text.skipToContent text.skipToNavigation

LEED.

LEED staat voor Leadership in Energy & Environmental Design. Het is sinds 2000 ontwikkeld, op basis van BREEAM, door de United States Green Building Council (USGBC). De USGBC is een coalitie van commerciële, publieke en non-profitpartijen in de bouw. 

De USGBC streeft naar een duurzamere aanpak van het ontwerp, de uitvoering en beheer van de gebouwde omgeving. Qua aandachtsveld richt LEED zich op woningen, omgevingsontwikkeling, commerciële interieurs, nieuwbouw, scholen, gezondheidszorg en winkels. LEED is vooral Amerikaans georiënteerd.

Er zijn 5 LEED-varianten, elk afgestemd op een andere tak van de bouwindustrie. Per LEED-variant kan men vier verschillende niveaus van kwalificatie behalen; Gecertificeerd, Silver, Gold en Platinum.


Het behaalde niveau wordt vastgesteld aan de hand van 6 verschillende categorieën. In iedere categorie worden eisen (credits) gesteld en kunnen punten worden behaald.
     

LEED-conform; plaatmateriaal, lijmen, lakken en oliën  

Wij kunnen je uitstekend helpen aan producten die conform zijn aan LEED.

Wij informeren je graag over de eisen die LEED stelt aan door ons geleverde productgroepen, waaronder MDF, multiplex, (gemelamineerd) spaanplaat, HPL en (decoratief) plaatmateriaal van duurzame grondstoffen en lage formaldehyde-emissie. Datzelfde geldt voor lijmen, lakken en oliën met een geringe hoeveelheid oplosmiddelen en lage VOS-emissie.

Natuurlijk zijn wij ook jouw aanspreekpunt voor certificaten e.d. waarmee de producteigenschappen worden aangetoond.

Handige producttabellen

In onze MAIGREEN®-brochure vind je algemene informatie over duurzaam bouwen, BREEAM, LEED, certificeringen en keurmerken. Daarin ook diverse handige producttabellen waarin wordt aangegeven welke productgroepen voldoen aan LEED. Het is dus een handig naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam bouwen in combinatie met interieur(bouw) en vloerbedekking. Vraag deze brochure vrijblijvend aan door een mail te sturen naar maigreen@maiburg.nl