text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Machines voor parket en ondervloer.

Lägler & Cleanfix

Welke Lägler of Cleanfix machine voor welke toepassing?
In ons assortiment hebben we vele machines die geschikt zijn voor parket, maar ook om egaline en tegelvloeren te schuren. Het is belangrijk om steeds de juiste machine te kiezen om het beste schuurresultaat te behalen. Ons assortiment bestaat uit boenmachines, kantenschuurmachines, polijstmachines en bandschuurmachines.

Lägler Hummel Bandschuurmachine

Deze 79kg zware bandschuurmachine met een bandbreedte van 200mm bij 750mm is uitermate geschikt voor het vlakschuren van parketvloeren. Deze machine bestaat reeds meer dan 50 jaar en de onderdelen voor de oudste machines zijn nog steeds te verkrijgen, daarom is dit ook de meest populaire in zijn soort. Alle onderdelen zijn nog massief en niet zoals bij veel producten met de tijd vervangen door lichtere en minder sterke alternatieven.
  Lägler_Hummel_bandschuurmachine

Advies nodig voor de juiste machine?

Advies nodig of vragen over onze machines? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en uitgebreide informatie.

Contactgegevens:
Telefoon: +31 (0)416 566 540
E-mail: verkoop@lecol.nl


 

Lägler Trio

Deze schuur polijstmachine heeft drie aangedreven schijven die in rubberlagers zitten, zodat ze mooi over de vloer bewegen. Met een diameter van 203mm per schijf en een totale diameter van 460mm kan je met deze machine overal nog werken, ook in een hal of smalle doorgang. De stofzuigunit zit direct vast aan de machine en garandeert een minimum aan stof (lees stofvrij). Deze machine is makkelijk uit elkaar te halen, zodat je een extra gewicht van 8kg hebt, een stofzuigunit van 24 kg en een schuureenheid van 54 kg. Het gaat dus ook hier om een zware machine van 78Kg, maar dit is ook de reden waarom hij zo goed is in zijn werk. Belangrijk, hij schuurt tot op 30mm van de muur.

  Lägler_Trio_drieschijfsmachine

Lägler Single

Deze 16” inch of 406mm grote Éénschijfsmachine van 45 kg kan uitgebreid worden met een extra gewicht van 20kg, waardoor hij ook geschikt is om te schuren en niet enkel om te polijsten. Er bestaan ook nog accessoires om lijmresten te verwijderen van de dekvloer. Ook geschikt voor het schuren van egaline, tegelvloeren etc..
  Lägler_Single_Eenschijfs_schuurmachine_en_boenmachine_ineen

Lägler Unico

De enige kantenschuurder die op een condensator werkt en dit is een enorm voordeel. Je moet niet steeds hopen dat de koolborsteltjes niet op zijn en dat je op die manier de motor beschadigd, nee dit is een machine waar je zorgeloos mee aan de slag kan. Er bestaan 2 verschillende neus lengtes in, namelijk 105mm en 230mm en steeds met dezelfde 178mm grote schuurschijven. Er is ook een mogelijkheid om met de machine staand te werken.
  Lägler_Unico_230_kantenschuurmachine

Lägler Flip

Deze compacte 9,8kg zware kantenschuurder heeft 3 mogelijke neus lengtes, namelijk 155mm en 315mm en dan een 225mm lang hoesvoorzetstuk. Deze laatste is enkel om kleine hoekjes bij te werken en niet geschikt voor oppervlakte door het hoge toerental. Grote voordeel van deze machine is dat de schuurschijven een diameter hebben van 150mm met uitzondering van het hoek voorzetstuk 61mm. Let op deze motor heeft wel koolstofborsteltjes en heeft dus frequenter onderhoud nodig.
  Lägler_Flip_schuurmachine_met_lang_voorzetstuk


Cleanfix R44180

De Cleanfix R44180 is een 16” inch of 406mm grote Éénschijfsmachine van 34kg met een toerental van 180rpm. Deze machine is oorspronkelijk bedoeld om de vloer te poetsen met een pad maar heeft veel meer mogelijkheden zoals het polijsten van houten vloer, het tussenschuren van lakvloeren, het ontvetten en reinigen van tegelvloeren en het schuren van egaline. Er bestaat een mogelijkheid om deze machine te verzwaren met een gewicht van 8kg dat onder de bodemplaat geschroefd wordt, zodat je dit er steeds onder hebt.
  R44/180_Cleanfix_eenschijfsmachine


Cleanfix Floormac PE300

De Cleanfix Floormac PE300 is een 13” inch of 330mm grote Éénschijfsmachine die ideaal is voor mensen met een groot vloeroppervlak die regelmatig de vloer willen boenen of voorzien van een onderhoudsolie. Vooral particulier gebruik.
  PE300_Cleanfix_Floormac_boenmachine