text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Plaatmateriaal; enkele duurzame alternatieven.

Wilt je producten toepassen die minder belastend zijn voor het milieu? Of wil je bij de realisatie van jouw projecten meer rekening houden met de risico's voor gezondheid en/of een positieve bijdrage leveren aan een gezonder binnenklimaat?

Wij helpen bij het maken van een betere keuze. Een hulpmiddel hiervoor is onze MAIGREEN-brochure en het daarin opgenomen MAIGREEN-assortiment. Alle producten hierin sluiten aan op duurzaam bouwen en kunnen een bijdrage leveren aan het behalen van een certificering met LEED en/of BREEAM.

Producten die beter scoren op duurzaamheid

Enkele plaatmaterialen willen wij alvast kort aan je voorstellen. Deze producten scoren veel beter dan gemiddeld op enkele duurzaamheidscriteria. De producteigenschappen zijn verder gelijk - soms zelfs beter - aan bestaande veel gebruikte producten. Daarom uitstekende alternatieven en mogelijkheden om je producten en projecten duurzamer uit voeren.    
 

Overzicht duurzaam plaatmateriaal:

Ecoboards
Ecoboards

ECOBoards is samengesteld uit verschillende biomassastromen. Dit zijn veelal afvalstromen die op deze wijze worden veredeld tot een nuttig en duurzaam product. Klimaatbescherming door CO²-binding in eenjarige planten. Formaldehydevrij verlijmd.      

Panguaneta Pangua Pureglue
Panguaneta Pangua Pureglue


Pangua PureGlue staat voor multiplex dat met behulp van speciale lijmtechnologie volledig formaldehydevrij verlijmd is. 

Pangua PureGlue multiplex heeft een uitzonderlijk lage emissie en is de eerste en enige Europese multiplex met een CARB2 NAF certificering.


Medite Clear
Medite Clear


Een MDF-plaat zonder toegevoegde formaldehyde speciaal ontwikkeld voor toepassingen in een gevoelig milieu waar formaldehyde-emissies tot een minimum beperkt moeten worden.

Moso
Moso


Moso ziet in bamboe de oplossing om ontbossing van tropische regenwouden tegen te gaan. Met eigenschappen gelijkwaardig of zelfs beter dan hardhout, is Moso bamboe het ideale alternatief voor steeds schaarser tropisch hardhout.

Bamboe is één van de snelstgroeiende hernieuwbare grondstoffen ter wereld. Het neemt in grote hoeveelheden CO2 op tijdens de groei. Met bewezen duur zame bamboe producten biedt Moso een natuurlijk, snelgroeiend alternatief voor o.a. vloeren, balken en werkbladen.