text.skipToContent text.skipToNavigation

Inside/Inside: Hoe milieuvriendelijk is jouw interieur?


De aandacht voor duurzaamheid groeit. Naast een duurzaam gebouw vragen steeds meer klanten ook om een duurzaam interieur. Vanwege de impact die het heeft op de gezondheid en tevredenheid van werknemers, maar ook vanwege de milieubelasting door de veelal korte vervangtijd.

Interieurarchitecten en ontwerpers kunnen hierin een cruciale rol in spelen. Zij zijn immers degenen die duurzaam bouwen tastbaar maken voor de gebruiker en bewoner van een gebouw. Maar hoe weet je nou hoe milieuvriendelijk een interieur is? Er zijn voor het interieur nog weinig regels en wetten. Het verzamelen van data over materialen is daarnaast een tijdrovende bezigheid. Daarom introduceren Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors een nieuw initiatief: INSIDE/INSIDE.

INSIDE/INSIDE wordt hét centrale online platform waar inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Gebruikers kunnen er materialen en duurzame interieurproducten- en materialen selecteren, detailinformatie lezen én betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact opzoeken en vergelijken. Interieurarchitecten besparen tijd en geld, omdat het ontwerpen van een duurzaam interieur een stuk gemakkelijker wordt. In één overzicht is te zien welke impact het interieur heeft en waar grote posten zitten. Misschien die stoelpoten van chroom toch vervangen voor een duurzamer alternatief?


MAIBURG FOUNDING PARTNER

Maiburg vindt duurzaamheid belangrijk en wil haar relaties daarom goed informeren over dit thema. Kennis delen en klantgerichte ondersteuning zit in de genen van Maiburg. Dat geldt zeker ook op het gebied van duurzaamheid en milieu-impact. Ook nieuwe initiatieven op dit gebied ondersteunen we graag. Daarom is Maiburg al vanaf het eerste uur als founding partner verbonden aan het Inside/Inside platform interieur. 

De milieu-impact van de eerste producten uit ons assortiment staan inmiddels in deze onafhankelijke tool. Ga snel naar www.insideinside.nl en stel jouw duurzame interieur samen!

De volgende merken hebben van hun producten een levenscyclusanalyse (LCA) laten uitvoeren en hiervan is een environmental product declaration (EPD) beschikbaar. Dit rapport en de hierop gebaseerde ecologische footprint van producten is te vinden op Inside/Inside:

kaindl Bekijk de milieu-impact van Kaindl plaatmateriaal in Inside/Inside

pfleiderer Bekijk de milieu-impact van Pfleiderer plaatmateriaal in Inside/Inside

wakol Bekijk de milieu-impact van Wakol vloerbedekkingslijmen en egalines in Inside/Inside

Meer informatie over het thema duurzaamheid? Neem contact met ons op via maigreen@maiburg.nl.Leon van Dun
Coördinator Duurzaamheid