text.skipToContent text.skipToNavigation

Voormalige Apotheek - Oudewater.

Bij WKb pakte men onlangs een oude apotheek aan en voegde het kantoor bij het naastgelegen woonhuis. Het glas-in-lood raam, dat generaties geleden werd gemaakt voor een apothekersgezin, werd uitgangspunt. Op de radiator-ombouw na, werd voor vrijwel alle niet oorspronkelijke toevoegingen aan de woning gekozen voor sobere, ingetogen vormen en kleuren. De klassieke details komen hierdoor beter tot zijn recht. Minimalisme geeft ruimte en versterkt de aandacht op deze authentieke elementen.



De keuken werd als blok van massief ingekleurd eiken ontworpen, met een uitsnede van hagelwitte Betacryl Solid Surface bekleding. Samen met de opdrachtgever zochten we steeds naar het juiste evenwicht tussen moderne toevoegingen en klassieke details. Het resultaat is perfect in balans.