text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Berken multiplex.


Bij Maiburg leveren we multiplex Fins berken Zoals de naam al zegt is dit multiplex gemaakt van meerdere lagen berkenhout die kruislings met elkaar zijn verlijmd. Kwalitatief is multiplex berken een van de beste multiplexsoorten die beschikbaar is. Het zijn sterke, harde platen en hebben een prachtige, duidelijke houtnerf die de echte uitstraling van hout benadrukt. De platen zijn licht van kleur en hebben geen kleurverschil. 

Berken multiplex toepassingen

Berken multiplex is dus een van de beste multiplexen die er zijn. Het is sterk en duurzam en wordt veel gebruikt in onder andere meubels, wanden, dakconstructies, vloeren en keukens. Wanneer het berken exterieur is verlijmd en goed wordt beschermd kan het ook worden toegepast in exterieurprojecten. Het plaatmateriaal splintert niet of nauwelijks en met het gladde oppervlak kan het zowel worden gebruikt voor constructieve projecten als plak- en perswerk. Het is eenvoudig de plaat af te werken door deze te schilderen en beitsen.


 

Fins berken

Fins berken is afkomstig van Fins naaldhout. Een andere benaming voor dit type multiplex is vliegtuigmultiplex, omdat het veel in de vliegtuigbouw werd gebruikt. Fins Berken is blank van kleur. Een berkenboom groeit gelijkmatig, waardoor een rustige, fijne houttekening ontstaat. In vergelijking met andere houtsoorten heeft Fins Berken multiplex weinig kleurverschil. Fins berken wordt veel gebruikt in constructieve toepassingen.