text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

High Density Fibreboard platen.

High Density Fibreboard, oftewel HDF, zijn platen die vergelijkbaar zijn met MDF, maar ze onderscheiden zich door hun hogere dichtheid, wat wordt bereikt door krachtigere vezelcompressie. De kleur van de plaat is identiek aan die van MDF. Deze platen hebben een persing van minimaal 800kg/m3. Bij Maiburg hebben we HDF-platen op voorraad, die zijn voorzien van een laklaag aan één of beide zeiden. Onze platen zijn 2070 mm breed, 2800 mm lang en hebben een dikte van 3,5 of 6 mm. Andere diktes en kleuren zijn op aanvraag te leveren.

Bestel nu
Nog geen klant bij Maiburg? Registreer je hier!

HDF-toepassingen

Dankzij de hogere dichtheid in vergelijking met MDF, is HDF een ideale keuze voor het vervaardigen van scherpe profileringen en gedetailleerd frezen van platen. Bovendien biedt HDF een verhoogde buigsterkte en een betere weerstand tegen het uittrekken van schroeven. Vergeleken met MDF heeft HDF ook een lagere vochtopname, waardoor het gemakkelijker te schilderen en af te werken is. 

HDF wordt vaak gebruikt als kernmateriaal voor laminaatvloeren vanwege uitstekende geluiddempende eigenschappen. Daarnaast wordt HDF veelvuldig toegepast in de interieurbouw. Denk hierbij aan meubels,, deuren, plafondpanelen en achterwanden.