text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Contactspray.


Bij Maiburg hebben we een divers aanbod aan contactspray. We leveren naast onze eigen bekende Maiburg 162 contactspray in naturel of rood en lijmspray (multi) ook veel Wakol en H.B. Fuller lijmen. 
 

162 Universeel Naturel of Rood

   contactspray 162 universeel
Contactspray 162 Universeel is een zeer gemakkelijk spuitbare contactspray met een lange open tijd - maar toch snel te verwerken - en hoge temperatuurbestendigheid (tot ca. 120 graden). De lijm vormt een elastische en verouderingsbestendige lijmnaad. De lijm is aromaatvrij en mild van geur. De lijm is verkrijgbaar in een naturel kleur of in het rood.

Eigenschappen:                
 • Viscositeit bij 20°C: 250
 • Temperatuurbestendigheid (°C): 120
 • Open tijd: 5-45 minuten

Toepassing:
Contactspray 162 Universeel is zeer goed geschikt voor het verlijmen van hardplastic plaatmateriaal op spaanplaat, multiplex, meubelplaat of gemelamineerd spaanplaat (geschuurd). Contactspray 162 Universeel is tevens geschikt voor het onderling verlijmen van polyetherschuim of textiel, leder, karton, en vele andere oplosmiddelbestendige en weekmakervrije materialen. Niet geschikt voor zacht PVC en polystyreen.
            

 

Maiburg Lijmspray

Maiburg lijmspray
            
Maiburg Lijmspray is een snel hardende, gemakkelijk spuitbare contactlijm in een handzame spuitbus met een hoge aanvangshechting. De lijm vormt elastische en verouderingsbestendige lijmnaden. De lijm uit de lijmspray is kleurloos.

Eigenschappen: 
 • Temperatuurbestendigheid: 70°C             
 • Open tijd: 5-15 minuten
Toepassing:
Voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies, polystyreenschuimdelen en andere vullingen zonder onthardingsmiddelen volgens de contactmethode.


           
             

Maiburg Lijmspray Multi

Maiburg lijmspray Multi
Transparante, verspuitbare contactlijm in een gebruiksklaar mobiel drukvat. Dit hoogwaardige product is eenvoudig te gebruiken zonder extra benodigdheden maar wordt geadviseerd om te verspuiten met gebruik van een A2P3 masker. De containers bevatten een vloeibaar drijfgas. Hierdoor kan de lijm onder een constante druk verwerkt worden. 

Eigenschappen:
 • Hoog vaste stofgehalte dus een hoger rendement dan met vergelijkbare systemen.
 • Vrijheid van werken door mobiel systeem op bijvoorbeeld een klus op locatie en tevens enorme reikwijdte door de lengte van 5,5 meter van de bijbehorende slang.
 • Geschikt voor toepassingen waar geen perslucht voor handen is.
 • Snelle droogtijd (<2 min.), lange open tijd (60 min.).
 • Gegarandeerd constante kwaliteit, zoals je van Maiburg gewend bent.
 • Geen resthoeveelheden na gebruik. Vat gegarandeerd compleet leeg.
 • Geen onderhoud en vervuiling van apparatuur.
 • Sneller werken dan met een lijmkam.
 • Geen vervuiling en bovendien een meer egale opbreng van de lijm.

            
Toepassing:
Deze standaard contactlijm is geschikt voor tapijten, ondervloeren, textiel, rubber, marmoleum, vilt, kurk, schuim, hout, multiplex, spaanplaat, MDF, HPL, fineer, glas, staal, beton, polyether, etc. Weekmaker-houdende materialen dienen vooraf getest te worden. 


            

Wakol Intercoll L1799            

wakol intercoll L1799

Intercoll L1799 is een sneldrogende, makkelijk spuitbare contactlijm. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm eenzijdig aan te brengen. De lijm vormt een elastische en tegen ouderdom beschermde lijmvoeg.

Eigenschappen:
 • Vastestofgehalte: 40%
 • Open tijd: 60 minuten (3,eenzijdig)
Toepassing:
Voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies, polystyreen schuimdelen en andere vullingen zonder weekmakers volgens de contactmethode.


 

Wakol Intercoll L1717U

Wakol Intercoll L1717U Rood
Intercoll L1717U is een onbrandbare contactlijm met een fijn spuitbeeld. Bij spanningsvrije verlijming van absorberende materialen is het eveneens mogelijk de lijm éénzijdig op te brengen. De lijm vormt een elastische en verouderingsbestendige lijmnaad.

Toepassing:
Voor het verlijmen van polyetherschuimen onderling, schuim op leer, hout, hardboard, karton, gummihaar, non-wovens en andere oplosmiddelbestendige materialen (met uitzondering van zacht PVC en polystyreenschuim) in contactverlijming.  
            

Swift®col 4027

Swift®col 4027
 De Swiftcol is een universele polyetherlijm met een lange open tijd.

Voordelen:    
 • Weinig geur
 • Sterk klevend
 • Laag verbruik
 • Hoge aanvankelijke hechting
Toepassing:
Dit product is geschikt voor de bekledingsindustrie en kan worden aangebracht om de volgende materialen te hechten: polyurethaan en latexschuim, jute, vilt, gegummeerde haardelen, niet-geweven stoffen en andere bekledingsmaterialen samen of op hout, spaanplaat en andere dergelijke producten. Het is tevens geschikt voor het hechten van Styrofoam onderdelen.  
      
     
 

Wakol Intercoll L1706

 Wakol Intercoll L1706
 Intercoll L 1706 heeft een snelle aanvangskleefkracht en is een gemakkelijk te verspuiten contactlijm. Bij het spanningsvrije verlijmen van zuigende materialen is de lijm ook éenzijdig op te brengen.

Eigenschappen:               
 • Vastestofgehalte: c.a. 64% 
 • Open tijd: 20 minuten bij contactverlijming (6 min eenzijdig)            

Toepassing:
Intercoll L 1706 is geschikt voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubber haarvezel, vlies en andere weekmakervrije schuimmaterialen volgens de contactmethode.            
         

Wakol Intercoll L1325 Rood

Wakol Intercoll L1325
            
De Intercoll L1325 Rood is een activeerlijm.                             

Wakol Intercoll L1703

Wakol Intercoll L1703
Intercoll L1703 is een bijzonder economische contactlijm met grote warmtebestendigheid. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm eenzijdig aan te brengen.

Eigenschappen:
 • Vastestofgehalte: 65%
 • Open tijd : 20 minuten (6, eenzijdig)

Toepassing:
Intercoll L1703 is geschikt voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies, polystyreenschuimdelen en andere weekmakervrije vullingen volgens de contactmethode.          

            

Wakol Intercoll L1707 Rood

Wakol Intercoll L1707
Intercoll L1707 is een bijzonder economische contactlijm met grote warmtebestendigheid. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm eenzijdig aan te brengen.

Eigenschappen:       
 • Vastestofgehalte: 57%       
 • Open tijd: 20 minuten (6, eenzijdig)
Toepassing:
Intercoll L1707 is geschikt voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies, polystyreenschuimdelen en andere weekmakervrije vullingen volgens de contactmethode.         
  
         

Wakol Intercoll L1708

Wakol Intercoll L1708
 Intercoll L1708 is een bijzonder economische contactlijm met grote warmtebestendigheid. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm eenzijdig aan te brengen. 

Eigenschappen:

 • Vastestofgehalte: 60%   
 • Open tijd: 30 minuten (5, eenzijdig)

Toepassing:
Intercoll L1708 is geschikt voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies, polystyreenschuimdelen en andere vullingen zonder onthardingsmiddelen volgens de contactmethode.       
            


      

Wakol Intercoll L1720

Wakol Intercoll L1720
Intercoll L 1720 is een snel hardende, gemakkelijke spuitbare contactlijm met een hoge aanvangshechting. De lijm vormt elastische en verouderingsbestendige lijmnaden. 

Eigenschappen:   
 • Vastestofgehalte: 50%
 • Open tijd: ca. 15 minuten (bij contactverlijming) / ca. 5 minuten (bij eenzijdige verlijming)  
Toepassing:
Voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies, polystyreenschuimdelen en andere weekmakersvrije vullingen volgens de contactmethode.                 
            

Wakol Intercoll L1732 Rood

Wakol Intercoll L1732
Intercoll L1732 is een snel hardende, gemakkelijk spuitbare contactlijm met een hoge aanvangshechting. De lijm vormt elastische en verouderingsbestendige lijmnaden.

Eigenschappen:           
 • Vastestofgehalte: 50%
 • Open tijd: 15 minuten
Toepassing:
Voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen, haarvezel, vlies, polystyreenschuimdelen en andere vullingen zonder onthardingsmiddelen volgens de contactmethode.
            

Wakol Intercoll L1739

Wakol Intercoll L1739
   Intercoll L1739 is een gemakkelijk spuitbare contactlijm met lange open tijd. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm eenzijdig aan te brengen. De lijm vormt elastische lijmnaden. 

Eigenschappen:  
 • Vastestofgehalte: 60%
 • Open tijd: 15 minuten (5,eenzijdig) 

Toepassing: 
Intercoll L1739 is geschikt voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies, polystyreenschuimdelen en andere vullingen zonder onthardingsmiddelen volgens de contactmethode.
         
            


 

Wakol Intercoll L1792U

Wakol Intercoll L1792U
Intercoll L1792U is een bijzonder economische contactlijm met grote warmtebestendigheid. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm eenzijdig aan te brengen. 

Toepassing:
Intercoll L1792U is geschikt voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies en andere oplosmiddelbestendige weekmakervrije vullingen volgens de contactmethode. Intercoll L1792U is niet geschikt voor verlijming van zacht PVC en polystyreenschuim.      
    
        

Wakol Intercoll L1793U

wakol intercoll L1793u
Intercoll L1793U is een bijzonder economische contactlijm met grote warmtebestendigheid. Bij het spanningsvrij verlijmen van zuigende materialen is het ook mogelijk de lijm eenzijdig aan te brengen.

Toepassing:
Intercoll L1793U is geschikt voor het met elkaar verlijmen van schuimstoffen, het verlijmen van schuimstoffen met bekledingsstoffen, leer, hout, hardboard, karton, rubberen haarvezel, vlies en andere oplosmiddelbestendige weekmakervrije vullingen volgens de contactmethode. Intercoll L1793U is niet geschikt voor verlijming van zacht PVC en polystyreenschuim.