text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Latho.

Latho components biedt jou als moderne ontwerper een paneel met een nieuwe driedimensionale belevenis. Oppervlakken worden nieuw leven ingeblazen, wat ongetwijfeld verwondering creëert. Met Latho-panelen bieden wij je een breed scala aan mogelijkheden voor de meubelindustrie en interieurbouwsector, allemaal gekenmerkt door de hoogste kwaliteit. Latho produceert al meer dan 50 jaar met passie en professionaliteit de mooiste plaatmaterialen. In Nederland is Maiburg exclusief dealer van dit Italiaanse topmerk.

Reliëf plaatmateriaal

Het programma kunnen we opdelen in twee productgroepen.
 
  • FRESATI
Driedimensionaal gefreesde panelen voor een modern ontwerp dat decoratief plaatmateriaal een compleet nieuwe belevenis biedt. Dit kan op een flexibel fineer wat verlijmd kan worden op een dragermateriaal naar keuze of als kant-en-klaar paneel op maat gemaakt. Kies dan voor een MDF, Spaanplaat of Multiplex als dragermateriaal, bepaal de gewenste houtsoort en type structuur en de mogelijkheden worden al snel legio. We kennen hierbij de onderstaande freesopties of download de digitale brochure.


 
  • MOVE
Door gebruik te maken van speciale technieken worden oppervlakken gevormd en krijgt het paneel haar eigen unieke textuur. Zo bieden we jou de mogelijkheid tot een drager in combinatie met een fineer of laminaat op maat gemaakt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk ze allemaal in de brochure via onderstaande button.


 

latho logo

Materialen Latho

MDF-plaatmateriaal wordt normaal gesproken gebruikt als basismateriaal. Op verzoek kunnen echter andere plaatmaterialen zoals spaanplaat of multiplex worden gebruikt. Ook zijn plaatmaterialen met brandvertragende en vochtwerende eigenschappen mogelijk op aanvraag.

Afwerking Latho

De Latho-panelen worden gemaakt uit echt houtfineer. Afwerking hiervan is dus nog noodzakelijk. Dit kan worden gedaan met een lak, wax of olie om de gewenste "look" en gebruiksvoordelen te creëren. Loba-afwerkingsproducten lenen zich uitstekend voor het afwerken van massief houten- en gefineerde meubelstukken. Lees hier meer over onze Loba afwerkingsproducten. Het is tot slot ook mogelijk om alleen een primer te gebruiken en het Latho-plaatmateriaal vervolgens in elke gewenste kleur te spuiten.

Afmeting Latho

De standaard maat van Latho platen is 2440 x 1220 mm, andere maten zijn beschikbaar op aanvraag. Standaarddiktes zijn 1,2 mm tot 50 mm, dikkere panelen zijn beschikbaar op aanvraag. Op het gebied van milieuprestaties is FSC op aanvraag beschikbaar. De unieke structuren van Latho zijn ook verkrijgbaar in een kant-en-klaar deurpaneel. De deur is dan aan beide zijden voorzien van de unieke structuur en afwerking en wordt hiermee een échte eyecatcher in jouw interieurontwerp!

   latho design


Wil je meer weten over het verkrijgen van dit product? Neem contact met ons op!