text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Populieren multiplex.

Populieren multiplex is opgebouwd uit meerdere lagen populieren fineer. Het plaatmateriaal is lichtgewicht met een homogene opbouw. Populieren hout heeft een wit-gelige houtkleur en de tekeningen van het hout zijn erg rustig. Populieren multiplex is relatief goedkoper, omdat populierenhout redelijk snel groeit. Bij Maiburg kan het populieren multiplex worden geleverd in B/B, B/BB en BB/BB kwaliteit. De diktes van multiplex populieren platen variëren van 6mm tot en met 38mm. 

Populieren multiplex toepassingen

Populieren multiplex is een veelgebruikt plaatmateriaal in de interierbouw vanwege de rustige tekeningen van het hout, de homogene opbouw en omdat de plaat lichtgewicht is. Het kan veelzijdig gebruikt worden en is makkelijk te bewerken. Aangezien populieren multiplex niet goed tegen vocht kan, kan het alleen worden gebruikt als interieur multiplex. Het wordt veel gebruikt in de interieurbouw, voor wandbetimmeringen, voorzetwanden en deuren. 

Interieur Verlijmd

Over het algemeen zijn de meeste platen uit voorraad leverbaar interieur verlijmd. Aangezien populier niet goed tegen vocht kan, zie je vrij weinig WBP verlijmde populieren multiplex op de markt. Het populieren multiplex wat Maiburg op voorraad heeft, heeft een klasse 1, IF  20 interieurverlijming. Dit houdt in dat het enkel geschikt is voor interieurtoepassingen in droge ruimtes. 

Pangua Fire

Pangua Fire is populieren multiplex wat is geïmpregneerd met een brandwerende oplossing. In dit proces wordt in een vacuümdrukkamer de brandwerende oplossing diep in de vezels van het multiplex gedrongen. Hierdoor krijgt de hele plaat een consistente brandbescherming. Panguaneta's brandvertragende multiplex voldoet aan de eisen van Euroklasse B. Dit houdt in dat het materiaal zeer moeilijk brandbaar is en een zeer beperkte bijdrage levert aan brandverspreiding. Dit multiplexis geschikt voor binnentoepassingen voor openbaren gebouwen, bouw, kantoren, scholen, hotels en andere ruimtes waar een veilige en adequate bescherming wordt vereist in geval van een brand. 

Pangua Pure Glue

Pangua PureGlue Multiplex is gemaakt zonder toegevoegde formaldehyde, door een innovatief niet-giftig lijmsysteem. Hiervoor wordt een lijm gebruikt die is samengesteld uit hars en natuurlijk sojameel. Dit zorgt voor een sterke en vochtbestendige binding zonder toegevoegde formaldehyde. Deze technologie is ontwikkeld om de formaldehyde-uitstoot te verminderen en om bij te dragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in scholen, huizen, industriële en recreatieve voertuigen.

Populieren multiplex beplakt

Met het Econ-assortiment leveren we beplakt populieren multiplex die tweezijdig is beplakt. Hierbij is op beide zijde een witte HPL geplakt van Econ. Uit voorraad hebben we het populieren beplakt met 1300 Industriewit Softmat of de 1400 Wit met Parel structuur. Hiermee is de plaat direct te gebruiken in decoratieve toepassingen. Enkele van deze platen zijn WBP exterieur verlijmd voor interieurtoepassingen. Dit houdt in dat ze nog steeds niet geschikt zijn voor exterieurprojecten, maar wel kunnen worden gebruikt in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers.