text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Hotmelts polyether industrie.

In de matrassenindustrie worden bij de geautomatiseerde verlijming van pocketveer matrassen vaak hotmelts gebruikt. Deze lijmen worden door middel van spuitnozzles in rillen of als swirl opgebracht. Ook verlijmen met een rollercoater behoort tot de mogelijkheden.

De lijmen zijn meestal op EVA of polyolefine basis, ze bestaan geheel uit vaste stof en bevatten dus geen oplosmiddel of water. Ze worden in een smeltbak verwarmd en vloeibaar gemaakt.

De hotmelts kunnen geleverd worden in de vorm van o.a. blokken, staafpatronen, pillows, draad of granulaat. Binnen ons programma voeren we onderstaande types.

Maiburg H4030

Maiburg H4030 is een thermoplastische smeltlijm voor het verlijmen van polyether- polyester, en latexschuim met elkaar, met vlies- en vele andere weekmakervrije materialen voor éénzijdige verbindingsmethodes. Maiburg H4030 is bijzonder geschikt voor de fabricage van matrassen en bezit een goede warme tack en een hoge thermische stabiliteit. De open tijd van de lijm is circa 3 minuten bij een éénzijdige ril opbrengt. De viscositeit is circa 4.100 mPas bij 160 °C.  

Maiburg H4060

Maiburg H4060 is een thermoplastische smeltlijm voor het verlijmen van polyether- polyester, en latexschuim met elkaar, met vlies- en vele andere weekmakervrije materialen voor éénzijdige verbindingsmethodes. Maiburg H4060 is bijzonder geschikt voor de fabricage van matrassen en bezit een goede warme tack en een hoge thermische stabiliteit. De open tijd van de lijm is circa 2,5 minuten bij een éénzijdige ril opbrengst. De viscositeit is circa 2.200 mPas bij 160 ° C.

Maiburg H4050

Maiburg H4050 is een thermoplastische smeltlijm voor het verlijmen van pocketveren bij de productie van matrassen. Maiburg H4050 is bijzonder geschikt voor de fabricage pocketveren. De lijmfilm is flexibel en heeft een goede thermische stabiliteit. De open tijd van de lijm is circa 20 - 25 seconden en de afbindtijd is circa 2 seconden. De viscositeit is circa 1.800 mPas bij 160 ° C. Neem voor de Maiburg H4050 contact met ons op.