text.skipToContent text.skipToNavigation

Acmos.


Al meer dan 50 jaar bewijzen Acmos producten zich in de kunststofverwerkende industrie en in de markten voor glasverwerking, gieterij, houtbewerking en metaalbewerking.

Anti-hechtmiddelen

Acmos biedt diverse anti-hechtmiddelen. De Acmos 100-2450 is geschikt voor bijna alle lijmen, kantenaanlijmmachines en verwarmingsplanten en is ideaal voor het gebruik op moeilijk bereikbare plaatsen aangezien het in sprayvorm wordt aangebracht. De Acmos 1124 B is een anti-hechtmiddel voor ureum-, melaminehars en PVAC-lijmen en wordt onder andere gebruikt voor het persen van gefineerde oppervlakken. Dit hechtmiddel is olie- en siliconenvrij, kleeft niet aan de pers en lijmresten kunnen eenvoudig worden verwijderd. De Acmos 1124 B is neutraal voor het te behandelen materiaal en is verdraagzaam met de huid.  

Scheidingsmiddelen

Acmos 82-2405 heeft een uitstekende scheidende werking en is probleemloos te verwerken. Geschikt voor polyester- en epoxyharsen, PMMA en polyurethanen, voor het modelleren. Het middel bevat geen FCKW maar propaan/butaan als drijfgas. 

Glijmiddelen

Tenslotte heeft Acmos Waxilit glijmiddelen voor onder andere glijrails, scharnieren en houtbewerkingsmachines waarbij hout over metaal glijdt. De glijmiddelen verhinderen voor een tijd de hars- aantasting/aanslag bij machines. Gegarandeerd een goede glijwerking, waarbij pompen, leidingen en sproeiers niet verstopt raken.


 
Acmos