het transport wordt hieraan aandacht besteed.

RECYCLING ZONDER KWALITEITSBEPERKINGEN 

Dankzij innovatieve technologieën en een uitgekiend recyclingmanagement voldoen de materialen van hergebruikt hout moeiteloos aan de beproefde Pfleiderer-normen op het gebied van kwaliteit en gezondheid.

Om betrouwbaar aan de hoogste eisen te voldoen, worden vreemde materialen zoals metalen, niet-metalen, kunststoffen, zand en stenen eerst van het hout gescheiden. Aan de hand van zorgvuldige sortering en controles zorgen we ervoor dat alleen niet-verontreinigd afvalhout wordt gerecycled.

Op deze manier garandeert Pfleiderer milieuvriendelijke, gezonde en hoogwaardige houtproducten - eersteklas producten, ook in de tweede levenscyclus van deze groene grondstof!

CRADLE TO CRADLE CERTIFIED™

Om de mate van duurzaamheid aan te tonen heeft Pfleiderer een aantal producten kritisch laten beoordelen. Cradle to Cradle Certified™ is een wereldwijd erkende en wetenschappelijk onderbouwde maatstaf voor veilige, circulaire en verantwoorde materialen en producten. Productontwerpers, fabrikanten en merken over de hele wereld vertrouwen op de Cradle to Cradle Certified™ Product Standard als een methode voor het ontwerpen en maken van producten met een positieve impact op mens en milieu.
 
Pfleiderer DecoBoard  
is Cradle to Cradle  
Certified™ Brons
Pfleiderer PrimeBoard  
is Cradle to Cradle  
Certified™ Brons
Pfleiderer LivingBoard  
is Cradle to Cradle  
Certified™ Zilver 

Om certificering te krijgen worden producten beoordeeld op milieu- en sociale prestaties in vijf cruciale duurzaamheidscategorieën: gezondheid van materialen, hergebruik van materialen, duurzame energie en CO-beheer, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Een product krijgt voor elke categorie een prestatieniveau (Basis, Brons, Zilver, Goud, Platina) toegewezen. De prestatie van de laagste categorie van een product vertegenwoordigt ook het algehele certificeringsniveau.