text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

MDF lakdraagfolie.

MDF Lakdraagfolie wordt ook wel MDF Overlakbaar of MDF met Grundierfolie genoemd. Het is een MDF plaat die aan één of beide zijden wordt voorzien van een gladde witte folie die vervolgens overlakbaar is. Aangezien MDF een absorberende werking heeft zorgt de lakdraagfolie ervoor dat er minder verf nodig is om een goed en gelijkmatig resultaat te behalen. De lakdraagfolie kan op standaard MDF worden geleverd maar ook op basis van een V313 vochtwerende MDF plaat.

Maiburg heeft standaard in het assortiment een MDF voorzien van grundierfolie als gf0205 en de 050 of een melaminelaag. Deze zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van het MDF wat als basis wordt gebruikt. Zo is er keuze uit: standaard, light (lichtgewicht), diepfreeskwaliteit of watervast verlijmd (V313). Mogelijke afmetingen zijn 2440x1220, 3050x1220, 2620x2070, 2800x2070 of 4100x2070.

 

Toepassingen MDF met lakdraagdolie

MDF met lakdraagfolie is goed te bewerken omdat er geen spanning en vezelrichting in de plaat zit en is voorzien van een speciale coating. Deze coating is schokbestendig en slijtvast. Aangezien de basis MDF is, met een hoge densiteit, kunnen frees- en zaagkanten goed worden afgewerkt.  De folie hoeft niet worden gegrond en bespaart naast verf dus ook tijd.

MDF met lakdraagfolie worden veel gebruikt in de interieur- en meubelbouw in droge ruimtes. Enkel de MDF lakdraagfolie met V313 verlijming kunnen in ruimtes worden gebruikt waar het eerder vochtig is. Let er wel op dat de frees- en zaagkanten niet zijn behandeld met deze folie, waardoor deze kanten wel nog moeten worden gegrond of geseald.