text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Hotmelts houtverwerkende industrie.

H.B. Fuller Rakoll® hotmelts voor de kantenaanlijmmachines.


Kantenband is de 'finishing touch' voor ieder werkstuk wanneer deze op de juiste manier wordt aangebracht. Dat vraagt om vakmanschap en de allerbeste middelen. Onder de merknaam Rakoll® brengt H.B. Fuller een breed assortiment hotmelts voor de kantenaanlijmmachines op de markt die jou deze finishing touch bieden! Gebruikers van deze hotmelts zijn onder andere de Interieurbouw, scheepsinterieur, keukenbouw.

Leverbaar als prills (korrels) en speciale patronen voor Holz-her kantenaanlijmmachines. De hotmelts hebben een vaste stof gehalte van 100% en bevatten geen oplosmiddel of water.

Onderscheid kunnen we maken in EVA- en polyolefine kwaliteiten. Polyolefine heeft de beste eigenschappen, nagenoeg geen verbranding in de lijmbak en aan de wals. Ook is de vocht- en temperatuurbestendigheid van een polyolefine lijm veel hoger dan die van de EVA-lijmen.

Alle hotmelts hebben goede verwerkingseigenschappen. Smelt- en vloeigedrag zijn zeer goed en trekken geen draden (lees: vervuiling). Te gebruiken op kantenmateriaal van ABS, PVC, melamine, fineer etc.

Machine altijd instellen op aanbeveling van de producent, en altijd testen vooraf. Vervuilde smeltbakken reinigen en lijmresten verwijderen. Vervuiling kan een slechte warmtegeleiding en dus een lagere lijmtemperatuur tot gevolg hebben. Dit kan een goede hechting mogelijk verstoren.

Bij het uitzoeken van de juiste hotmelt zijn onder andere de doorvoersnelheid van de machine en de vochtbestendigheid van de lijm belangrijk. Aangezien de lijm en de machine goed bij elkaar moeten passen kunt u het beste contact opnemen met onze buitendienst.


 

Rakoll K650P2

RAKOLL® K-650 P2 EVA lijm gevuld (12-20 m/min) is speciaal ontwikkeld voor Holzher machines. Deze patronen worden geplaatst in de machine, waarna deze patronen allleen maar worden gesmolten aan de voorzijde als de machine aanstaat. Dit om altijd verse lijm te behouden in de machine en op het te verlijmen product.

Rakoll SK K4/570

Rakoll® SK K4-570 gevuld (12-20 m/min) is een universele lijm met goede verwerkingseigenschappen voor kantenaanlijmmachines en kan op de gebruikelijke wijze worden verwerkt. Rakoll® SK K4-570 is een kunstharslijm op EVA-basis met goede verwerkingseigenschappen, die op kantenaanlijmmachines universeel kan worden toegepast. De lijm heeft een zeer goed smelt- en vloeigedrag en trekt geen draden, waardoor vervuiling van apparatuur en van de werkstukken wordt voorkomen. Op grond van de goede hechtingseigenschappen biedt het produkt een grote mate van zekerheid in de productie. Rakoll® SK K4-570 is een product dat op grote schaal wordt toegepast bij zowel industriële verwerkers als werkplaatsen.

Rakoll SK K4/581

Rakoll® SK K4-581 LV (minimaal 20 m/min) is een gevulde witte smeltlijm op EVA-basis voor randen. Beschikbaar in kleur wit en naturel.

Rakoll Supermelt Plus

Rakoll® Supermelt Plus is een ongevulde transparante kantensmeltlijm met hoge warmtebestendigheid op EVA-basis. De lijm heeft een laag verbruik op het kantenmateriaal en heeft een extreem hoge aanvangshechting bij softforming. De verpakking is verkrijgbaar in 5kg en 20kg.

Rakoll Supermelt Pro

Rakoll® Supermelt Professional is een medium gevulde smeltlijm op EVA-basis met goede verwerkingseigenschappen voor machines. Het is een kantensmeltlijm met gemiddelde open tijd. De lijm heeft een laag verbruik op het kanten materiaal en heeft een extreem hoge aanvangshechting bij softforming. Rakoll® Supermelt Pro is universeel voor het aanlijmen van rechte kanten. De lijm is geschikt voor de meeste, door de fabrikant geteste en goedgekeurde kantenmaterialen. Wij bevelen al onze klanten aan om de producten te testen of het ook geschikt is voor hun productieproces. Daarnaast is de lijm geschikt voor softforming. De verpakking is verkrijgbaar in 5kg en 25kg.

Rakoll TE5707

Rakoll® TE 5707 is een gevulde lijm op EVA-basis (5-20 m/min) met goede smeltvloeiende eigenschappen. De lijm kan worden gebruikt voor het verlijmen van PVC, melamine en fineer kantenband. Daarnaast is het geschikt voor PVC-kantenbanden op ronde panelen. Uitermate geschikt voor kantenaanlijmmachines op lage snelheid.

Rakoll TE5728*

Rakoll® TE5728 (medium gevuld 12-20 m/min) kan op de gebruikelijke wijze worden verwerkt. Het is een speciale smeltlijm op polyolefine basis wat het eindproduct een betere warmte en waterbestendigheid geeft. Verbrand daarnaast niet in de lijmbak.


*Alle soorten met uitzondering van de TE5728 zijn een op EVA gebaseerde hotmelt. De TE5728 is op basis van polyolefine.