text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Okoume multiplex.

Okoume multiplex is door-en-door okoumé fineren kruislings verlijmd en gelijkmatig opgebouwd. Het hout wat gebruikt is in deze multiplex groeit alleen in Midden Afrika (voornamelijk in Gabon, maar ook Kongo, Kameroen en Quatoriaal-Guinee). Het is een breed inzetbare plaat met maximale sterkte eigenschappen. De platen hebben een soortelijk gewicht van 450/500 kg/m3. Uit voorraad leverbaar in de diktes 4 mm en 18 mm.

Okoumé multiplex toepassingen

Okoumé multiplex kan het beste tegen vocht van alle houtsoorten die worden gebruikt voor multiplex. Door de WBP verlijmd, overeenkomstig met EN 314-2 klasse 3 exterieur, zijn deze platen ook uitermate geschikt zijn op buiten onbeschut te gebruiken. De platen hebben een zeer glad oppervlak kunnen met alle gereedschappen uitstekend bewerkt worden. Doordat Okoumé goed tegen vocht kan, worden deze platen voornamelijk gebruikt voor buitentoepassingen. Zo zien wij de platen voornamelijk aan bod komen in de timmer- en kozijnenindustrie. Andere voorbeelden waarbij dit multiplex uitermate geschikt is zijn dakkapellen, binnen- en buitendeuren, poorten, gevels en boeistroken. Daarnaast wordt Okoumé multiplex ook veel gebruikt in interieurprojecten waarbij het vochtig kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuken- of werkbladen. 

De hoekprofielen van okoumé worden veel gebruikt in de interieurbetimmering. Hierbij kan gedacht worden aan projecten waar een mooie, ronde hoek goed tot zijn recht komt, zoals in de scheeps- en jachtbouw, bureau's, balies en kasten met een ronde hoek. Eenvoudig aan te sluiten op een rechte multiplex plaat. 

Okoumé hoekprofielen

Naast de multiplex door-en-door okoumé heeft Maiburg ook okoumé gebogen hoeken met diverse binnenradiussen van 40 tot en met 170 graden. Deze hoeken zorgen voor een tijd- en arbeidbesparende oplossing voor het maken van een mooie, sterke afgeronde hoek met multiplex.