text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Duropal

Sinds 1958 is Duropal een wereldleider in de productie van HPL. Duropal stond in de jaren zestig aan de voorhoede van de technologische ontwikkeling in de industrie met de eerste industriële toepassing van ureumharsen voor het verlijmen van HPL op spaanplaat. Met de introductie van de 4,10 meter lange pers en nieuwe oppervlakte structuren in de jaren '70 werd de reputatie van creatieve innovatie versterkt. Later in de jaren groeide de innovatie door een meerderheidsbelang van Pfleiderer.

Duropal HPL van Pfleiderer

Pfleiderer is producent van de sterke merken Duropal en Thermopal en staat voor hoogwaardige en robuuste HPL platen, gemelamineerd spaanplaat en nog veel meer. Deze producten zijn in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar en mede hierdoor zeer breed toepasbaar. Bijna 300 verschillende kleuren en decors maken de veelzijdigheid compleet. Uniek is de nagenoeg volledige koppeling van kleuren/decors van Duropal-HPL met Thermopal gemelamineerde platen.

Duropal HPL (Pfleiderer HPL) heeft de volgende kenmerken:
 
  • Nominale dikte is 0,8mm. 
  • Dunste dikte in HPL is 0,5mm en dikste dikte is 1,2mm. 
  • Kwaliteit is standaard, dus HGS/VGS. 
  • Alle decors die in de Xpresscollectie zitten zijn standaard postformkwaliteit, dus HGP/VGP.
Duropal

Duropal HPL en decoratief plaatmateriaal

Als Duropal leverancier levert Maiburg ruim 200 verschillende kleuren/decors in Duropal HPL uit voorraad. Deze zijn beschikbaar in de standaard afmetingen van 2800 x 2070mm en 4100 x 1300mm. In de afmeting 3050 x 1300mm zijn ook meerdere decors vanuit voorraad leverbaar. Hierbij hebben we bijpassend ABS-kantenmateriaal en een ruim aanbod basismateriaal om de Duropal-HPL op te verlijmen. Door dit grote aanbod aan decors is er altijd een passende HPL voor jouw unieke project. 

Duropal HPL design collectie 2021-2024

Duropal HPL is een belangrijk onderdeel van de huidige totaalcollectie van Pfleiderer. Deze collectie bestaat uit bijna 300 decors. De DST-koppelingscollectie, dat wil zeggen decors die zowel verkrijgbaar zijn in HPL als in gemelamineerd plaatmateriaal, bestaat uit 178 verschillende decors. Op enkele uitzonderingen na levert Maiburg deze collectie in een volledige koppeling uit eigen voorraad. Bekijk de volledige collectie in het uitgebreide leveringsprogramma.

 DST-Collectie 2021-2024
 

Nog geen klant bij Maiburg? Registreer je hier!

Matte structuren

Binnen de Pfleiderer collectie is er keuze uit 34 oppervlakte structuren. De structuur die op HPL daar zeker niet in mag ontbreken is een matte structuur; XTreme Matt(XM). Om in de vraag te voorzien ontwikkelde Pfleiderer deze innovatie. Deze structuur werd gecreëerd in HPL kwaliteit, maar boven en buiten de standaard van vandaag. Met zijn unieke uiterlijk, enorme kleurtransparantie en diepte met een comfortabel warm, fluweelzacht gevoel weet deze structuur te overtuigen. De structuur voldoet aan alle eigenschappen van de HPL-norm EN 438:2005 voor verticale en horizontale toepassingen. En is uitermate geschikt voor interieurbouw, meubelbouw, standbouw en scheepsbouw.

Duropal werkblad

Hoewel het matte, weinig reflecterende oppervlak bijzonder kostbaar lijkt, is de structuur robuust, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Het warme, "zachte" oppervlak nodigt uit tot aanraken, zonder blijvende vingerafdrukken of vetsporen. XTreme Matt(XM) overtreft veruit de krasvastheid van vergelijkbare matte oppervlakken en is het bestand tegen normale huishoudelijke schoonmaak middelen. Als een van de weinige producten in zijn soort heeft XTreme Matt(XM) postforming kwaliteit. XTreme Matt(XM) is verkrijgbaar in HPL in de meeste kleuren en decors uit de design collectie en in een aantal decors ook als Solid Color.

Naast de Xtreme Matt(XM) heeft Pfleiderer nog een matte structuur ontwikkelt voor HPL; XTreme Plus(XP). Ook dit is een aantrekkelijk supermat oppervlakmateriaal die elektronenstraal gehard is. Het is geschikt voor toepassing op oppervlakken en kanten. XTreme Plus(XP) is ideaal voor horizontale oppervlakken die intensief worden gebruikt. De krasbestendigheid van XTreme Plus overtreft ruimschoots die van vergelijkbare matte oppervlakken. XTreme Plus(XP) is leverbaar in een 8-tal decors.

Natural Wood

De naam zegt het al; Natural Wood(NW), een structuur die met zijn precisie dicht bij de natuur ligt. De fijne oppervlaktestructuur ziet eruit alsof hij vers is geschuurd. De natuurlijk ogende poriën zijn onregelmatig en lijnvormig gerangschikt, dit samen met verschillende diepte en scherpte zien ze er uiterst authentiek uit. Natural Wood(NW) kan universeel worden toegepast op veel fijnkorrelige houtnerven. Het accentueert perfect de Scandinavische stijl, maar ook exotisch- of fruithout krijgt met deze structuur een nieuwe look. Natural Wood(NW) werkt ook met effen kleuren, waardoor ze het uiterlijk krijgen van gebeitst hout. Maiburg heeft van deze zeer natuurlijke houtstructuur diverse actuele decors op voorraad

De volledige voorraad is te vinden in de webshop. Een overzicht van de Duropal structuren vind je hier.


 

Duropal Volkern + Duropal Exterieur Volkern

De standaard Volkern van Pfleiderer is uitsluitend voor interieurtoepassingen geschikt. Deze Volkern (door Pfleiderer Compact genoemd) is leverbaar in verschillende maatvoeringen, diktes en oppervlaktestructuren. Ook is de Volkern, naast de standaard zwarte kern, leverbaar met een witte en grijze kern.

Naast deze standaard kwaliteit heeft Duropal ook een kwaliteit voor buiten; Duropal XTerior Compact. XTerior Compact is geschikt voor gebruik buitenshuis en onderscheidt zich met hoge UV- en weerbestendigheid en een excellente verwerkbaarheid. XTerior Compact is daarom ideaal voor buitentoepassingen zoals gevels, tuinmeubilair, privacy schermen, daken, balkons of speeltoestellen. Vooral geschikt wanneer er hoge eisen worden gesteld aan robuustheid, weerbestendigheid en eenvoudige reiniging.

Hier lees je alles over de Duropal Compact Exterior en zie je een breed scala aan uni-decors.

Duropal kleuren

Solid Color, een tot aan de kern door en door gekleurde HPL met als resultaat: een homogene voeg loze optiek. Solid Color is opgebouwd uit meerdere melamine, geïmpregneerde lagen. Met Solid Color kan een modern design helemaal zonder zichtbare stootranden en voegen gerealiseerd worden. Dankzij het qua kleur perfect afgestemde kernpapier,  is Solid Color een hoogwaardig alternatief voor gelakte oppervlakken c.q. massieve materialen. Daarnaast voldoet Solid Color aan de hoogste kwaliteitseisen qua functionaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Het robuuste en gemakkelijk te onderhouden materiaal is zowel in woningsector als in de utiliteitssector uitstekend geschikt voor verschillende toepassingen, zelfs voor belaste oppervlakken zoals balies, meubelfronten, deuren en tafelbladen. 

Duropal HPL magneethoudend

Dankzij hun ferromagnetische inlays bieden de Pfleiderer magnetische platen een hoge hechtsterkte, waarmee papier, foto's en andere platte objecten met magneten op het oppervlak van het HPL kunnen worden bevestigd. De HPL platen zijn toepasbaar op grote oppervlakken, ook bij totale ruimtehoogte, beschrijfbaar met krijt of geschikte markers en eenvoudig te reinigen. Verkrijgbaar in het DST-systeem en perfect te combineren met aanvullende producten, zijn Pfleiderer magnetische HPL platen uitermate geschikt voor kantoren en vergaderruimtes, maar ook in de particuliere sector, bijvoorbeeld in de kinderkamer of studeerkamer.

Alle decors uit de DST collectie met uitzondering van Alu 1 en 2 zijn in magneethoudende HPL te krijgen.

Duropal informatie