text.skipToContent text.skipToNavigation

HDF, High Density Fibreboard platen.

HDF is de afkorting voor High Density Fibreboard. Een HDF-plaat is te vergelijken met een MDF, maar het heeft (zoals de naam al aangeeft) een hogere dichtheid doordat de vezels sterker worden geperst. De kleur van de plaat is verder wel gelijk aan MDF. Hierdoor heeft het een persing van minimaal 800kg/m3. Het HDF wat bij Maiburg op voorraad ligt is één- of tweezijdig gelakt met bijvoorbeeld Econ 1004 Wit. De platen zijn 2070 mm breed, 2800 mm lang en hebben een dikte van 3. 5 of 6 millimeter. Andere diktes en kleuren zijn op aanvraag te leveren.

Nog geen klant bij Maiburg? Registreer je hier!

HDF toepassingen

Door de hogere dichtheid van de plaat ten opzichte van MDF is het een plaat die bij uitstek geschikt is voor het maken van scherpe profileringen en kan de plaat nog gedetailleerder worden gefreesd. Daarnaast heeft HDF een hogere buigsterkte en uittrekweerstand van schroeven. HDF heeft ook een lagere absorptie dan MDF, waardoor het ook makkelijker is de plaat met verf af te werken.

HDF zie je ook veel terugkomen als kernmateriaal voor laminaatvloeren, omdat HDF beter geluiddempende eigenschappen heeft. Daarnaast zie je het ook veel in de interieurbouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meubels, deuren, plafondpanelen en achterwanden.