text.skipToContent text.skipToNavigation

Hotmelts voor de houtverwerkende en polyether industrie.

Hotmelts houtverwerkende industrie

Onder de merknaam Rakoll brengt HB Fuller een breed assortiment hotmelts voor de kantaanlijmmachines op de markt.  De hotmelts zijn leverbaar als prills (korrels) en speciale patronen voor Holzher kantaanlijmmachines. De hotmelts hebben een vaste stof gehalte van 100%, ze bevatten geen oplosmiddel of water.

Onderscheid kunnen we maken in EVA, polyolefine kwaliteiten. Polyolefine heeft de beste eigenschappen, nagenoeg geen verbranding in de lijmbak en aan de wals. Ook is de vocht- en temperatuur bestendigheid van een polyolefine lijm veel hoger dan die van de EVA lijmen. 

Alle hotmelts hebben goede verwerkingseigenschappen. Smelt- en vloeigedrag zijn zeer goed en trekken geen draden (lees: vervuiling). Te gebruiken op kanten van ABS, PVC, melamine, fineer etc. Lees hier meer over de hotmelts over de houtverwerkende industrie.


 

Hotmelts polyether industrie

In de matrassenindustrie worden bij de geautomatiseerde verlijming van pocketveer matrassen vaak hotmelts gebruikt. Deze lijmen worden door middel van spuitnozzles in rillen of als swirl opgebracht. Ook verlijmen met een rollercoater behoort tot de mogelijkheden.

De lijmen zijn meestal op EVA of polyolefine basis, ze bestaan geheel uit vaste stof en bevatten dus geen oplosmiddel of water. Ze worden in een smeltbak verwarmd en vloeibaar gemaakt.

De hotmelts kunnen geleverd worden in de vorm van onder andere blokken, staafpatronen, pillows, draad of granulaat. Lees hier meer over de hotmelts voor de polyether industrie.