text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Medite.

Medite MDF (Medium Density Fibreboard) is sinds 1976 verkrijgbaar in Europa. Door zich voortdurend te richten op onderzoek en ontwikkeling, is Medite momenteel het meest vooraanstaande merk op de MDF-markt door een breed assortiment kwaliteitsproducten te produceren. Tegenwoordig bestaat het Medite-assortiment uit een grote reeks aan kwaliteiten en afmetingen.

Medite logo

Bij Medite MDF staat kwaliteit en duurzaamheid voorop

Medite Europe is van Coillte, een vooraanstaand Iers bedrijf, dat zich bezighoudt met duurzaam bosbeheer en bosproducten.  Medite besteed ruim aandacht aan duurzaamheid, milieu en gezondheid. Al het plaatmateriaal is FSC-gecertificeerd. Daarnaast beschikken alle producten over een CARB2-certificaat dat een lage formaldehyde-emissie garandeert. Uitblinker op dat gebied is Medite Ecologique waaraan geen formaldehyde is toegevoegd.

MDF Ecologique

Medite Ecologique is een plaatmateriaal dat geschikt is voor toepassingen in niet-zelfdragende constructies. Het is ideaal voor kasten, vitrines, meubilair, binnenbetimmeringen en decoratief lijstwerk in milieugevoelige omgevingen als musea, laboratoria, kunstgaleries, verpleeg- en ziekenhuizen, kinderdagverblijven en scholen. Aangezien het MDF platen zijn zonder toegevoegde formaldehyde zijn de platen uitermate geschikt voor toepassingen in een gevoelig milieu waar formaldehyde-emissies tot een minimum beperkt moet worden.

Vochtwerend plaatmateriaal

Medite heeft vochtwerende MDF platen die uitermate geschikt zijn voor toepassingen in vochtige ruimtes. De Medite MDF MR V313 serie is niet geschikt voor buitentoepassingen. Medite MR wordt gebruikt als vervanger voor zacht- en hardhout en als plaatmateriaal in niet-zelfdragende constructies. Het is bijzonder geschikt voor gebruik in keuken- en badkamermeubilair, architraven, plinten, deur- of raamkozijn, kozijnen, vloeren en algemeen binnentimmerwerk.

Bekijk al het Medite MDF plaatmateriaal in de webshop. Bestel voor 16:00 en heb jouw plaatmateriaal volgende leverdag al in huis.